profimedia 0702160427 copy
Ekskluzivno: Radar imao uvid u Reformsku agendu Vlade Srbije

Da li EU pušta Vučića da radi šta hoće

Izdanje 25
    1. @
      Milorad , Sava

      Šta je , ogladneli ?

      A sendvič taman spremljen

      Malo rano , no kada ga pojedete , puni snage u nove tekstove

      Nema veze koja je tema , svi su isti

      Mogu vam citirati ( unapred ) šta ćete pisati

    2. Ako je tebi u redu da te država potkrada, laže, osiromašuje, guši slobodu, pretvara u roba, onda si Milorade zaradio taj sendvič.

    3. Mislite da se smirimo i čekamo da vidimo šta će se dogoditi? Kao sto čekamo od 90-tih.
      Od tada Slivenija i Hrvatska su vec ušle u EU , samo mi nemamo nikakve šanse. Pre nas će ući i Albanija i Kosovo.

        1. Ja sam vec predao zahtev za Kosovski pasos! Nije fer sto nam nisu to odmah 1999-te ponudili da biramo: Srbijanski ili Kosovski

    1. Suverene države su, između ostalog, zato suverene što upravo ne mogu da rade šta hoće, odnosno šta požele njihovi vlastodršci. Dakle, suverenost države se ne meri njenim ispoljavanjem fašizma, kao u SR Srbiji.

    2. A da li Srbija radi šta hoće, zašto je narod na ulicama ako Srbija radi šta hoće? Da li je predsednik Srbije, Srbija? Da li je narod u Srbiji roblje bez ikakvih prava, i to predsednik Srbije svakodnevno potvrdjuje hapšenjem aktivista? Zašto se polako uvodi verbalni delikt ako je Srbija slobodna? Srbija=predsednik Srbije? Neće moći.

    3. Srbija i radi šta hoće – svojim građanima.
      Ako hoće da radi šta hoće EU onda nek vrati poklonjene pare. Ah da, Srbija je te pare namenjene unapređenju drustva spucala u penzije i mito!

  1. To je bolesno koliko vi mrzite i opanjkavate svoju državu. I Kinezi vas provalili a kamoli naši ljudi. Zamisli takvima da daš vlast. Kod vas je lova na prvom mestu a patriotizam na poslednjem.

    1. Pa eto ja sam proleter.Zivim sa minimalcom i zbog toga mrzim ovu drzavu,jer oni koji je vole ona je za njih krava muzara.I tako ce biti sve dok je paraziti vode.

  2. Evropa nas pustila niz vodu, nažalost. Izabrali su diktatora, da ne bi oni prljali ruke, dali su slobodu njemu da to radi.

    1. Nije nas Evropa pustila niz vodu već smo mi sami sebe pustili niz vodu, nemogućnošću da se izborimo protiv ove nakaradne vlasti.

  3. Uz uvazavanje čitalaca i redakcije mislim da je ovaj tekst “ prekomplikovan “ i da daje materijala botovima za kritiku i veličanje svog “ sopstvenog “ (dirigovanog ) “ mišljenja “

    Da pokušam da analiziram

    Ovde su pravila jasna i ostalo je da se igrači njih pridržavaju

    Evropa ima interesa da Kosovo bude država i da kopaju litijum

    To je primarno

    Sekundarno, da Srbija nema problema sa susedima i da sprovodi reforme ( nije važno koliko i kako )

    Nagrada , bićete clanica EU ( jednog dana , a možda i ranije )

    Srbiji ( vlasti ) je interes da se sto manje menja , pod plaštom menjamo i uskladjujemo ( u najdužim rokovima i na najminimalniji način ) i budemo clanica EU ( jednog dana , a možda i ranije )

    Evropski ucesnici su rotirajući ( ko ih se seća , osim Merkel ) , domaći su na istom ringispilu ,( na dugi rok ), samo menjaju sedišta

    Domaći na to racunaju

    Strategija domaćih je jasna , Srbija se saginjati neće , osim kada se sagne ( Kosovo , litijum )

    Strategija EU takodje , štap i šargarepa , s tim sto je štap kratak , a šargarepa dugačka ( pregovaracemo, dogovaraćemo se , sastajati u Briselu , ne zurimo dokle god ostvarujemo zamišljeno , makar i sporo )

    U osnovi svega je interes i vlasti i EU

    Naravno , uvijen u oblandu boljitka za narod i evropskog puta , odnosno evropske “ želje “ da smo u EU

    I šta tu nije jasno ?

    1. Nije jasno kad ce vam dosaditi da pravite ove bajkovite konstrukcije umesto da se sami pogledate u ogledalo i pokusate da nesto popravite?
      Cuj: „EU odgovara trenutna vlast“!?!? Odgovara samo to sto se ne koljemo sa komsijama – nesto sto smo rado cinili!

      1. @
        Game of trolls

        Jesi li ti stranac pa ne razumeš šta je napisano ?

        Ako nisi , spasi nas od svojih interpretacija teksta

        Nisi razumeo

  4. Ta matematika je veoma jednostavna.
    Srbija nikad neće postati članica EU jer će tada morati da sprovodi sve važeće zakone EU i da svoje zakonodavstvo u potpunosti uskladi sa njihovim.
    A to onda znači da se MORAJU poštovati svi EU standardi zaštite šivotne sredine, zaštite na radu i mnoooogo drugih dobrih i lepih pravila.
    Ovako dokle god nismo članica EU u obavezi smo da sprovodimo samo sopstvene zakone i standarde sa kojima znamo šta se dešava…. EU nema nikakav ekonomski interes da Srbija postane njen član.
    Ali itekako ih privlači ideja da od Srbije naprave Kongo.

  5. Gospodine bote Milorade, Vi ste nervozni (zajedno sa Vašim gazdom) čim se na Radaru javljate … e to je težak posao, kad morate Radar da pratite i komentarišete … cccc

  6. Ako je AV evropskim “ demokratama“ obećao da će Srbiju, u saradnji sa RioT. , pretvoriti u pustinju, besmislen je bilo kakav napredak u EU integracijama. Pre će bti da su sklopili dogovor o daljem, zajedničkom fingiranju „napretka „.?

  7. Nemojte se bojati, EU nije naivna niti lakoverne. Ja razumem da kad neko živi u paklu ne može da poveruje da postoji vedro nebo ali EU nije korumpirana Srbija.
    Znam da u Srbiji ljudi najviše vole da poistovećuju sve sa svojom tužnom realnosti ali ne, EU nije takva kao sto se priča po kafanama. Zato napreduje i može da se siri

  8. Vidi se po slici kakoje poslusan.
    Naravno onje poslusnik svih sem svog naroda samo da bi ostao sto duze na vlasti .Ne libinse da iz budzeta plati sve savetnike sveta samo da ostane na vlasti.
    Ja mislim da on mrzi svoj narod akose onako ophodi sa.svojim poslusnicima.
    Nazalost njegovu a radosti nasoj niko nije večan pa ni on .

  9. Jasno je odavno,da je Evropa,zarad svojih interesa ,pustila Vucica da radi sta hoce!!! Ali zato mi,narod Srbije,ne smemo to dozvoliti!!

  10. Јесмо ли се предали? Не би требало, нисмо ни 1914. ни 1941! А сад слугама запада да се предамо?

    1. @ Pera ložač

      Nije mi jasno da li ti je profesija ložač ?

      Ako jeste , preterao si “ lozis sebe “

  11. Način na koji Žiofre odgovara znači upravo to, da je za litijum trampljena „politička stabilnost“ koja se graniči sa izdajom.

  12. Mogu oni da mu daju i dozvoljavaju šta god žele jer oni imaju u vidu svoje interese. Medjutim, i mi imamo nekakve interese i naše je pravo i obaveza da ga sapletemo i sprečimo u svemu što nije u korist gradjana Srbije. Nema kopanja, Rio Tinto aut.

  13. I te kako mu puštaju da radi šta hoće, a to EU ne bi smela da dozvoli sebi. Sramota je, da se u Srbiji i kriminal i korupcija i ubistva, i maltretiranja novinarski kuća, neistomišljenika sa Vučićem, kažnjavaju i progone. Demokratije, ni malo nema. I mi ne želimo u ovakvu EU. A Vučiću to odgovara

    1. Ne želimo u kakvu EU? Kakvu? EU nije takva, EU ide za svojim interesima, a trenutni joj je interes da izgura litijum, pošto je Kosovo već izgurala. E pa baš zato želimo u EU. Da ne bi mogli to da nam rade. Kad ćete shvatiti da će Srbija biti zaštićena tek kada bude članica EU. Jer oni to članicama ne rade. Ne mislite valjda da treba da ulazimo u EU zato što ih mnogo volimo ili zato što nas oni vole? Ne, čist i go interes.

    2. I sad bi po tebi za sve to trebala da brine EU? A mi ne?
      Zato ćemo zauvek biti kmetovi

  14. „Ako EK prihvati sve popisane korake Reformske agende, biće to jasan pokazatelj da se koaliciji okupljenoj oko Vučića i SNS-a daju odrešene ruke da Srbijom vlada kako želi, […]“

    Srbijom se niko ne bavi toliko i tako kao mi sami, Srbija nije pupak Evrope i ako EK prihvati to besmisleno parče papira ošarano naprednjačkim lažima i licemerjem, to uopšte NE znači obavezno to, što joj se ovde podmeće.
    Vlast u Srbiji za 10 (deset!) godina nije sprovela ni jednu jedinu reformu, ni jednu jedinu! Jer je pravna država sušta suprotnost ovoj tkz. „vlasti“ ove tkz. „države“. U EU su u međuvremenu svi shvatili kakvu igru igra Vučić, samo što imaju druge, mnogo veće brige, i ne misle da je naprimer održavanje normalnih izbora u 3.deceniji 21.veka u Evropi nešto posebno i da treba kao dadilja da uzme Srbiju za ruku i da joj organizuje osnove građanskog društva i pravne države.

    Za to smo sami odgovorni!

  15. Србија се свезала са тим тоталитарним совјетским моделом и нема изгледа да се искобеља…Па кад се само сетим; ноторне ЈНА официрчине и политика-Стеван Мирковић, Вук Обрадовић, Понош..
    Србија нема озбиљну политичку организацију. Све кукавичија јаја, удбаши, фолери, муљаре, и пиз..

  16. Не пушта га него преко њих и њега глобалисти нам раде шта хоће – тј врше освету за 1918-у и 1945-у.
    Без иједног метка.
    Илузија о томе да ћемо им се умилити тако што ћемо јелте прогањати све који су отишли да бране Русију и тиме што дајемо наци режиму у Кијеву милијарду долара вредну муницију и Шолцу дати литијум по цену уништавања западне Србије а Макрону милијарде за авионе који ће да лете као пословична цигла у случају рата је само то – илузија.

  17. Pusta ga! Znamo svi i vidimo i osećamo na sopstvenoj koži! Zmure mu na sve sumnjive i evidentno pokvarene radnje po sopstveni narod da bi im dao sve sto požele.