The Smile Magazine 190122 by Wunmi Onibudo for Drift 02
The Smile, Foto: Wunmi-Onibudo-for-Drift
Radart

Izbor urednika: Sećanja, Betmen, Ante Tomić i The Smile

Izdanje 14
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

The Smile: U Hangaru

Beogradska publika će imati priliku da čuje koncert grupe The Smile čiju okosnicu čine osnivači sastava Radiohead. Ovaj trio će po prvi put nastupiti u Beogradu 14. juna od 21h u Hangaru, Luka Beograd.

Sećanje: Veljko Bulajić

Od 12. do 16. juna, u Jugoslovenskoj kinoteci u Kosovskoj ulici, u okviru programa „Sećanje na…“ igraju filmovi Veljka Bulajića: U oluji, Brod lutalica, Kamen i more, Rat, Poslije deset godina, Uzavreli grad, Kozara, Atentat u Sarajevu, Čovjek koga treba ubiti, Visoki napon, Veliki transport, Bitka na Neretvi.

Betmen: Godina prva

Gotam Siti. Možda sada bolje i ne zaslužujem. Možda je došlo vreme da boravim u paklu. Dvanaest sati. A želudac poslednjih pet pokušava samog sebe da izjede. Barbara će doleteti avionom. Kol’ko košta da košta. U Gotam se ne dolazi vozom – prve su rečenice iz stripa Betmen: Godina prva Frenka Milera i Dejvida Macukelija, objavljenog u Čarobnoj knjizi, u prevodu Draška Roganovića.

Izložba: Nevolje u raju

Od 11. do 23. juna, u Domu omladine Beograda, traje izložba Nevolje u raju Luke Marjanovića, umetnika rođenog 1996. u Beogradu. „Kada se pre 50 godina fotografisao polaroid kamerom ispred ogledala, Vorhol nije ni slutio da će upravo ta praksa, ta poza postati obeležje narcisoidnog doba u kojem danas živimo. I upravo takve momente i situacije Marjanović želi da ovekoveči”, piše u katalogu Saša Janjić.

1666890509 FIL 3697 04 scaled 1
Ante Tomić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ante Tomić: Nada

Magarci su oglašavali seksualne aktivnosti, Srbi i Hrvati dijelili postelju, Aco Stanković pojavio se na smokvi umjesto na televiziji… Samo Ante Tomić može izmisliti ovako urnebesan svet a da u njega poverujemo kao da je prepisan iz stvarnosti. Zato je Nada roman koji nam vraća nadu da se neke neželjene pojave u društvu mogu preobratiti na humor.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje