Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Sto godina: Viva Brando!

Povodom stogodišnjice rođenja Marlona Branda, do sledećeg četvrtka, u Kinoteci igraju njegovi filmovi Živeo Zapata, Ljudi, Jednooki Džek, Grofica iz Hongkonga, Tramvaj zvani želja, Julije Cezar, Na dokovima Njujorka.

Sali Runi: Bajni svete, tu si!

Na jesen će u Engleskoj biti predstavljen novi, četvrti roman Sali Runi Intermezzo, ali i Alana Holinghersta Our Evenings, pisca važnog dela Nit lepote (Laguna, 2005; prevod: Goran Kapetanović), u kome se mladi Nik Gest 1983. useljava u potkrovlje kuće ambicioznog novog konzervativnog poslanika Džeralda Fedena na Noting Hilu.

Decenija: Kanda, Kodža i Nebojša

Kanda, Kodža i Nebojša obeležiće 12. i 13. aprila u Domu omladine Beograda deceniju izlaska, prema mnogim mišljenjima, svog najznačajnijeg albuma Volja za noć, akultno izdanje konačno će se pojaviti i na vinilu.

Projekat: Svet bez žena

Autorski projekat Maje Pelević i Olge Dimitrijević Svet bez žena vraća se na svoju matičnu scenu Centra za kulturnu dekontaminaciju u petak 12. aprila. Predstava polazi od preispitivanja položaja žena u domaćem pozorištu, i otvara prostor za promišljanje nekih budućih emancipatornih politika.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje
Dragan Djilas foto Vesna Lalic Radar 76 copy
| Intervju | 231

Pobedićemo Vučića bez pomoći spolja

Na priču Dragana Đilasa o farmerkama predsednika Srbije od 1.800 evra, potkrepljenu fotografijom pokazanom u direktnom prenosu sednice Skupštine Srbije, Aleksandar Vučić hitno je odgovorio iz Njujorka, gde je govorio pred Generalnom skupštinom UN. Zato intervju sa najnapadanijim liderom opozicije počinjemo pitanjem da li neko čuva skupocene felne koje mu je Vučić zauzvrat „pronašao“ dok […]