Predrag Vostinic Foto Amir Hamzagic Radar 17 copy
Predrag Voštinić Foto: Amir Hamzagić/Radar
Četrnaesti broj sutra na kioscima

Novi Radar: Tajno praćenje opozicije, izbori koji traju i hrabro svedočenje policajke Katarine Petrović

Izdanje 14
8

Šta sve možete pročitati u novom izdanju našeg nedeljnika

Član Lokalnog fronta iz Kraljeva Predrag Voštinić govorio je za četrnaesti broj nedeljnika Radar, koji će se na prodajnim mestima naći u četvrtak 13. juna, o tome kako su vlasti zloupotrebile tajne službe u svrhu sopstvenih političkih obračuna s neistomišljenicima.

„Fotografisali su nas u kraljevačkim restoranima s predstavnicima posmatračke misije ODIHR-a i britanske ambasade koji su došli da nadgledaju izbore u Srbiji, a vlast je kasnije te snimke koristila da nas predstavi kao strane plaćenike“, rekao je Voštinić, koji je nakon progona prorežimskih medija u septembru prošle godine pretrpeo fizički napad. Kolima, dok je bio na biciklu. Slučajna saobraćajna nezgoda, tvrdio je vinovnik.

Na sajtu Radara sutra ćete moći da pogledate snimak praćenja.

U naš diktafon govorio je i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan od osnivača ProGlasa Miodrag Jovanović, koji je ponudio svoje viđenje decembarskih i junskih izbora, njihovih (ne)regularnosti, odnosa zvaničnog Beograda s međunarodnom zajednicom, pa i ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom. Misiju ProGlasa video je kao animaciju rezigniranih građana, ali i vršenje pritiska na vlasti da ne rade baš sve što žele. Da li je propuštena prilika da se eventualnim bojkotom izborni uslovi značajno poprave ili ne – čitajte u razgovoru s profesorom Jovanovićem.

Naslovna strana Radar broj 14
Foto: Radar

Naši novinari pisali su i reportažnu analizu Svesrpskog sabora koji je održan proteklog vikenda i koji je najavljivan kao prilika za približavanje Srba u regionu, zbližavanje Srbije i Republike Srpske, iako je pre svega reč bila o performansu predsednika Srbija koji je, pokazujući da je najmoćniji političar u Srba, zapravo pokušao da prikrije priličnu nemoć pred svetom.

Možete pročitati i autorske tekstove vladike Grigorija, te i dalje suspendovane policajke iz Valjeva Katarine Petrović protiv koje krivični postupak i dalje nije okončan, a tu je i intervju sa glumcem Goranom Bogdanom, koji veli: „Svi smo mi raspadom Jugoslavije dobili priliku da živimo u onome za šta smo se borili. Pa sad, kako nam je, tako nam je.“

Za Radar još govore i pišu Ana Martinoli, Jasmina Paunović, Marko Oljača, Milan St. Protić, Peca Popović…

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

8 komentara
Poslednje izdanje