Andreas Sider SPO Schmiedbauer
Andreas Šider, član Evropskog parlamenta za Radar

Srbija snosi najveću odgovornost za mir u regionu

 1. A sta ce EU da odredjuje, ko ce da bude premijer, i da izbacuje drzave, ako im se neko ne svidi? To je onda dikrtatura liberalno antihriscanske male grupacije. Te price o srpskoj odgovornosti su se provlacile i pre Drugog svetskog rata, pa je stradalo vise od milion Srba, dok su svi ostali mnogo bolje prosli. Pre mislim da ce Srbi uskoro platiti jos goru cenu, jer nista nismo naucili iz istorije. Dok se svi ubrzano naoruzavaju, ovaj nas se pravi lud. Sto je karta za nestanak.

 2. Što dozvoljavamo da nam Ovakvi ispiraju mozak! Jel ima neki novinar da ovakvima samo iznese žrtve I i II svetski rat srpskog naroda? Preumljuju nas odavno i treba jednom stati i reći dosta i lažete!

  1. О чему ви то?
   Какве везе имају светски ратови са нашим изборима данас и чињеницом да је Србија једина чланица ОДИХРа, која не само да не испуњава ни минимум обавеза из чланства, већ (Брнабић) и отворено вређа ту организацију којој Србија припада већ деценијама ?

 3. Vučić odlično zna da mir nema alternativu i zbog toga i vodi politiku mira i stabilnosti.

 4. Pa neka nam taj Šider objasni kakva je to demokratija otimanje teritorije suverenom državama.

  1. То питање нема благе везе са појмом демократије, дакле прво то научите па онда пишите коментаре.

  1. Бисеру, Изетбеговић је одавно умро, Тачију се суди у Ден Хагу, итд.

 5. Ne znam hoćete li i na ovim izborima da pobedite one koji vam ne odgovaraju kao što je FPÖ, u Austriji ili AfD u Nemačkoj, ali ako izgubite vi ste krivi. Pre svega politikom koja se otuđila od interesa gređana, već potčinjena interesu EU nomenklature. Pa i sam rat u Ukraini koji vi pokušavate da prikažete kao životno važan za građane EU država, većina građana ne vidi kako ga vi prikazujete i to uz silnu propagandu. Veliki deo birača smatra da države EU nisu ni bile u strateškom pogledu zavisne od Rusije, već da su koristile ekonomske pogodnosti saradnje sa njom. Dok su od USA i u strateškom i ekonomskom pogledu jako zavisne, i to često na svoju štetu. Ne mislim da su ovi drugi bolji od vas, ali ako izgubite vi ste krivi a ne građani ili ovi koji su vam oponenti.

 6. J.Haider nije nikada bio austrijski Kanzelar. On, tj FPO su bili u koaliciji sa OVP, a Kanzler je bio Wolfgang Schuesssel .Haider je mogao da bude samo vice-Kanzler ..

 7. Ako od Srbije i njene trenutne vlasti očekujete da se zalaže za mir i stabilnost, onda što pre ugasite svetlo, i zaboravite na ovaj region.