1. Kamo sreće da ima više ovakvih pametnih,smislenih i iskrenih intervjua.Glumaca,muzičara,naučnika i ostalog obrazovanog i nacitanog sveta.

    1. Neka dobrobit naroda bude glavni zakon rekao je pre 106 godina Marko Tulije Ciceron,rimski filozof,drzavnik i knjizevnik.
      A nasi knjizevnici cute iako imaju odgovornost da reaguju na sve ono sto urusava dobrobit naroda.
      Zato bravo i velika zahvalnost svim glumcima koji su veoma cesto i u velikom broju uz svoj narod.

      Bravo i hvala divnoj,pametnoj glumici Jeleni Stupljanin koja se zajedno sa svojim kolegama bori protiv svih nepravdi i nelogicnosti naseg drustva.

      I moram da kazem da me je Jelena odusevila jos pre skoro dve decenije kada je mojoj cerki i drugoj deci priredila predivan program u decijoj biblioteci.
      Hvala joj za sve.

      1. Ima ih onoliko koliko njihovo postojanje ima svrhu. Za više nema interesovanja, jer je kultura status, a ne proces. Razmišljanje je prokletstvo individua, a ne narodna potreba. Stanje svesti ne ide dalje od navijanja, jer za više nema energije, ni odgovornosti. Za to postoje institucije, koje su pretvorene u prazne forme.

        1. Gojko, u ovom trenutku je najvaznije da sto vise umnih glava podigne svoj glas, angazuje se i pomogne narodu da se izbori za svoja osnovna prava – cist vazduh,vodu i zdravu hranu.A ne da objasnjavate zasto se pisci ne ukljucuju .
          Tuzno je i da vi kao obrazovan covek, ako dobro pogadjam,i veoma angazovan intelektualac, pozivate se na institucije kad odlicno znate da su one urusene,da na njih narod u svojoj borbi ne moze da racuna.
          Na kraju da ispravim gresku:Ciceron je rodjen 106 godina pre nase ere.Ali njegove poruke su aktuelne i danas.

  2. Врло леп интервју са позитивним уметником интелектуалцем,баш се питам што су се ућутали.А велика је ствар проговорити први није то сваком дано.

  3. Vučić se lično i energično zalaže za negovanje kulture. Predsednik Vučić je govorio i činio uvek mnogo toga što drugi nisu smeli ni da pomisle, upravo oslanjajući se na nepokolebivo uverenje u to da se nacionalni interes mora zastupati hrabro i odlučno. Oštro osuđujem potpuno neosnovane i duboko zlonamerne kvalifikacije i neistine.

    1. Sine Strahinja, opet ti. Još nisi progledao? Ili si se baš lepo negde uglavio? Šta je to Vučić uradio za kulturu? Dao nacionalne frekvencije pinku i happy-ju? Zaštitio rijaliti emisije posle ubistava u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju? Ako daje pare svojim dvorskim glumcima, ne znači da je nešto značajno uradio. Opasulji se, sad je doteralo do duvara.

  4. Срби су јак народ, тачно је да је присутно урушавање културе али је видљиво и побољшање код младих нада и јачање српског идентитета

    1. Милане, не знам у ком тону сте ово написали, а ту негде и почиње култура. Да умемо да комуницирамо. Реновирањем музеја се не постиже много ако у тај музеј нема ко да иде. Јер је људима, на пример, једино Пинк доступан и свакодневно, годинама, промовише шунд, бахатост, приземност и баналност сваке врсте као нормално.

    1. Da li ste čuli za slobodu? Čovek nije određen samo svojom profesijom i ličnim interesom, već je društveno biće koje ima pravo i treba da izrazi svoj stav. Naročito u situaciji kada nas 35 godina truju i zaglupljuju sa medija. Jer, glupom masom se lako vlada, a još lakše kad se naprave podele, tj kad zavade građane.

  5. sns ne prestaje da ponavlja laž kako su oni malte ne podigli muzej savremene umetnosti i narodni muzejj. samo su ih prekrečili. u narodni muzej ne može da dođe ni jedna velika evropska postava jer nemaju tehničkih uslova za održavanje slika. ova glumica je samo saopštila istinu koju ova vlast ne voli da čuje. a njhovi podrepaši ne smeju ni da znaju šta je istina.

  6. Због менталитета лајања, олајавања, клеветања – друштво нам је загађено

  7. U ovom intervju se ne zna šta je bolje, pitanja ili odgovori. Naravno, odgovori. Sveže promišljanje.

  8. Predivna žena, odlična glumica. Ovakve žene, ljudi, nisu poželjni u sns hororu. Jer ih uznemiravaju , a baš su lepo ušuškani u svom idealnom svetu. Nema u tom svetu mesta za ljude sa mišljenjem, zahtevima, zamislima. Moderatori su Željko Mitrović, Marić i još treba da budemo zahvalni. Kao da Srbija kulture, radoznalosti, obrazovanja nikada nije ni postojala.

  9. Pa i na FDU su potisnuli pametne i pristojne profesore,kolo vode bizmismeni. Sve se vrti oko para. I još nešto, poslednja tri ministra kulture su pravnici, i niko se ne buni. Blage veze sa kulturom nemaju,itd, itd.