Manga Ispovest Izdavac Carobna knjiga
Foto: Čarobna knjiga
RADART

Izbor urednika: Ikone, kinoteka, „Ispovest“, kasete

Izdanje 25
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Izložba: Portret na ikoni 2024

Do 7. septembra, u galeriji Kolarčeve zadužbine, traje međunarodna, kolektivna, žirirana izložba savremene sakralne umetnosti Portret na ikoni 2024, na kojoj su predstavljena sedamdeset tri rada – dela šezdeset autora iz zemlje i inostranstva.

Kinoteka: Dva lica ljubavi

Povodom sto godina od rođenja i deset godina od smrti Loren Bekol, Jugoslovenska kinoteka do kraja avgusta još prikazuje filmove Dva lica ljubavi, Dogvil, Manderlej, a u slavu Alena Delona ostvarenja Devojka na motoru, Crveni krug i Borsalino.

Strip: Pada dubok sneg

Nobujuki Fukumoto i Kaiđi Kavagući autori su mange Ispovest (izdavač: Čarobna knjiga; prevod: Doroteja Đekić) koja će vam bez sumnje prijati ukoliko ste se uželeli snega. Svake dve godine, prijatelji Asai i Išikura upute se ka 3.200 metara visokom vrhu planine Ovari, ali ovog puta ih mećava dovede do ivice smrti. Uveren da će umreti, Išikura priznaje prijatelju da je ranije počinio užasan zločin.

Kasete: Uputstvo za upotrebu

Si-En-En javlja da su audio-kasete ponovo u modi i da ih izbacuju najveće zvezde koje u njihovo doba još nisu bile ni rođene. Takođe, citira se članak iz Volstrit žurnala „Generacija Z voli kasete. Ali čekaj, kako te stvari funkcionišu“, gde se, pored ostalog, objašnjava kako se traka vrhom prsta namotava natrag. Olovkom? Svakako! Lepljenje lakom za nokte? Čim se malo uđe u štos!

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje