Tamara Skrozza Foto Goran Srdanov Nova rs 1 copy
Tamara Skroza Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Targetiranje kritičara sve opasnije

Lažima na Tamaru

Kad režimska medijska kuhinja sama zakuva

Prvi epilog snažne kampanje koju su protiv novinarke Tamare Skrozze pokrenuli provladini mediji bio je strah njenog deteta: „Mene je dete sinoć pitalo šta će biti sa njom ako mene uhapse“, rekla je Skrozza za Cenzolovku, govoreći o tome koliko se oseća ugroženo zbog izmišljotine da je pozvala na masovna ubistva političara iz vrha vlasti, sa naglaskom na imenu koje nije pomenula. O Aleksandru Vučiću je, naravno, reč.

Svest da je reč o široj kampanji, koja traje nedeljama, uz gotovo svakodnevno dodavanje novih ljudi koji navodno „prete Vučiću“, malo tu može da pomogne. Hajka pokrenuta protiv zamenice glavnog urednika FoNeta i ekspertkinje za medijsku etiku, izuzetno je opasna, čak i bez činjenice da „hrabri jurišnici“ svoju agresiju najradije ispoljavaju nad najslabijim. A Tamara Skrozza, bez obzira na svoje izuzetne novinarske i ljudske kapacitete, to jeste, zbog teške bolesti sa kojom se bori i o njoj javno govori, kako bi pomogla drugima u sličnoj situaciji. Pokretači kampanje to odlično znaju, što njihov postupak čini još gnusnijim nego inače, iako obično deluje da niže ne mogu pasti.

Nakon što je njena izjava o 5. oktobru („da smo se probudili u jednoj drugačijoj Srbiji, Srbiji bez nekih ljudi, mislim da bi ovo danas bilo sasvim druga priča, a mi zapravo živimo devedesete“) nadograđena neizgovorenom tvrdnjom da je „Vučića trebalo ubiti još u noći između 5. i 6. oktobra“, koja se, u istovetnom obliku, pojavila u više provladinih medija, Tamara Skrozza sprema tužbu.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

33 komentara
Poslednje izdanje