1622403198 DSC 0878 scaled 1
Polemika: Odgovor Borisa Begovića Dejanu Gavriloviću, predsedniku Efektive

Efektiv(i)na neistina

  1. Ček, ne razumem… Kako je to Gavrilović nepristojan, kad je upravo Begović taj koji prvo postavlja pitanja, a onda decidno odbija da odgovori na pitanja postavljena njemu?! To je očigledna nepristojnost, a time doprinose kratke uzvične rečce, praćene znakom uzvika.

    Drugo, nepismenost se ne vidi ni kod jednog polemičara.

    Treće, obični čitaoci na osnovu ove polemike ne mogu sa sigurnošću da procene ko je u pravu. Jedino mogu na osnovu toga ko je pobegao iz rasprave.

  2. Begović je izbegao da odgovori na sva nezgodna pitanja i samo potvrdio da je Gavrilović u pravu. To da li Efektiva radi sa SNS ili njihovim medijima ne menja činjenicu da je i ovaj krio funkciju, radio protiv klijenata itd… Udario SNS na SNS izgleda, a ne zna se ko je gori.

  3. Kada nema odgovora na pitanja koja su jasna i na koja bi svaki čovek koji zna da je ispravan jedva čekao da odgovori, pribegne se ignorisanju tih pitanja. Zatim i uvredama na tačun Dejana Gavrilović, koji je pitanja postavio, a predhodno na sva pitanja postavljena njemu jasno i argumentovano odgovorio. Profesore Begoviću, izgleda da vam beg od istine nije nimalo stran.

  4. Postovani članovi kolegijuma Radara, mene je zaista obradovala vest kada ste se odlučili i odvažili da osnujete RADAR za koga sam smatrala da je svetlost na kraju tunela u ovoj našoj surovoj realnosti. Vaša odluka da ne dozvolite da se sve izrečeno demantuje ili potvrdi tera na sumnju da ste ovom prilikom pristrasni.
    Naime, optuzba (za mene je to najteza optuzba) da su Gavrilović i Efektiva poslusnici SNS-a je krajnje drska i bezobrazna. Na svim protestima koji su organizovani protiv SNS-a, Gavrilović i Efektiva su bili u prvim redovima. Podsećam vas da su Gavrilobić i članovi Efektive bili prisutni i na protestima novinara, advokata, prosvetara, ptotiv MHE, Rio-tinta, Srbija protiv nasilja… prisustvovali smo i u svim organizovanim blokadama. Uvažene novinare tada NIN-a, a sada RADARA smo sretali na istima i bili smo ponosni sto smo na istoj strani. Ja sam od 91.godine bila na svim protestima opozicije. Ni na jednom protestu nisam srela, mogu slobodno reći moje kolege, bračni par Begović-Popović. Čitala sam njihove intervjue, gledala ih na tv-u, slušala na tribinama i uvek sam razmišljala kako to da se nikada nisu jasno ogradili od svog zla koju ova vlast čini svima nama. Moje zaprepaštenje je bilo još veće kada su javno podržali dobro osmišljenu pljacku banaka putem svih prevarnih kredita koje su plasirali u Srbiji. Nastavljaju i dalje da me razočaravaju opravdavajući i ovu otvorenu pljačku od strane uvoznickih lobija, velikih trgovinskih i farmaceutskih kompanija. Želim vam svako dobro!

  5. Срамотна замена теза од стране г.дина Беговића . Назвати сарадником Снс секте некога ко је цео свој живот посветио борби управо против таквих је манир кукавица и превараната, односно некога ко и те како има шта да крије.
    За почетак,Беговић је крио да је члан УО једне банке док се представљао као независни стручњак у тој области (иако по образовању правник).
    На фамозној трибини на Филозофском факултету (којој сам присуствовао и остао ускраћен за одговоре на нека питања) Гђа Поповић такође не жели да одговори на питање како и којим средствима су она и гдин Беговић једнократном уплатом затворили кредит од око 400 000 евра , а да им при томе некретнина остаје у власништву!!!
    Путера на глави на тоне. Отуд и избегавање да одговори на Гавриловићева питања.
    Али се искрено надам да ће уредништво Радара имати слуха,али и храбрости да објави одговор Ефективе на постављена питања.

    1. Gospodine, vi čak ne znate da uvaženi profesor Begovic nije pravnik, već ekonomista na predmetu iz ekonomije, na pravnom fakultetu….a napisaste roman prozivki! Pametnom dosta!

  6. Omerta o ništavim ugovorima. Ispod radara prolazi činjenica da su chf -ugovori u Srbiji ništavi isto kao što su u Sloveniji i Poljskoj. Radi se o istim ništavim ugovorima, ali ni Begović, ni Gavrilović, ni Direktiva ne spominju to. Ovako samo psi laju, a karavane prolaze. G.i gđa. Begović skreću pozornost s bitnog, a Gavrilović, Direktiva i njihovi advokati ne demantujuj da ugovori nisu ništavi, nego se slažu da je Lexom sve rešeno… Propalo društvo traži ovakve rasprave gde je bitno što je netko rekao, a ne da se raspravlja o problemu.

    1. Realno je tako, a „Direktiva“ ocito ima direktivu da cuti o nistavim ugovorima u chf. Apsolutno su isti kao ono udruzenje koje je tvorac lexa.

  7. Moj jedini utisak kao čitateljke je da je ovo mega infantilno na sve tri strane. Begović na prvom mestu, Gavrilović i Radar takodje.
    Iznenadjena sam Begovićevim SNSovskim stilom spinovanja i tabloidnog prepucavanja i odgovaranja na pitanja neodgovaranjem.
    Još sam više iznenadjena Radarovom tabloidizacijom puštanjem aktera da se tuku u pesku.
    Nisam imala uvid u ovaj “skandal” para Popović-Begović. Naprotiv, o Popović sam gajila pozitivan utisak. Ali eto, nekad je dovoljno upustiti se u bespotrebnu defanzivu da to bude kobno po reputaciju.
    Ako je sve ovo zabava, pošto je toliko tabloidno, da donesem svoj sud:
    Popović-Begović 0 : Gavrilović-Efektiva 1

  8. Ko je gospodin Begovć i čime se bavi? Meni je ta ličnost nepoznata. Odgovor bi pomogao čitaocima da shvate suštinu polemike.