456477916 10225149424113005 78725213540054471 n 725x1024 1
RADART

Izbor urednika: Jesenja izložba, koncert, predstava, Salon stripa…

Izdanje 29
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

ULUS: Jesenja izložba

U (iz)vanrednim okolnostima bez Umetničkog saveta pod kojima se realizuje Jesenja izložba u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, selektorke su postavku naslovile sa „5+“. Zbog čega je tako uveriće se posetioci od 26. septembra, i tom prilikom pogledati nova dela Nikole Radosavljevića, Massima Borrellija, Daniela Glida, Daniele Fulgosi, Nebojše Pilipovića Pila…

Koncert: The Bestbeat & Orchestra

U subotu, 28. septembra, u Domu omladine Beograda, koncert će održati beogradski Beatles tribute sastav – The Bestbeat i Orchestra, te tako uz pratnju kolega iz sveta ozbiljne muzike podsetiti publiku na fenomen bitlmanije koji se svetom proširio šezdesetih.

Predstava: Šarlota Kasteli

U subotu 28. septembra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, biće izvedena predstava Šarlota Kasteli u režiji Branislava Mićunovića, po motivima drame Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže. Igraju Isidora Simijonović, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero, Dunja Stojanović, Pavle Pekić, Milan Zarić, Amar Ćorović i Daniel Sič.

Devet: Salon stripa

U Studentskom kulturnom centru Beograd od 26. do 29. septembra, biće održan 21. međunarodni salon stripa, koji organizuje i vodi Srećna galerija SKC. Ovaj festival je najmasovniji i najveći strip događaj u Srbiji i najznačajnija smotra devete umetnosti u regionu.

Festival: Dok’n’Ritam

Festival muzičkog filma Dok’n’Ritam ove godine se odvija na novim lokacijama i sa novim timom. Prva saradnja sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF), odvodi festival u Jugoslovensku kinoteku I Dorćol platz. Od 30. septembra do 3. oktobra, publika će videti premijerne filmove, a slogan festivala je Ritam u ženi. Žena u ritmu.

Vek: Marčelo Mastrojani

Prošlo je sto godina od rođenja glumca Marčela Mastrojanija, čija ćerka Kjara Mastrojani igra slavnog oca u filmu Moj Marčelo reditelja Kristofa Onorea, i to sa majkom – Katrin Denev. Na početku je tera na mali ritual, praktikovan s ocem: legnu na pod nekadašnjeg stana, prislone uvo na parket i slušaju kako komšinica vežba pevanje. Marija Kalas!

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje