5539448 copy
Prva poseta stranog zvaničnika koju je vlast u Beogradu gromoglasno prećutala

Balkanska Kazablanka pod lupom CIA

Izdanje 25
  1. Fascinantno je koliko su Ameri i CIA nemocni pred Vucicem i Dodikom. Sve je isto kao i pre dolaska tog Bernsa. To sto se u Srbiji niko ne oglasava o sastanku, ali i dalje imaju isti narativ o zlocudnom uticaja zapadnih tajnih sluzbi i dalje sve koordiniraju sa Rusima, nije ni cudo, ali sto Ameri cute to je fenomen za sebe. Nisu trebali ni da dolaze ako nema jasne poruke i ako je sve po starom.

    1. Pa ameri cute zato sto uvek sve sto su trazili to su i dobili. A nasi cute jer su ponizeni i sta god da kazu bice izdajnici. Zato i jeste sve po starom,jer sve sto je amerika rekla ovi to ispunjavaju.

    2. Doso gospodin,podelio zadatke i sve se prati s neposredne udaljenosti pa nek neko izvoli i ne zavrsi dogovoreno!

  2. „A da li će poverovati Aleksandru Vučiću koji ponavlja da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, …“

    Greska: A. Vucic nikad i nigdje nije rekao da postuje suverenitet BiH. Teritorijalni integritet da.

    Sta znaci postivati teritorijalni integritet ali ne i suverenitet?

  3. Šta nije jasno? Ni jedni ni drugi ne smeju da bilo šta kažu o poseti Srbiji, niti sliku da objave jer se plaše naradnog mišljenja i narodnog izlaska na ulice i opstruisanja njihovih ZAJEDNIČKIH planova, a kad neko ima planove, po staroj, ali tačnoj, Bog se samo nasmeje.

  4. Teško je razumeti antizapadnu histeriju koju podgreva vlast u medijima pod njihovom kontrolom, a teško je gledati i grupu od stotinak ljudi – „analitičara“ koji se ne skidaju sa tih medija. Dobro je možda jedino to što smo videli ko su sve ti ljudi.

    Kakva je tu kalkulacija vlasti, šta je cilj svega toga, da li oni misle da se može tako igrati vatrom, tu prestaje bilo kakva logika i zdrav razum, a počinje patologija i šizofrenija.

  5. „Sve je to u dramatičnom kontrastu sa onim što govori Dodik, najglasniji portparol ruskih interesa na Zapadnom Balkanu. On ne priznaje Kristijana Šmita, naziva ga „nelegalno imenovanim“ i „lažnim“ predstavnikom koga bi, izjavio je u martu, uhapsio i deportovao ako dođe u Republiku Srpsku.“

    Zbog čega znaci navoda, kada je Dodik 100% u pravu. Da li je Šmita legalnim putem, kako Dejton nalaže, izabran za VP? Nije.

    Sramota za Radar, vi ste samo protočni bojler već napisanih „vesti“.

  6. Svu nestabilnost u regionu napravile su zapadne zemlje rušenjem bivše
    SFRJ i kasnijim rušenjem svih mirovnih ugovora i rezolucija kojima su lokalni ratovi završeni! I za čudo,stalno se piše o ruskom ,,malignom uticaju i izvoru nestabilnosti u regionu,,!!! Očigledno,umišljeni vlasnici plnete misle da njihove budalaštine mogu
    uvek i svuda bespogovorno da prođu!
    Već su na obuci odvikavanja od toga u Ukrajini!

    1. Milane, ne uci se istorija preko RTS-, Pinka i ostalih rezimskih medija. Najveci interes da SFRJ ne udje u EU 90-e imala je Rusija. Amerikanci su dali zeleno svetlo JNA da spreci secesiju Slovenije i da uhapse Jansu. Medjutim Adzic i Kadijevic to nisu uradili, nego su ostavili golobrade vojnike da ih strelja slovenacka civilna zastita. Rezultat znamo. Obojica su poslednje dane zivota proveli u majcici Rusiji.

  7. Благо теби! Што бих ја волео да сам паметан као ти! Знао бих све на овом свету, чак и шта је неко са неким причао, иако нисам био ни близу њих па да им бар читам са уста! А ни то није све! Ја да сам паметан као ти, знао бих и шта они мисле, па чак и шта ће да ураде! Молим те паметни човече, одај ми тајну како ти то успева већ деценијама?! И још ти људи и даље верују!!! Баба Ванга би стала мирно пред тобом! Јакша, свака ти част геније!!!

    1. To je iskustvo, intuicija, brojne veze i diskretni kontakti.
      Posledice ovakvih poseta često nisu odmah i direktno vidljive (izuzev u slučaju Dodika),ali po ponašanju i potezima svih bezbednosnih i političkih faktora u budućnosti naslutiće se ili direktno videti.
      Tako stvari funkcionišu u diplomatiji ovog tipa.
      A poseta sigurno nikome prijala u potpunosti, slutim.

  8. Što ga ne vodiš svojoj kući?Jeste ,možda,prisustvovali sastancima?Kao da je doŝa sam Isus,takav je ovaj tekst.

  9. ..zar CIA nema vaznoja posla da u Kazablanci prepada politicare na slasti..ej bre zabole ih za to moze doci I sv. Petar..

    1. doboljno „dubok“ da je svima jasno da se „druga poluvremena“ u Bosni i na Kosovu „odlazu“ za neka „bolja“ vremena

  10. Да није и других директних порука, Бернс је у двема стварима успео. Прво, што је Додик покушао да се поспе пепелом, јер више не сме ни да зуцне о “изласку” Српске из “мрске Босне”. И друго, толико приземни Куртијев зулум и понижавање недужног српског народа за А. Вучића као да не постоји. Он би да “замаже очи” грађанима, помажући из све снаге Републику Српску. Како је кренуо, био би спреман да нашу престоницу пресели у Бањалуку, а још више у Чепуриће, родно место свог оца.

  11. Znate, sve više mi, što domaći, a pogotovu svetski predstavnici svega i svačega liče na tipove na takmičenju u laganju, pa ko koga bolje… Dotični ovdašnji uzurpator je besmisleno za komentarisati, jer čovek očito više ne zna ni šta priča pre, a šta popodne. O belosvetskim lažovima, po definiciji gazda CIA, je samo još jedna predstava za javnost, zbog očekivanja dalje eskalacije rata u uništenoj Ukrajini (uzgred oni debelo rade na toj priči). Da vidimo šta ko traži za malo mira i tišine, uz malo pretnje itd pošto odavno sve Balkasne igrače imaju na uzici pa zatežu po potrebi. Obožavam popularnu „žvaku“ maligni uticaj Rusije i Kine, a najveći maligni uticaj ima baš taj tzv. GLOBALNI ZAPAD, svodeći ovu zemljiu na nivo BG pašaluka. Naravno da ni Istok nije ovde čist: debelo su zagrizli, u otimanju ove šake jade od zemlje. Sad ću biti verovatno veoma ličan i možda neprijatan, ali me stvarno interesuje da li nazovi učtivost ili šta drugo utiče na ovakve pisanije, koje u svojoj biti ničemu ne služe. Oprostite na opširnosti.