1701697954 1701682207676
Aleksandar Vidojević – Aca Rošavi i Novak Nedić Foto: Nova.rs
Novak Nedić: Novi-stari sekretar Vlade

Janjičar u odelu

Izdanje 9
26

Na predlog Nedića u ime navijača u skupštinu su izabrani i sadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković, koji je tada sa Stankovićem, Belivukom i Aleksandrom Vidojevićem – Acom Rošavim, predvodio navijače na tribini

Novak Nedić, koji je postavljen za generalnog sekretara Vlade Srbije sa prvim naprednjačkim premijerom Aleksandrom Vučićem, opet je na istoj funkciji. Delu javnosti Srbije koji se informiše iz retkih domaćih profesionalnih medija, a u njegovom slučaju i stranih, poznatiji je zbog veza sa organizovanim huliganskim grupama. Interesovanje za te veze nisu pokazali ni tužilaštva, ni policija i BIA.

Kada je prvi put postao generalni sekretar vlade Nedić je predložio, kao funkcioner FK Partizan, da u skupštinu kluba budu birani i predstavnici navijača koje su kontrolisali Janjičari. Janjičare, kasnije Principe, predvodio je Aleksandar Stanković – Sale Mutavi, pa zatim Veljko Belivuk. Na predlog Nedića u ime navijača u skupštinu su izabrani i sadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković, koji je tada sa Stankovićem, Belivukom i Aleksandrom Vidojevićem – Acom Rošavim, predvodio navijače na tribini. Isto tako je izabran i Goran Colić, tada pripadnik BIA, a sada šef Službe unutrašnje kontrole MUP-a.

Vojni sindikat je prijavio da je Nedić sa Vučkovićem, Stankovićem i Belivukom vežbao pucanje u kasarni u Pančevu. Potvrda veza sa huliganima je službena beleška policije gde se citira vlasnik kluba Komitet, u koji su upali 2018. Principi, koji kaže da ga je posle toga zvao Nedić da sve zataška i uputio ga na Belivuka. I umesto istrage Nedić je javno predvodio huligane na naprednjačkim kontramitinzima i skupovima. Fotografisan je i nedavno u društvu kolekcionara krivičnih prijava i jednog od nekadašnjih predvodnika Janjičara Aleksandra Vidojevića – Ace Rošavog, sa kojim je više puta fotografisan i Danilo Vučić, punoletni sin predsednika Srbije.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

26 komentara
Poslednje izdanje