Džon Sina Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Džon Sina Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
96. Oskari

Noć bez kulminacije

Izdanje 1
0

Jedan od vrhunaca večeri bila je pojava rvača i glumca Džona Sine, koji je bez komadića odeće najavio nagradu za najbolji kostim, što je odmah postalo najvoljeniji viralni snimak

Iz gotovo neobjašnjivih razloga, ovogodišnja dodela Oskara bila je gledanija od prošlogodišnje! Nije da je prošlogodišnja bila nešto uzbudljivija, ali je barem napravila ozbiljan otklon od incidenta od pre dve godine, kada je pao sada već čuveni šamar na sceni Dolbi teatra, što je kasnije postao najgledaniji klip, dok je sama dodela beležila istorijski nisku gledanost.

Ove godine, međutim, nije postojao nijedan valjan razlog da se prati dodela Oskara. Sve je delovalo kao da su scenaristi i dalje u štrajku, pa su tekst pisali slabo plaćeni amateri, s očitom namerom da na prvu loptu zabave auditorijum, iako nijedan skeč nije funkcionisao kako treba. Ceromonija se tako pretvorila u jednu dugu i dozlaboga razvučenu manifestaciju, tokom koje su se nagrade smenjivale po već predvidljivim dobitnicima.

Svi su znali da će Openhajmer trijumfovati, što je i učinio sa sedam nagrada. Neki od nas su se nadali da će Pol Đamati odneti Oskar za Bartonovu akademiju, ali smo znali da ima male šanse pored Kilijana Marfija kao Openhajmera, čija je uloga bila finansijski znatno podržanija. Robert Dauni mlađi dobija konačno Oskar, ali za verovatno najgoru ulogu u karijeri… I onda, preostalo je bilo da se radujemo nekim sporednim kategorijama, zahvaljujući kojima su Oskari imali smisla.

12089595
Dobitnici glumačkih Oskara Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

I na kraju, voditelj Džimi Kimel je s ironijom pročitao navodni tvit bivšeg predsednika Trampa, u stilu kako je on najdosadniji voditelj u istoriji ceremonije dodele Oskara. Izvini Džimi, ali Tramp je ponekad bolno u pravu

Godzila minus jedan dobija nagradu za efekte, Zona interesa za zvuk, pored očekivane nagrade za međunarodni film, a 20 dana u Marijupolju za najbolji dugometražni dokumentarac. Ema Stoun postaje četvrta najmlađa glumica s dva Oskara za glavne uloge i to zasluženo, ali opet pored legendarne Anet Bening, koja i dalje sedi u publici bez i jedne osvojene statuete.

Vrhunci večeri bi svakako bili rvač i glumac Džo Sina, koji navodno bez komadića odeće najavljuje nagradu za najbolji kostim, što je odmah postalo najvoljeniji viralni snimak. Zatim sjajni Andrea Bočeli i njegov sin koji su se s pesmom Con te partiro oprostili od preminulih. Rajan Gosling i muška ekipa izvode pravi spektakl s vešto koreografisanom izvedbom pesme I`m just Ken iz filma Barbi.

I na kraju, voditelj Džimi Kimel je s ironijom pročitao navodni tvit bivšeg predsednika Trampa, u stilu kako je on najdosadniji voditelj u istoriji ceremonije dodele Oskara. Izvini Džimi, ali Tramp je ponekad bolno u pravu.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje