vucic hotel 30092024 0003
Aleksandar Vučić Foto: M.M./ATAImages
Otkriće portala Politiko

Luksuz skromnog predsednika

Izdanje 30
61

Večera sa uključenim vinom, po unapred predviđenom jelovniku, u Salonu 1905, inače, košta od 165 do 210 evra. Verzija „a la cart“ može da bude i znatno skuplja

Na „tajnu“ koja se od birača krije iako o njoj govori deo javnosti – da „skromni“ Aleksandar Vučić uživa u luksuzu nezamislivom većini građana – pažnju su skrenuli novinari briselskog portala Politiko. A natuknuli su nešto i o korupciji.

U tekstu posvećenom Vučićevom balansiranju između Zapada i Istoka, novinari Politika, naime, navode da ih je predsednik nakon jednočasovnog intervjua pozvao u restoran Salon 1905, za koji se često tvrdi da je najskuplji u gradu.

„Da li je Vučić, poznavalac vina i gurman, bio željan da probamo jedan od njegovih omiljenih restorana, smešten u velikoj Beogradskoj zadruzi? Ili je ovaj Vučić, vešti šahista, koji je povremeno frustriran zbog pisanja Politika o njegovom vladanju, pokušavao da nas omekša“, pitaju se novinari portala.

Pišu i o neočekivanom problemu – kada su, naime, hteli da plate svoj ceh, saznali su da je sve već platio kabinet predsednika, što je „izazvalo glavobolju računovođama Politika, jer sad moraju da traže fakturu od Predsedništva Srbije kako bi platili naš raskošni obrok“. Večera sa uključenim vinom, po unapred predviđenom jelovniku, u Salonu 1905, inače, košta od 165 do 210 evra. Verzija a la cart može da bude i znatno skuplja.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

61 komentar