Radar podkast sa Stevanom Filipovićem, druga epizoda

Ceca Bojković: Neukim ljudima u medijskom mraku je najlakše upravljati

Gledajte na sajtu Radara, Jutjubu i slušajte na platformama Spotify, Deezer i Apple podcast

U drugoj epizodi Radar podkasta sa Stevanom Filipovićem, domaćin je ugostio proslavljenu srpsku glumicu Svetlanu Cecu Bojković. Tema je bila serija Kruna (The Crown), planetarno popularna saga o britanskoj kraljevskoj porodici, ali su sagovornici priču proširili ka različitim društvenim pitanjima.

Ceca se, govoreći o uticaju serije Kruna na publiku, prisetila i legendarne Emilije Popadić iz Boljeg života, zasigurno uloge koja je obeležila njenu televizijsku karijeru, ali i privatni život budući da su je ljudi neretko poistovećivali sa Emilijom što njoj i nije uvek godilo.

Razgovarajući o savremenom društvu i izazovima sa kojima se suočavamo, Ceca Bojković je bez dlake na jeziku govorila i o svom društveno-političkom angažovanju van pozorišnih dasaka i televizijskih kamera. Osvrnula se i na posrnuće obrazovnog sistema naglašavajući da je neobrazovanim ljudima u medijskom mraku najlakše manipulisati.

Svetlana Ceca Bojkovic Foto Goran Srdanov Radar 8 copy
Svetlana Ceca Bojković Foto: Goran Srdanov/Radar

Stevan Filipović uspeo je da nam pruži intiman uvid u život i razmišljanja jedne od najomiljenijih glumica sa ovih prostora, dajući nam priliku da bolje razumemo likove koje je tumačila, ali i ženu koja stoji iza njih.

„Iza nas je još jedna grozna nedelja u političkom smislu u Srbiji, i zbog toga pokušavamo da u tom besmislu, u tom mulju, pronađemo neki smisao u umetnosti i kulturi“, rekao je autor podkasta reditelj Stevan Filipović.

Stevan Filipovic Foto Goran Srdanov Radar 10 copy
Stevan Filipović Foto: Goran Srdanov/Radar

Gledajte drugu epizodu Radar podkasta sa Stevanom Filipovićem i šaljite nam u komentarima ili na [email protected] svoja zapažanja, kritike, ideje za teme i goste, kao i pitanja za njih.

*Pogledajte drugu epizodu Radar podkasta sa Stevanom Filipovićem na vrhu teksta, a možete je pratiti i na Jutjub kanalu, odnosno slušati na platformama Deezer, Spotify i Apple podcast.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

38 komentara
Poslednje izdanje