profimedia 0366081890
Foto: Gerardo Gazia/Nonamephoto/Sintesi
RADART

Izbor urednika: Albahari, Sungazer, superheroji i superzločinci

Izdanje 20
1

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Magazini: Kraj sna

Od početka rata u Ukrajini poginulo je četiri stotine šezdeset dvoje ukrajinskih sportista i trenera. Neki od njih su sanjali da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu – reči su kojima je urednik Matijas Kale najavio naslovnu temu nedeljnika Wochentaz, specijalnog subotnjeg izdanja nemačkog dnevnog lista Die Tageszeitung.

Mihajlo Pantić: Albahari

Izdavačka kuća Arhipelag objavila je knjigu Mihajla Pantića pod naslovom Albahari, esejističko delo o gotovo svim prozama Davida Albaharija, jednog od najvećih književnika našeg vremena, uz kritike i obiman razgovor dvojice pisaca.

Vodič: Među superherojima i superzločincima

Ukoliko ovih dana ne koristite bedekere za putovanja, evo vodiča koji će vas odvesti na naročitu destinaciju. Čarobna knjiga predstavlja naslov Marvel Studios: Velika enciklopedija likova, na 240 stranica, delo grupe autora, sa porukom: „Saznajte sve o omiljenim superherojima i superzločincima, od Gđice Marvel i Šang-Čija do Gruta i Lokija.“

Koncert: Duo Sungazer

Dom omladine Beograda najavljuje za 26. jul koncert američkog dua Sungazer koji čine Šon Krauder i Adam Nili, poznati po svom inovativnom pristupu. Kako čitamo, nastup podrazumeva česte ritmičke modulacije, te spoj različitih žanrova, čime privlače i ljubitelje džeza, i fanove elektronske, eksperimentalne muzike.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

1 komentar
Poslednje izdanje