Untitled 1 aaaa
Rumunski film Foto: Promo
RADART

Izbor urednika: Nedelja rumunskog filma, „Bečki roman“

Izdanje 27
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Plakat: Olimpijada u Sarajevu ’84

U Muzeju primenjene umetnosti traje izložba plakata stvorenih za Olimpijske igre u Sarajevu: Četrdeset godina posle. Postavku čini trideset pet originalnih radova kreiranih na temu ZOI ’84, izuzetne umetničke, kolekcionarske i istorijske vrednosti.

Nedelja: Rumunski film

Nedelja rumunskog filma planirana je za dane od 16. do 18. septembra u Dvorani kulturnog centra. I pre nego što vidimo pobednika Venecije u programu Horizonti, film Nova godina koja nije došla rađenog u produkciji sa Srbijom, zagrevanje počinje sa naslovima Metronom (na otvaranju u 19 sati), Libertate, Autobiografija Nikolaja Čaušeskua, Morgen, Dan tigra.

Dragan Velikić: Bečki roman

„Svet se širi samo nedeljom“ – piše Dragan Velikić u knjizi Via Pula. Imate li i vi omiljenu rečenicu iz proznog opusa kolumniste Radara? Ukoliko je nekim slučajem još nemate, možda je pronađete u Bečkom romanu, najnovijem delu poznatog književnika koje je upravo objavila izdavačka kuća Laguna.

7 veličanstvenih: 20 godina

Jubilarni festival dokumentarnog filma 7 veličanstvenih biće održan od 13. do 19. septembra u MTS dvorani. Festival otvara poljski film Pijanoforte, a slede holandski Ja sam reka, reka je ja, mađarski Tvoj život bez mene, finski Bilo jednom u jednoj šumi

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje