profimedia 0733905587 copy
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Radart

Izbor urednika: Bombay Bicycle Club, TV lovac na starine

Izdanje 15
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Koncert: Bombay Bicycle Club

U utorak, 25. juna, u Domu omladine Beograda, koncert će održati Bombay Bicycle Club, jedan od najpopularnijih britanskih indi-rok bendova – kako navode na sajtu domomladine.org – ističući da još od tinejdžerskih dana pišu pesme za subotu uveče i nedelju ujutru.

Crtež: Nagrada za Veljka Vučkovića

Fondacija „Vladimir Veličković“, u saradnji sa Fondacijom za crtež Galerije Haos, pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti, dodelila je ove godine nagradu za crtež Veljku Vučkoviću (1994), umetniku iz Beograda, a žiri je pohvalio dve umetnice, Ivu Dimitrijević i Anu Simić. Izložba je planirana za decembar.

Lovac na starine

Dru Pričard, trgovac starinama u Britaniji, traži čudne i lepe predmete, uz pomoć Rebeke i tima restauratora – reči su kojima na Diskaveriju obično počinje emisija Lovac na starine, prvi put prikazana 2011. Prošlog vikenda, preturao je po kokošinjcu u Eseksu i kupio svetleće natpise iz sedamdesetih. Kaže: „Volim ovakve natpise jer izgledaju jeftino. Onda su jednako bili jeftini i ružni. Ne znam zašto, ali to me privlači.“ I nas u mislima vraća na spratove nekadašnjih robnih kuća. Možda zato!

Kinoteka: Senke duhova

U ciklusu „100 godina nadrealizma“, 22. i 23. juna, u Jugoslovenskoj kinoteci, prikazuju se ostvarenja sa naslovima Prošle godine u Marijenbadu, Anđeo uništenja, Strašne priče / Priče o duhovima i Senke zaboravljenih predaka.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje