458204809 1063728492127343 5994669535174068425 n 1
„Nadežda Petrović“ / Promo
RADART

Izbor urednika: Proza, izložba, Demon, Nadežda Petrović

Izdanje 28
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Bez fikcije: Tišma, Živkov, Stanković

Dela Slobodana Tišme Ima li koga kod kuće (Futura publikacije), Ljubomira Živkova Farkaždin (Laguna) i Aleksandra Stankovića Iz svoje kože (Laguna) ostala su u konkurenciji za nagradu Doma kulture Studentski grad za najbolju knjigu nefikcijske književnosti, objavljenu prvi put u Srbiji tokom 2023, po mišljenju žirija koji čine dr Ana Petrov, dr Vladimir Gvozden i Semezdin Mehmedinović.

Izložba: Maske od kokosa

Galerija Haos otvorila je jesenju sezonu izložbom „jednog stranog umetnika“. Paul Ruis Nejra iz Perua predstavlja svoje crteže na papiru, na kartonu i kamenu, te seriju maski i radova na dijapozitivima. Oni su rađeni tušem, pastelom, bojom i akrilikom, dok su maske napravljene od kokosovog drveta, od kore, vlakana i drugih prirodnih materijala.

Postavka: Nadežda Petrović

U Umetničkoj galeriji ,,Nadežda Petrović“, kao i izložbenim prostorima Galerije ,,Risim“, Galerije Narodnog muzeja i Muzeja detinjstva u toku su radovi na postavci 32. po redu Memorijala Nadežde Petrović. Ovogodišnje izdanje okuplja 25 umetnika i umetničkih grupa.

SNP: Demon

U Srpskom narodnom pozorištu u subotu, 21. septembra, premijera je opere Demon Antona Rubinštajna, u režiji Dmitrija Bertmana i pod dirigentskom palicom Željke Milanović. Ovom operom SNP obeležava dva jubileja – 195 godina od rođenja i 130 godina od smrti slavnog kompozitora.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje