ruined
Ruined
RADART

Izbor urednika: Džez, Radio, Voja Čolanović

Izdanje 26
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Džez za DŽ: Sofija Ćirović

U subotu, 7. septembra, od 13 časova, u Domu omladine Beograda, dvanaesti ciklus koncerata „Džez za DŽ“ otvoriće Kvartet Sofije Ćirović, talentovane vokalistkinje, studentkinje Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Radio: Nešto šuška!

Može biti da je jedino erotski film teže prepričati nego horor. Porniće ne računamo, jer njima „radnja“ samo smeta – kako je nešto esejizirao Umberto Eko. Ipak, više od dve stotine nedelja, u podkastu Ruined!, Hale Kifer, ljubiteljka strave i užasa, prepričava ta ostvarenja svojoj uplašenoj prijateljici Alison Lajbi. Nju boli stomak, ali je ipak kopka – šta je dalje bilo.

Voja Čolanović: Najuži izbor

Članovi žirija za dodelu prve nagrade „Voja Čolanović“ – Ljubica Arsić, Jelena Lengold i Vasa Pavković – odlučili su da od 45 zbirki pristiglih na konkurs Srpskog književnog društva, u najuži izbor uvrste knjige priča Ljiljane Ćuk Uslovi nisu bitni (Partizanska knjiga), Tatjane Janković Pogled pod suknju sveta (Agora), Marijane Čanak Put od crvene cigle (Bulevar books) i Srđana V. Tešina Crna Anđelija (Arhipelag).

Mreže: Okrenuti ploču

Sajt kamala-holding-vinyls.glitch.me prikazuje fotografiju Kamale Haris kako drži gramofonsku ploču. Ukoliko u pretraživaču ukucate naslov muzičkog albuma koji vam god padne na pamet, njegov omot naći će se u njenoj ruci. Ta naizgled besmislena igra neće vas samo podsetiti na omiljena muzička izdanja, već i naterati da kao Džen Deli u Fajnenšel tajmsu razmislite o ulozi pesama u političkim kampanjama.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje