45839 sinisa mali jorgovanka tabakovic beta milan obradovic f copy
Istina o kreditnom rejtingu Srbije

Četiri stepenika do vrha, isto toliko i do dna

Izdanje 9
  1. Ovom Ćulibrk se ništa ne može verovati. Nismo zaboravili kada je obećao da će dati ostavku na mesta glavnog urednika u NiN-u (još uvek je tada bio u NIN-u), ako prosečna plata u Srbiji dostigne 500 evra. Te godine je plata bila i veća od 500 evra, ali od ostavke Ćulibrk ništa nije bilo.

    1. Nije bila 500e 2019., prosek je bio oko 475e.
      Ne zaboravimo da je Vučić platu od 500e najavljivao od 2016., da bi do toga došlo u 2020.

    2. Te godine je potrosacka korpa skocila na stetu gradjana za 30%,tako da spomenuti iznos od 500 evra „ravan je slabijem zemljotresu koji nam je ostavio krov nad glavom!“

  2. Ministar Mali i guvernerka Tabaković rade sjajan posao! Ova vest znači svetliju budućnost za sve nas.

    1. Bolja budućnost za vas botove koji ne radite ništa, a primate platu. Osim što hvalite ovu vlast po komentarima.

    1. Biseru, čitanje nije zabranjeno.

      Rejting još nije dobijen, a obećan je već dvadeset puta.
      Zemlja bez rejtinga plaća najveće kamate na kredite, jer joj inače niko ne bi pozajmio novac…
      A i kada ga dobijemo, biće najniži mogući …

  3. Sledeci komentar posle clanova caca i dada, bice od clana pod imenom „fafa“, pretpostavljam?

  4. Ko nece da čuje i razume, ništa mu nece moci pomoci.
    Situacija je zabrinjvajuca;
    „zemlja visokog rizika“ čuh skoro.

  5. DAVNO SMO BANKROTIRALI ,SRBIJA JE U CABRU.KURS EVRA JE ZA UVOZNI LOBI…MAFIJU A REALAM PREKO 300…din.Ko ima mozga vec zna….POSTAJEMO PRVA KOLONIJA NA BALKAMU.

  6. PROGLASITI OKUPACIJU I BANKROT……CEKAMO BRACU DA IZADJU NA DUNAV TO JE JEDINI SPAS ZA STBIJU…..AMIN.

  7. Svaka vam čast, sad ce Sinisa Mali i njegovi kompanjoni od Vodjine bratije da slave i drugu pokradenu milijardu jer su koliko samo prošle godine slavili prvu pokradenu milijardu a kako je oni krste kao zaradjenu,nosili gajbice višanja pa zaradili.Ovakvi gelipteri,kriminalci i bitange nisu skoro hodali Srbijom,dace Bog da sve pokradeno potroše na lečenje svojih najmilijih i svoje lično,ne veruju u Boga ali će ih on smestiti tamo gde im je mesto,samo polako,sto sporije,to će kazna biti teža i veća.

  8. Ovo su obicna lupetala za narod koji gleda Pink.
    Guvernerka meri inflaciju cenom kupusa.Dno dna.Svaki mesec infostan veci racun.e kada vlada nema uticaja na infostan kako moze imati na cenu kupusa.

  9. Ne manipulisite. Svako ko je znao sta se desavalo 2015 je znao da bi kreditni rejting opao posle aprila 2012 svakako. Da je DS nastavio drzati vlast sve do 2013 opet bi nam u tom casu bio isti kreditni rejting gde je bio i po SNS. SNS sa druge strane drzi krivicu sto nije pokrenuo fiskalnu konsolidaciju 2013 ili rane 2014 bar. Al ova ocena da je DS drzao rejting na BB stabilnim uopste ne vazi jer da je ostao na vlasti do 2013 svakako bi pali na BB-.

  10. Vodio sam dete da primi injekciju koje nema, ali u apoteci ima za kes pa bih porucio ovim lopovima kao i prethodnim pomislite na vasu decu bezobraznici

  11. Kreditni rejting B+ (S&P) spada u kategoriju visoko rizičnih. „Non-investment grade speculative“ može biti prevedeno kao „spekulativni rejting koji nije investicionog kvaliteta. Oni koji imaju nizak rejting i visok rizik od neispunjavanja obaveza.
    Tačno je da je to četvrti stepenik od dna.

  12. Sve pozitivne koliko i negativne prognoze o rejtingu Vučićeve pustahije zvane Srbija, neuknjiženog vlasnika države, AV ne tangiraju mnogo. On će veoma jednostavno povećati devizni priliv koji ga neće ništa koštati. Ne verujete? Evo odgovora -umesto godišnje do 50.000 mladih, školovanih stručnjaka, ubuduće će srpska vlada svojim mangupsko-kriminalnim potezima (npr. da posao po mini platama mogu dobiti samo članosi SNS-a što važi i danas!) godišnje terati u svet i do 100.000 mladih stručnjaka! Sve dok ne isprazne Srbiju. Manje mladih, manje protesta po ulicama i trgovima Srbije. A deviznih doznaka -brdo! Oni će, da im roditelji ne skapaju od gladi i bolesti, slati devize. Jorgovanka će ih menjati u malovredan dinar koji može da štampa koliko joj se prohte. I gomilati budućih ne 5 milijardi dolara godišnje kao danas, nego možda i celih 10 milijardi dolara od doznaka iz zemlje najurene mladeži u trezore Narodne banke. A možda, jer je u državi čuda Srbiji sve moguće, i u lične trezore Maloga, Vučića, Malog Bate, Veselinovića ili Radiočića, ponekih kumova itd. -lista je bez kraja. A rejting Srbije? Eksplodiraće u nebo. A gde su tek prodaje svih BG znamenitosti od Generalštaba, zgrade Akademije nauka, Narodne skupštine, možda i Avalskog tornja pa i Meštrovićevog -kako se ono zvaše -nekada pobednik, danas pod Vučićem gubitnik -na Kališu? Divota i za rejting i za AV!

    1. „Propast je buducnost koja sledi a skakanje ispod sebe je je jedino nemoguce!“
      Napad ovih otrovmih komaraca iz bolesne sekte SNS se nastavlja.Urednici Radara,dokle?

  13. Nejaki Uros,alijans Oskar i kompanija(“patriotska“liga manipulatora,boze mer prosti,za malo da kazem-muljatora)nikad ne govori o sadasnjosti nego samo o buducnosti gde nas ceka raj na zemlji ili o proslosti da bi potvrdili tu sjajnu buducnost tako sto kude bivsu vlast,od koje su oni bolji samo zato sto nisu bivsi vec sadasnji.Sadasnjost samo i postoji kaze mudri Aristotel.A ta sadasnjos u Srbiji(u ekonomskom smislu)je bedna,muljatorska i manipulatorska.Vec na kamate idu milijarda ipo Evra.Ta suma ce rasti aritmetickom brzinom jos par godina.Onda ce geometrija uzeti stvar u svoje ruke pa ce ceo zajam ici na vracanja kamata dok cemo glavnicu ostati duzni dok nas Kurti ne bude okupirao do Dunava i Save.Onda necemo imati drzavu sto je losa vest.Dobra je vest sto necemo imati nikakve dugove.U tom pravcu ide ovaj nas “Oskar“ -najveci zivi srpski “patriota“.Ide u njujork da se bori ko laf po hodnicima i Weceima UN-ja.Bolje bismo prosli da uopste ne ide,jer iritira i nase saveznike……..aferim.

  14. Ako banci ne budem mogao da isplacujem rate za stan koji sam kupio preko Solis-a meni je ostao jedan stepenik do dna.