madic foto n1
Doprinos Dejana Madića progonu Dinka Gruhonjića

Čist kao suza

  1. Čisto sunnjam da će red i zakon na ovom prostoru ikad zavladati
   Toliko je društvo u svim svojim segmentima razoreno da situacija izgleda beznadežno

 1. Bolje napišite tekst o tome kako stavovi Dinka Gluhonjica i njegova mržnja prema crkvi dovode do njegovog progona.

    1. Ako sam Srbin to ne isljučuje da sam sposoban da logično razmišljam i razumem original snimka od 2 minuta, i imam svoje mišljenje. Niti sam nužno fašista.

  1. Nonsens je poistovetiti religiju i crkvo. Poštujem i cenim religiju, ona je po svemu plemenita i dobara, ali ne i tzv božje sluge za koje to ne bi smeo da tvrdim.

  2. Poštovani, njegov stav je sloboda govora! Tu se sve završava! Njegova izjava je izvučena iz konteksta i zloupotrebljena od strane neobrazovanih i ostrašćenih.

  3. Hahahaha, „koji su stavovi doveli…“, kao da je huljama iz nacističkog SNS podmlatka potreban razlog da kidišu na nekoga! Mante se ćorava posla i još ćoravijeg botovanja, ovo je portal časopisa za normalne ljude.

 2. Svako ima pravo da ima negativan stav prema crkvi i da ga javno izražava. To nije širenje verske mržnje nego je sloboda govora.
  Ovo što ste Vi napisali je širenje mržnje i pokušaj opravdavanja nasilja i progona nad jednim čovekom a zarad njegovog slobodnog stava.
  Evo ja mislim da je apsolutno nepotrebno da se grade crkve. I da se slobodno mogu pretvoriti u pabove jer ne služe ničemu, niti ima dodatne pastve niti imaju smisla, šta više prazne su.
  Jel to sad znači da zbog mog mišljenja Vi i Vama slični imate pravo da me maltretirate, ugrožavate i pozivate na progon i linč?

  1. Ne nije sloboda govora i svako za svoju izgovorenu rijec treba da razumije da moze snositi posledice ako vrijedja nekog. Sloboda govora se zloupotrebljava za cist govor mrznje! Otkud Vi znate da li su crkve prazne? Ja mislim da treba izgraditi sto vise crkvi i uciti o svojoj istoriji. Jel ja time ugrozavam Vas? Tada Vi imate pravo mene da vrijedjate i omalovazavate?

  2. Nije Dusane problem za crkve. Ja smatram sebe verujucim, postim i idem kad stignem do nekog manastira da zapalim svece i pomolim se Bogu, a recimo ne smeta mi vas stav o crkvama, plus sam protiv izgradnje crkava na mestima koja nisu za to ! Problem je u velicanju fasizma i ustasa koje je (ako nije montiran snimak) izrekao Gruhonjic. Kod mene je to dodatno budjenje secanja na ubijenog mi djeda i rodjenog mu brata od ustasa u Hercegovini 1941 godine! Isto tako na ubijenog babinog rodjenog brata svestenika SPC takodje 1941 u Hercegovini. Dakle tri zrtve od najblize familije. Stavite se malo u moju situaciju? Da je ovo izgovorio u Nemackoj ja vam garantujem da bi vec bio na odsluzenju kazne od 5 godina zatvora. Treba stvari isterati na cistac. I na kraju podrska Dejanu, u svom daljem radu i u ovoj sotuaciji u kojoj se nasao.

  3. Неко својим мишљењем показује незнање, а неко мржњу. То спадаш у прву групу. Зашто незнање? Па зар има потребе данас објашњавати улогу Цркве, посебно код нас Срба. То што ти Цркву сматраш само верском организацијо је одраз твог незнања. За тебе је питање, да ли се исто тако залажеш за претварање Ватикана у рецимо хотел? Не, јер баш не би толико да се брукаш. Али се зато залажеш да се Цркве из СПЦ претворе у пабове. Е сад долазимо до суштине. Даље не бих ишао, јер никог живог не занима твој анонимни став, али сва горе наведена питања су суштина код свих вас којима смета Црква, а у ствари мислите искључиво на СПЦ.

 3. Odjednom nije dobro kada rektor podrži studente!? I odjednom je govor mržnje prihvatljiv i predstavlja slobodu govora? A traje više od decenije. Svaka reč koju je ikada napisao odiše mržnjom i odvratnom generalizacijom svega što u pridevu ima reč „srpski“. Internet sve pamti.

  1. Zlatno pravilo je da se upoznamo sa sadržajem koji komentarisemo. Nije teško, na netu je. A ne sa fabrikovanim proizvodom.

 4. Rektor je podrzao grupicu studenata sa Legijom na majici, ubicom srpskog premijera, nazvao novinare „ubaceni elementi“ kao da je juce izasao sa kursa OZNE i govorio u maniru Matije Beckovica u intrevjuu datom Politici 1993-e, da je „srpski narod uvek imao visoki procenat skarta“. A znamo sta se sa nama, skartom, radi. Je li tako?

 5. Kakvo je to rešenje da se Saveti nacionalnih manjina pitaju oko izbora rektora? Ko je to smislio? Kakva je to budalaština. Jesmo li ukinuli samoupravni socijalizam i da li je ovo građanska država ili provizorijum, negde između Tita i savremenog otimačkog kapitalizma.

 6. Ovo što se dešava Dinku Gruhonjiću je zastrašujuća pretnja svskom ko u Srbiji misli drugačije od onog što odgovara vlasti . Svako od nas može doživeti progon kaošto je on doživeo . Dtrašno je u šta se Srbija id naprednom vlašću pretvara .

 7. Ovaj tip u tv prilogu liči na uličnu bitangu. Ako je on na nekom fakultetu domar taj fakultet treba ugasiti.

  1. Saglasan sam sa komentarom. Sada sam i tv priloga mogao da vidim kakvih buzdovana ima na fakultetima.

 8. Nemam ni najmanje razumevanja za dotičnog Dinka.U Hrvatskoj skoro da i nema profesora srpskog porekla,a i kad bi imali ovakav nastup dobili bi nogu u tur iz ljepe njihove. Malo se profesor razbrbljo

  1. Kakve veze sad ima Hrvatska sa bilo čim? A što se tiče toga da li se profesor malo „razbrbljo“ ili ne odmah da vas obavestim da ima pravo da brblja koliko hoće i da vi tu baš ništa ne možete da uradite. Inače sanjarenje o nogama, turu i izbacivanju nekoga iz lepe(cvrc!) naše nije zabranjeno dok se događa u vašoj glavi i u vaša četiri zida. Niko ne može da vam zabrani da budete glupi ili bezosećajni. To je ipak samo vaša stvar.

 9. Čovek je završio Fakultet za sport i fizičku kulturu. Utešno je to što se njegov predmet pokazuje a neobjašnjava!

  1. Srbija je jedino u sportu super sila na nivou sveta! Ako mislis da je sport improvizacija onda si bas totalni analfabet sto u sustini i tvoj komentar nagovestava. U zivotu sam sreo nebrojeno dilajli sa zavrsenim raznim fakultetima, sto ne ukazuje na nikakvu povezanost tih fakulteta sa njihovim opskurnim ponasanjem i uopste znanjem. Zamisli sebe da sretnes Nikolu Teslu i kazes mu “ Ej imas samo zavrsenu srednju skolu, sta ti hoces“? Je li tebi realno ovo sto te pitam? Da imas samo 1% predstave koliko je nauke vezano za sport uopsteno, nikad vise ne bi napisao komentar! Ali ne znas, cak ni priblizno!!!

   1. Mislim da ste u pravu. Ne sumnjam u to da brzo trci, saginje se i skace. Nesporno je i veliki rodoljub. Steta sto govori, gestikulira i ponasa se kao da je nepismeno djubre od coveka, a nije.

   2. Uopšte ne sumnjam u to koliko nauke iz raznih oblasti učestvuje u vrhunskim sportskim rezultatima. Pitanje je koliko je tih naučnih radnika završilo medicinu, biologiju, hemiju, psihologiju a koliko DIF?

 10. Najbolje bi bilo da. Vučić bude imenovan za. Rektora svih fakulteta a da mu zamenik bude. Marjan
  Rističević

 11. U boga verujem, u crkvu ne verujem. Zbog Irineja Bulović i gomile njegovih sledbenika. Čisto zlo!

 12. I sada Madic bez moralnog kredibiliteta, koji je trebao da bude krivično gonjen i osudjen zbog podnošenja neistinite isprave u službenom postupku, sudi i presudjuje o moralu. O tempora, o mores!!!

 13. Postajemo sve više Džamahirija. Fatva je poslata. Ruždi je prežveo. Ne znamo da li će Dinko, ovu diskusju o etici, akademskoj autonomiji i slobodi mišljenja. Krenulo je žestoko. Blokadom i zauyimanjem FF, izbacivanjem nastavnika i studenata, kačenjem zastava i proglašavanjem za zaštitnike srpstva, Legijom, lancima i katancima.

 14. Profesorka Sanja Podunavac Kuzmanović nije sa Fakulteta tehničkih nauka, nego sa Tehnološkog fakulteta.

 15. Najstrašnije je što su njegove reči potpuno izvučene iz konteksta jer je profesor bio sarkastičan a oni su pronašli način da njegove reči izvrnu.