aleksandar vucic i viktor orban Foto copy
Šta se krije iza partnerskih odnosa Vučića i Orbana

Meka moć i tvrdi interesi

Izdanje 23
  1. Ako se radi o AV onda i jeste zlatno doba odnosa sa Mađarskom ali , gde god je on toliko upregnut tu je i lova

  2. Sigurno se ugradio madjar ,a nasem predsedniku sve odgovara da bi se odrzao na vlasti. Jadan srpski narod

  3. Sigurno se ugradio u dobrobit iz Srbije . Nasem prdsedniku sve odgovara da bi imao podrsku da jos vlada ovom prostom narodu iz Srbije.

    1. Penzionerima koji rade u call centru se uzimaju komentari, ko sto se pravim penzionerima uzimaju penzije. Sećaš se kako je sekta pokrala penzionere?

  4. Prеdsеdnik Vučić, je svojevremeno zahvalio Mađarskoj na partnеrskoj podršci u sprovođеnju mеra zaštitе granicе i ponovio posvеćеnost Srbijе jačanju saradnjе u ovoj oblasti. Naravno da su svesni da jе pojačani priliv migranata izvršio ogroman pritisak na graničnе kontrolе i imigracionе sistеmе, što jе povеćalo zabrinutost za nacionalnu bеzbеdnost vеćinе zеmalja, ali i pojačalo potrеbu čvršćе saradnjе i razmеnе informacija u cilju еfikasnijеg rеšavanja migrantskе krizе.

    1. Evo ga bot 2.0 koji piše više od jedne rečenice. Sekta je dugo radila na ovom novom modelu i evo počeli su da ga promovišu javnosti zadnjih dana.

    2. Jel mu se zahvalio sto Orban nosi sal mape velike Madjarske gde je ucrtana Vojvodina,jel mu se zahvalio sto Orban svim srarosediocima Vojvodine daje Madjarsko drzavljanstvo?Sta mislis zasto to Orban radi!

  5. Pare vrte gde burgija neće. Ovakav kriminal na državnom nivou je ubijanje naroda.
    Ko će pobediti videćemo. Orban koji preko para ostvaruju ekonomski veliku Mađarsku ili Vučić koji upornim doseljavanjem Bosanaca pravi većinsko srpsko stanovništvo gde to nikad nije bilo. Profitiraćće Mađari iz SVM Srbi iz SNS. Nama ostalima bog nek je u pomoći.

  6. Znaci po vasem misljenju, svako ko ne protestuje protiv litijuma je u nekom unosnom poslu?? Daj ne baljezgajte.

  7. Viktor Orban vodja je „neliberalne demokratije u Evropi“.Populista,anti briselovac,obelodanio je jedno vladino istrazivanje(koje je on platio,)po kome „99% Madjara odbija da igra po muzici iz Brisela“.Na ulazu u madjarski parlament,stoji zastava Madjarske,ali ne i EU.Od kako su Rusi napali Ukrajinu,njegovi odnosi sa Briselom su se pogorsali.On nije osudio rusku agresiju,nastavlja da uvozi gas iz Rusije,odbija transport oruzja za Ukrajinu preko Madjarske i sistematski vrsi opstrukcije i ucene prema EU.Posle pada Berlinskog zida bio je antikomunista i liberal,postao je danas opasnost za postovanje ljudskih prava i civilnog drustva.Briselska kancelarija za borbu protiv korupcije(OLAF,)optuzila ga da deo novca iz evropskih fondova usmerava prema najblizim prijateljima.Iako trosi svoj 4mandat vrlo je popularan u Madjrskoj.“Moj uspeh na izborima je toliko veliki da se i sa meseca vidi“.

  8. Viktor i AV su potpuno isti.
    Razlika je jedna Viktor gradi stadione parama EU
    A nas AV iz kredita

  9. Radi se i na Vojvodini.Ona je vec raspgodata.Pasose moze dobiti madjarske ko samo spomene da mu je sukunbaba bila Madjarica

    1. Ne mora da ima nekog u famili da je Madjar,dovoljno je da je neko u familiji bio ziveo za vreme Austro ugarske!

  10. Ceo tekst je tendenciozno i zlonamerno intoniran.Jasno je usmeren prema istoj ciljnoj grupi tzv. hejtera kojima ugao gledanja takav da je Vučić ndupitno zlo. Šta je loše u tome što Srbija gradi dobre odnose sa susedima, uključujući Madjarsku i njene legitimno izabrane predstavnike, a sa kojima po prirodi stvari saradjuje. Ovakvim člankom, iako sam siguran da vam je nije namera bila suprotna, samo na najbolji način afirmišete politiku Predsednka R Srbije o razvijanju dobrosusedskih odnosa sa zemljama u okruženju. S druge strane, a ne držeći se načela objektivnog novinarstva, po kojem bi ste ostavili prostora i za drugačije i mišljenje druge strane, nadam se da ćete imati sluha bar za ovakav komentar, u šta lično ne verujem. No ipak, nikade se ne zna…. Ipak ste vi gkasnogovornici nove evropske Srbije koja gaji dobrosusddske odnise pre svega sa tzv. državom Kosovo

    1. Lose je to sto Orban zeli Vojvodinu ,jel si slusao njegove govore!Jel nosi sal velike Madlarske gde ucrtana Vojvodina bote!

  11. Ostavio sam imenom pod svojim imenom i prezimenom i upravo se pitam, sasvim suvišno,ako ste čiste savesti zašto imate potrebu za skrivanjem drugačijeg mišljenja, osim što je evidentno da se ne uklapa u vaš preovladjujući narativ.

  12. Isforijski nivo dobrosusedskih odnosa sa Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, Severnom Makedonijom, Albaninom(sa kojom baš i nismo komšije, da ne bude zabune), kao i Crnom Gori. Sa svima osim sa tzv. Kosovom koji sprovodi etničko čišćenje Srba i Hrvatskom koja skoro otvoreno baštini ustaške tradicije. Da sam zlonameran zapitao bih se zašto vam ovakca politija smeta, kao da bi ste voleli da je obrnuto. I onda pored svega, još i da naglasite da Srbija nije demokratska zemlja i da nema pluralizma mišljenja

    1. Tako su dobri odnosi sa Madjarskom da Orban svim starosedeocima daje Madjarski pasos!Ne samo Madjarima!

  13. Ovako Nova SS i Radar zamišljaju pluralizam mišljenja i demokratiju.Svi moji prethodni komentari nisu objavljeni,jer se ne uklapaju u Vaš opšti narativ.Hvala vam,samo ste me dodatno ubedili u ono što sam već znao, a to je da vi ne nudite bilo kakav boljitak.

    1. Peđa, nažalost, niste u pravu! Srbi su dobar ali prilično naivan narod. Treba da budemo iskreni samo prema najrođenijima i pravim prijateljima! Sa susedima treba gajiti dobre odnose! Postupati onako kako oni postupaju sa nama! Da li mi možemo bez tendera da kupujemo šta god poželimo po Mađarskoj, Hrvatskoj ili nekoj drugoj susednoj zemlji? Razmislite malo o tome!

  14. Dok predsednik Mađarske Viktor Orban radi na stvaranju velike Mađarske na račun srpske Vojvodine, a Aljbin Kurti na stvaranju velike Albanije na račun srpskog KIM, srpski predsednik im u tome svesrdno pomaže! Srbi su divan narod, ali nažalost nemaju sreće sa državnicima još od kralja Aleksandra Karađorđevića do danas! Da je kralj „ujedinitelj“ Srba, Hrvata i Slovenački, brinuo samo o svom srpskom narodu, danas bi Srbija imala izlaz na more. Ovako, Srbija je ostala bez najboljeg dela svoje teritorije a ostatak zemlje se pretvara u korpu za smeće EU.

  15. Tragedija srpskog naroda su srpske podele. Ne treba da bude važno ko pripada kojoj partiji kada je u pitanju interes srpskog naroda i Srbije! Sada je trenutak da se Srbi konačno ujedine i stanu u odbranu svog naroda i svoje zemlje u protivnom nas neće biti!