shutterstock 160453973
Klima, vodosnabdevanje i država - tužni slučaj zemlje Srbije

Skok u budućnost – mrtve reke i zatrovana voda

Izdanje 19
  1. Za postojanje pisca ovog teksta zna, osim vas, samo njegova porodica koje i nema-zvanično.
    Pozdrav Žika Kosmajac,

    1. A za tebe, da li zna tvoja „porodica“?
      Verovatno te se stidi i, u budućnosti, će te odreći.

  2. Поздрављам сваки чланак који се односи на водоснабдевање и квалитет воде за пиће у Србији, мислим да би требало да их буде што више. Последњих година се доста прича о недостатку канализационе мреже, међутим, ми немамо решену ни водоводну мрежу, и велики број наших грађана нема воду за пиће ни за основне хигијенске потребе. Већина комуналних предузећа је у губицима, а за губитке воде у мрежи сви знају, али их нико не решава. Када погледамо старе филмове о изградњи Југославије, видећемо да је и тада приоритет био изградња путева и фабрика, више него решавање основних комуналних проблема. Нажалост, квалитетне воде за пиће у Србији је све мање, што ће рударење литијума и осталих планираних метала само погоршати.

  3. Sta znaci, „Kvantni skok u buducnost“, ?
    Pitajte Vucica.
    Rekao je da ce nam to doneti Litijum.
    Ako to znaci, da cemo se toliko obogatiti da cemo svi ziveti u Beogradu na vodi, porusiti sve mostove i izgraditi nove, da ce sva omladina raditi za velike plate u Nemackoj, polja livade i sume cemo pretvoriti u rudnike, itd itd.

    1. I ranije je noglo da se uradi nesto po ovom pitanju ozelenjavanje zalivanje preciscenje a jo drzi hibridizaxihu generski modifikovanu hranu. Pa jo je radio bombardovanje. Treba i trebalo je ranije i sada da pomogne ljudima

  4. Odličan tekst! Sve što je autor rekao je tačno, kao što je tačno i mnogo toga što nije rekao, a što ukupnu sliku o vodosnabdevanju i prečišćavanju otpadnih voda u Srbiji čini još gorom. Ovo bi trebao da bude opominjuć članak jer nam se sotuacija ne popravlja. Naprotiv, postaje sve lošija…

  5. Napredna sekta misli da će narod Srbije dozvoliti trovanje sa satanskim Rio Tintom. Sekta će videti šta slobodni gradjani misle o ovom zlotvorskom projektu.

  6. Tekst je odličan! Treba ulagati u vodosnabdevanje po svim standardima i u kompletnu infrastrukturu u vezi sa vodom i kanalizacijom. U 21.veku je nedopustivo da mnogi nemaju ispravnu vodu za piće…

    1. Skoro cela Vojvodina, nema vodu koja je upotrebljiva, sve vreme se pitam, kako se ljudi u Zrenjaninu kupaju već 20+ godina.

  7. Napisati ovoliki članak o,za mnoge ljude, bolno gorućoj temi a ne pomenuti Zrenjanin i okolinu koji preko dvadeset godina pate,ne kubure, kako vi to u članku nazivate,već stvarno pate,je više nego propust.