vucic 01082024 0054 copy
Političko tržište i (opoziciona) politička ponuda

U Srbiji je najbrojnija „partija“ izbornih apstinenata

Izdanje 22
  1. Srbija jača i naprеdujе i to mnogima nе odgovara. Balkan jе trusno područjе i mnogе zеmljе pokušavaju da rеšavaju svojе problеmе ovdе. Srbiji najmanjе danas odgovara bilo kakav rat. Nеma prospеritеta i еkonomijе ako imatе rat. Najjači napadi stižu iz Prištinе i Sarajеva.

    1. Na žalost Strahinja, jedino napreduje halapljivost, kod nekih za milionima, kod drugih za sendvičem…, evo, svaki dan od mene možete dobiti i 10 sendviča, samo da obećate da ćete biti čovek…

      1. Netačno, i ostrašćeno, bez imalo potrebe i želje da se vidi malo sa druge strane barikade. Sve se generalizuje u želji da se istakne svoja ispravnost.Činjenica je svidelo se to nekome ili ne, da članstvo u SNS, nije po automatizmu i podrška, jer veliki broj članova i ne glasa, i ne ide na mitinge. P.S. Sendvič ništa ne znači, naročito kada uzmeš sendvič, i ne izadješ na glasanje.

        1. Upravo imam odličan uvid, znam kako jure glasove rodjaka i prijatelja, dočekuju ih ispred glasačkih mesta, traže fotke listića…, to je razlika koju na žalost ne shvatate, platu prima čovek za svoj rad, a mitom, makar to bio i sendvič se kupuje čovek (koji to više nije posle prodaje)…, kad se zagrize sendvič, čovek nestaje…
          Da li mislite da je slučajno da Srbija daje najveću premiju olimpijcima…, procenjeno je da će se za toliko prodati i sinoć smo videli da je procena bila dobra…, puna terasa šampiona, nigde čoveka da vidiš…, a ispod sitnog zuba u delirijumu kliče…

        1. Nije stvar u novcu, nemam ga sigurno više od vas, suština je u veličini š**ka i njegovoj tendenciji da je nezasit. Ja taj problem nemam, pa mogu da obezbedim na poklon 10 sendviča dnevno.
          Takodje, ne plašim se da ne budem uvek sit, ako je za cilj da se uradi nešto dobro, časno…, a šta može ispravnije od da omogućite nekome posrnulom da opet postane čovek…

    2. Страхиња # мораћеш своје мудрости просипати на информеру јер је тамо твоја крвна група. Злоупотребљаваш слободу говора коју Радар практикује али сам сигуран не за дуго. Главна опасност по регион долази са исте адресе као деведесетих, од исте екипе, само фале умрли. Врло је једноставно, твоји се ко “ пијан плота“ држе правила, „завади па владај“. За друго, нормално, Европско не поседују морални и интелектуални капацитет.

  2. U tom smislu vidim i vеliki značaj Dеklaracijе o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajеdničkoj budućnosti srpskog naroda, koja jе usvojеna 8. juna na Svеsrpskom saboru u Bеogradu i kako pišе u Dеklaraciji: u dobroj vjеri, u cilju očuvanja mira, stabilnosti, nacionalnog, kulturnog i vjеrskog idеntitеta, kao i u cilju intеnziviranja i produbljivanja saradnjе i mеđusobnе zaštitе.

      1. Ako misliš na zvaničnu opoziciju, nisi u pravu.Po glasačkom telu oni čine oko četvrtine glasača, a SveSrpski sabor su podržali samo koalicioni partneri, ne računajući goste iz okolnih zemalja gde žive Srbi, negdo oko 3O posto.

    1. Kulturni identitet i poimanje naroda i međunarodnih odnosa vas iz Rep. Srpske u odnosu na nas Vojvođane nema apsolutno ništa zajedničko. Mnogi od nas ne žele treći „talas“ kolonizacije, dovoljna su bila dva…

  3. Колико год покушали да радите математичку гимнастику увек остаје најтежа могућа истина, највећа подршка Вучић, а за њим и СНС. Апстинената је било увек и свуда, не само у Србији. Уместо да тугујете за апстинентима боље да се позабавите проблемом зашто оваква опозиција не може да сакупи подршку на изборима и то већ 12 година.

    1. U potpunosti tačno, ogroman broj gradjana ne vidi opoziciju kao opoziciju, već kao naličje vlasti, gde su vlast i opozicija jedno te isto!Nema više ni Kurta, ni Murta, sada je jedno, izmišljena utakmica izmedju vlasti i opozicije, a sve sa ciljem zaludjivanja gradjana. Otuda i toliko apstinenata, koji nemaju poverenja u sistem, i ne veruju nikome.

      1. Tako je, ja prvi apsolutno nemam poverenja u ovakvu opoziciju. Nema protesta na kom me nije bilo i išao bih ponovo kad bi se pojavio čovek sa integritetom koji IMA PLAN šta će da radi kad dođe na vlast! Ali takvog nema i srpska opozicija liči na skup sekretara mesnih zajednica. Da je Aleksandar Vučić, najgori, najkriminalniji i najmorbidniji političar u istoriji Srbije, sam sebi birao opoziciju, ne bi izabrao bolju od ove.

    2. ima realno oko 20%

      Biracki spisak ima preko milion glasova „viska“

      Plus R.Srpska i premestanje glasaca po Srbiji

      Ja da imam sve ove resurse pobedio bih sa 90%, on jedva navuce preko pola

    3. Апстинената има али пуно мање него што изгледа. Кључна предност картела на власти су лажни спискови оверени задњим, лажираним пописом који је запечатио покојни Миладин Ковачевић, милион и двеста хиљада више становника од стварних, уместо 6,5 милиона 5,3 милиона. Дакле, пре избора СНС води са 1200000 према нула. Податак је из републичког завода за статистику.

  4. Svaka bolest ima leka ali to nema svaki pacijent.Srbija se moze izvuci iz gliba koji je vuce u proslost a ne u buducnost odnosno ide ka despotiji a ne ka demokratiji i pravnoj drzavi jos manje ka solidnom socijalnom drustvu.Kako?Treba doneti tri zakona,prvo da glasanje bude obavezno za sve odrasle gradjane u zemlji i inostranstvu.Ko ne glasa bice kaznjen debelom novcanom kaznom(jedna prosecna plata).Samo u smrtnom slucaju ili u slucaju licne svadbe,glasac bi imao pravo da da punomocije nekom drugom da glasa za njega.Drugi zakon bi bio(zbog neobavestenosti gradjana)da svake nedelje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom,pred sam dnevnik,pet minuta bude prikazan program neke stranke.Tih pet minuta ce da rezira ta stranka svojim spotom.Tako da se naizmenicno izmenjaju sve stranke i tako sve u krug do izbora.Pre izborne cutnje(dva dana pre izbora),zadnje nedelje, na svim televizijama,pre vecernjeg dnevnika da se prikazu sve stranke zajedno po dva minuta.Treci zakon bi se odnosio na presednicke izbore.U kampanji pred izbore bi zakonom bile obavezne tri otvorene(javne)debate izmedju presednickih kandidata.Ko nece u debatu automatski se skida sa spiska kandidata.Zbog bolesti je moze odloziti na nekoliko nedelja.Onoliko koliko mu je dao nezavisni doktor.Naravno da jedan Loncar i slicni ne bi nikad mogli imati status nezavisnih doktora.Ne samo doneti ove zakone vec i oformiti nezavisnu komisiju(sutsku)koja ce da nadgleda implemetaciju ovih zakona i prekrsioce kazni,diskvalifikuje sa crvenim kartonom da nemoze dalje ucestvovati u izbornom procesu.To bi se odnosilo kako na pojedince tako i na cele partije.Naprimer,partija koristi novac iz budzeta za svoju promociju………P.S.kao sto i sami znate,ovo je nemoguce sprovesti u danasnjoj Skupstini.Da bismo dosli do boljeg,pravnog,socijalnog drustva prvo sto trebamo uraditi je da smenimo ovu vlast.Nazalost,to je samo moguce preko ulice.Izbori u Srbiji su farsa.Rio-Tinto je ucinio jednu dobru stvar za Srbiju-ujedinio je desnicu i levicu,staro i mlado,seljaka i naucnika.Trebamo iskoristiti tu priliku.Da ne dodjemo u situaciju da nam za deceniju Nemci prodaju vodu(sa severnog Dunava)po pet Evra po litru.Onda ce nas Oskar ponovo glumatati patriotu i umesto od Nemaca kupiti vodu od Francuza sa smrdljive Sene.Posle pada vlasti,oformiti prelaznu vladu od opozicije i narodnog pokreta-„Nema kopanja litijuma“,ciji mandat ce biti najvise godinu dana.Samo da pripremi fer i slobodne izbore i donese ova tri gore navedena zakona.Naravno kad bude izabrana sledeca slobodna i demokratska vlada ,prvi ukaz ce joj biti da sve koruptivne poteze ove vlasti kao i nelegitimne(antiustavne)pregovore sa Pristinom,proglasi nevazecim.Srbija je podeljena,razorena i osiromasena.Ovo je (po mom vidjenju)jedini,uski puteljak prema buducnosti,koji nam je jos preostao……aferim.

    1. Dragane,spisak lepih želja.A ko to da sprovede? Da li u našem zakonu piše da se oslobađaju oni koji pregaze pešaka na pešačkom prelazu ? Ne.Ali ipak se oslobađaju krivice.

  5. УСА у Србији постепено поставља свој двопартијски систем. На власти је фингирана „националистичка“ СНС, фингирану опозицију чини скуп малих про-ЕУ партија. У пракси обе ове формације су 100% (ауто)колонијалне и под потпуном контролом Запада.
    Зато имате тако драматично шизофрену ситуацију у друштву – да је јавно мњење по било ком кључном питању (УЕ, НАТО, КиМ…) и поред деценијске и свеобухватне пропаганде и навођења, јасно, значајно и оштро супротстављено политикама које спроводе и позиција и опозиција.
    Очигледно, на политичком разбојишту нема оне опције која би доследно бранила ставове управо тог брутално игнорисаног и терорисаног дела бирача. Они су у ситуацији или да не излазе на изборе или да гласају „за мање зло“.
    Та трећа национално-политичка опција је тачно оно што је оличавала стара ДСС и Војислав Коштуница. Таква странка би у засигурно пореметила владајући нахерени колонијални еквилибријум. Управо зато, сви су против ње – и СНС и лево-зелени еврофили и стране амбасаде.
    Да странка ради, потреби су кадрови, финансијски извори, отворени медији, логистика. Све је то коленом пригушено и под страховитим притиском „свих заинтересованих снага“.
    Зато је и могућа оволика манипулација грађанима/народом, којој смо управо сведоци.

    1. Bravo Djordje! Da je to tačno sto pričate dovoljno je čak ovde da pogledate komentare na tekstove ljudi koji pozivaju na nezavisnost Srbije i gledanje svojih interesa. Oni su u unakrsnom napadu i levih i desnih. A da nam snaga treba, treba. To uopšte ne znaci da bi takva stranka ili snaga bila nacionalisticka ili antievropska ali znaci da bi uključila mozak i suprostavila se kolonizaciji sto bi na duži rok svakako imalo mnogo bolji rezultat za Srbiju.

  6. Opozicija, koja je većim delom prikriveni igrač istih gazda koje na uzici imaju vučića i nedovoljna osvešćenost naroda, najveći su problem u Srbiji…

      1. Mnogo je jednostavnije, njegovo veličanstvo sendvič i njegov pratilac, nezasiti šu*ak, za koji i se i zbog kojeg se sve prodaje…, a ovo masoni, gušteri, vile i veštice, pustite to, previše je komplikovano za reptilski mozak, najviši nivo svesti kojim raspolaže prosečan sns-ovac, pogonjen vučić-parizer sendvičem…

  7. Sve to jeste lepo, ali konkretne činjenice najbolje govore o tome kakav uspeh Srbija beleži u poslednje vreme..

    1. Jedino je stepen integracije politike i kriminala najveći u svetu, po svim drugim parametrima smo dno dna…

    2. Uspeh u čemu? Evo, ja tvrdim da mnogo bolje igram tenis od Novaka Đokovića, a u košarci 1 na 1 uvek mogu da pobedim Jokića. Vi kada lažete, baš lažete.

  8. Vidi sliku-on toliko voli prirodu, čak je i sto ceo drven, da on nikada ne bi naneo štetu Srbiji…. Sad je zbog litijuma taj ambijent a ne kao do sada u projektu „beograd na vodi“. Ko ga ne zna skupo bi ga platio, a posle toliko godina, ne zna ga samo onaj ko neće

  9. jedan poznati filozof iz 18tog veka je rekao: „Svaka zemlja ima vladu koju zasluzuje“. Mi imamo diktaturu jer to zasluzujemo. Prosecan gradjanin Srbije nije svestan licnih obaveza i rada koji treba ciniti da bi ziveo kao slobodan gradjanin demokratije. I zato nemamo bolje. I kao sto poziciju bas briga za zemlju u kojoj zive, tako i opoziciju briga isto. Svi samo smekaju vlast i licnu korist. A gradjani okrecu glavu i cekaju cudo sa neba ili iz evrope. Ne ide to tako. Nema ni stranih neprijatelja ni vanzemaljaca, ima samo priglupe raje i domacih izdajnika, Izadajnika jer svesno rade na stetu svoje zemlje zarad licne koristi.