1728573696 skupstina foto rts 4
Vučićeve oružane garancije za Rio Tinto

A od kuma – tri studije umesto jedne

Izdanje 32
    1. 1996, vlada koju su činili isti socijalisti i radikali dala prve dozvole ćerki kompaniji Rio Tinto?!?! Ministar informisanja te vlade Aleksandar Vučić!?!?!
      Ako je to što su 2001. godine bilo toliko loše, zašto se sada napredna crno/crvena koalicija tako zdušno bori da Rio Tinto ostane u Srbiji? dvanaest godina su imali da ih oteraju? Toliko o ućutkivanju….

    2. A ti si bio prisutan, ili ti je taj tekst poslao koordinator ? Misliš da si imun na sumpornu kiselinu i boleštine ? Da će tebe i tvoje da zaobiđe ? NEĆE !
      I šta na kraju znači ta glupa mantra o bivšima ? Jednim potezom se to zaustavlja, kao što nam je na primeru pokazala Ana. A ako su ti bivši napravili problem što ih vi tako ispravni i čisti u toj stvari podržavate i
      nastavljate i vodite Rio Tinto stepenik po stepenik više ?
      Pogledaj i pročitaj intervju koji je dala Ana Brnabić u Londonu 2018. ispred kancelarije Rio Tinta.
      Ne prolazi vam ta zamena teza, demagogija i banalizovanje. Nećete se izvući iz ovoga i nećete kopati !

  1. Dobra organizacija posla je garancija da će posao biti dobro i obavljen – nebitno da li je posao zakonit ili nezakonit!? Posebno, ako je nezakonit!? Dakle, vlast je vrlo dobro organizovana (nezakonito) i zna kako se ovaj posao oko litijuma obavlja, zato će ga i obaviti, sto posto! Za razliku od opozicije i ekoloških aktivista, koji su neorganizovani, a pre svega nemaju – vodju, ne u pežorativnom smislu! Pošto vlast procenjuje da će opozicija i ekološki aktivisti uspeti u svom organizovanju, priprema i vežba službe za fizičku prinudu, jer posao mora biti obavljen, sto posto!? A, mi „salonski lajavci“ uživamo gledajući sudar „Real Madrida i Bajerna“!? Jer – ne znamo da igramo fudbal, a mnogo ga volimo!? Ali, treba da igraju oni koji to znaju!?

    1. Neće kopati! Pred kolapsom su, to se vidi iz toga što upadaju iz greške u grešku. Tako se završavaju diktature.

  2. Opet zaboravljate ko je doveo Rio Tinto u Srbiju, ko je menjao zakon o rudarstvu 2005 godine. Možete samo da kritikujete što se od tad nešto nije promenilo, a zavisi i sta ste kad ste ih doveli potpisali tad. Isto ko sa Bus Plus, moralo je da se čeka da istekne ugovor da bi ih bez enormih troškova izbacio iz Beograda.

    1. Generalno – kriv je onaj vođa plemena koji je u 7. veku odlučio da pređe Karpate i naseli se ovde…..

    2. O kom zaboravljanju pričaš ? Ceo projekat je držan u tajnosti i niko, ili retko ko je znao za njega do pre 5, 6 godina. Mnogi su prvi put čuli za Rio Tinto od Ćute, ili čitajući onu ogromnu parolu na zgradi kod parkinga na Slaviji, koji su sns prekrečili. Džaba ste krečili !

    1. Stabilna i ekonomski jaka Srbija? Ajd’ idi pojedi sendvicic, izgleda da ti je pao secer pa ne mozes normalno da mislis…

    2. Vučić je osakatio, razorio i rasprodao sve što je iole vredelo, a obogatio samo i isključivo prvih 100000 u mlm piramidi sns-a, koja će da se sruši kao što će jednog dana kulčina da se sruši.
      Vi koji znate da ste niko i ništa, došli ste zahvaljujući njemu na pozicije o kojima niste mogli ni da sanjate i cipele bi mu umazane lizali samo da se zadržite tu, ali znaj da nikom nije gorela do zore, pa neće ni vama. Spremite se da polažete račune narodu za pljačku biblijskih razmera. Bogata je Srbija, kad je mogla da istrpi takve strvine.

  3. Opozicija osporava kopanje litijuma, a oni doveli Rio Tinto,da istrazuju kako bi kopali.Koje ovde lud ?

    1. Kaze se NE SMEMO, bag_o nepismena i lopovska… Rečca ‘ne’ se piše odvojeno od glagola, osim kod neću, nemoj, nemam, nisam.
      Ne smemo dozviliti da vi unistite i ono malo zemlje sto je ostalo…

    1. Ta gebelsovska zamena teza koju vas uče da primenjujete, ne prolazi. Vi ste banda nepismenih nikogovića, spremni da prodate i rođenu majku za pare. Narod nije.

      1. @***,ako na mene mislite(ne vidim nikog drugog ovde)u velikoj ste zabludi.Ja zivim par hiljada kilometra daleko od Otadzbine i to od svoje dvadesete godine.Tako da nikad nisam bio ni pozicija ni opozicija….P.S.sluzio sam vojsku u Jugoslaviji i bio uglavnom na pozarstvu ili strazi jer nisam bio clan komunisticke partije.Sad imate dosta podataka da izvucete jasan zakljucak.

        1. U tom slučaju komentariši opoziciju i vlast tamo gde živiš. Imamo svi primere iz familije koji žive 20 i 30 godina preko i Vučić im je super. Dođu ovde s parama na 2 nedelje, isprse se malo, glume bogatstvo, pa nazad na arbajt.

          1. @***,Necu dozvoliti da mi svaki anonimac odredjuje gde cu i sta kritikovati.Imam u Srbiji dedovinu i jos sta.Zato imam puno pravo slati komentare u domace novine na maternjem Jeziku.Vama preporucujem da se preselite gde vam je i mesto u-Informer.Samo to.

    1. Au, bre, al’ ste navalili k’o mutavi… Najeli se parizera pa lupate po tastaturi. Kad bi jos imali malo pameti, al’ sta da se radi… palacinkar misli za vas.

    1. Reč “nebi” se piše odvojeno. Kada savladaš osnove možeš da predješ na lektiru pa dalje. Jednog dana ćeš doći i do komentara na litijum. Do tada, knjigu u šake.

    1. Pitanje litijuma je osvestilo narod Srbije. Narod neće dozvoliti kopanje litijuma. Došlo je iz donjeg dela ledja do glave.

    1. @Isidor,opozicija koristi argumente i naucna saznanja ne bi li vas i vama slicne urazumila.Vi ne znate da razmisljate vec da samo sipate parole ne biliste zaradili budjav sendvic sa parizerom iz gepeka Kurtijevog autobusa……P.S.upravo vasi sefofi koriste litijum da bi opstali na vlasti.Daju ga Nemcima dzabe u nadi da ce ovaj da ih primi u EU-ju jer su videli da izdaja srpskog Kosmeta nije dovoljna za tu rabotu.Na kraju kad daju sve-Primice ih Nemci(neki drugi Solc)samo kao-Pasaluk na vodi i to ce deliti sa Turcima…..!

    2. A vi biste da vladate večno ? Gotovo je. Neko je video odavno, a neko tek sad, ali je bitno da svi znaju ko prodaje Srbiju i ko je alav na vlast i privilegije.

  4. za radno mesto LÀŽNOG BOTA pod nik nejmom @darko ili slično
    Traže se dve, dvoje ili dva izvršilica, izvršilaca ili izvršioca.
    Neophodan dokaz o završenih četiri razreda osnovne škole.

    Javiti se Redakciji

  5. Fantastično koliku paniku naprave ovakvi tekstovi da bot brigada mora nedeljom izjutra da radi punim kapacitetom.

  6. Neverovatna najezda botova na “Radar“.Nije mi jasno zasto su ovoliko uporni kao da se nisu najeli budjavih sendvica sa parizerom.Da li hoce jos ona dva Momina jaja unutra,mislim u sendvic.Neee,najverovatnije hoce punjene sendvice sa litijumom.Oni su dugovecniji i ne treba im frizider da ih odrzavaju.Mogu stajati napolju ili u dzepu i vise dana.Tako,kad krenu autobusima na neki kontra-miting,mogu iz gepeka napuniti sve dzepove.Sendvici se nece obajatiti.Zakljucak je da ovu najezdu ustvari postice pohlepa a ne ubedjenost ili ne daj boze-istinoljublje…..P.S.u krajnjoj liniji ovo je komliment za “Radar“.On nije samo kamencic u njihovoj cipeli vec ostra stena koja im cepa djonove…….!

  7. Ne razumem zašto se stalno vraćamo na ono šta je bilo. Ako nešto nije dobro nije dobro. Da li smo pupčanom vrpcom vezani za Rio Tinto?
    Razmislite malo.

  8. Teritorij je obavezan uslov opstanka svakog naroda i nacije. Ova vlast to zna ali imaju oni rezervne teritorije i dobre prijatelje i šifrovane račune po raznoraznim državama (Esvatini!?) i slične za koje nismo nikad niti čuli. Ako duže ostanu na vlasti ostaće Mini Srbija. Pravo iznenađenje je reakcija velikog broja Srba na ulogu glavnog lobiste za Rio Tinto i pretnjom svojoj državi tužbom. To nije samo njemu svojstven podmukli biznis, to je veleizdaja države. I vidi čuda, na reakciju i protest Opozicije Srbi osuđuju Opoziciju a vlast ih naziva srbomrzscima, ološem, lešinarima, lopovima, lažovima.
    Pre ili kasnije iz Srbije će izaći Sandžak, Bujanovac, Preševo, Medveđa, možda i Vojvodina. Ostaće Kinezi, Arapi, Nemci sa Rio Tintom, Rusi sa NIS-om, itd.

  9. Botovi „prvorođenog“ su se razmileli po sajtovima kao nikada do sada. Čak i tamo gde su pre s indignacijom odbijali da se oglase, smatrajući glasilo nebitnim i sa minornom čitalačkom publikom, sada kidišu u rojevima zatrpavajući prostor kako bi samo njihovi komentari bili viđeni….i to je neki dokaz nervoze i sumnje u, pre svega, sopstvene kadrove i podršku članstva.

    1. A ti bi da dominantno botuješ na svojoj prćiji?
      I ne koristi ozbiljna istorijska imena neovlašćeno. Ako si u stanju da razumeš.

  10. Odakle tolika mržnja prema narodu i Srbiji. Pitam se ko je zapravo čovek koji je uzurpirao vlast ? Srbin ?

  11. Lično sam uzdržan spram Rio Tinta, bilo da ga kontroliše ova vlast ili ovo jada bivše vlasti koje sada samo sebe pod nik nejmom opozicija uredno izvrgava ruglu u parlamentu.
    .
    Ali niti se stanovništvo većinski protivi kopanju i preradi litijuma, niti se protivi sve više. Sasvim je obrnuto.
    I svi vi to znate, od mladog autora, pa nadalje. I taj trend ste, pored ostalih pregalaca sličnih dometa, vi proizveli.

    1. Ti si od onih što nit’ smrde, nit’ mirišu, po sistemu mož’ da bude ne mora da znači i okruglo pa na ćoše. To su ti kvaliteti potrebni za sektu. Tvoj šef je rekao da je 83 posto naroda protiv i to je jedina istina koju je izrekao za poslednjih 30 godina od kako džabalebari na račun naroda.