moleban av hram 20052024 0004
Republika Srpska nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Strahom po ljudima

Izdanje 12
  1. Bravo. U sami centar problema. Ne može biti da nam ne valjaju Slovenci, Hrvati, Muslimani Albanci, Crnogorci, Makedonci…..
    Izgleda da je do nas.

  2. Komentaru se nema šta ni dodati ni oduzeti, Vučic dobro da razmisli kako da obuzda ovu štetočinu koja razvaljuje sve oko sebe.

  3. Uz prikazano ogromno neznanje o prilikama u BiH, čudi me da se autor uopšte usudio da napiše ovaj tekst. Možda mu ga je neko i naručio, ne znam… Ali jedno zna ceo svet (osim pomenutog autora), nisu Srbi u BiH pokrenuli razdruživanje nego muslimani 1992. godine i to je dovelo do krvavog građanskog rata. Manite se vi Republike Srpske i njenog izjednačavanja sa Dodikom. Što autor ne napisa kakvo je rešenje po njemu za Srbe u BiH? Da ukinu Republiku Srpsku i stave se pod vlast muslimana, kao što im je nuđeno 1992.?! Baba snila što bi rada bila…

    1. Tri puta bravo za kalimera!……P.S.Pisac ovog teksta razmislja povrsno i sa stanovista komunisticke ideologije.Naime njegova tvrdnja da ni JNA ne bi mogla da odbrani razudjene granice R.Srpske je iluzorna.Jer ta precenjena JNA nije mogla da odbrani nam zajednicku drzavu ni u malenoj Sloveniji.Niti da odbrani Srpsku Krajinu,koja je jos bila i pod zastitom UN-ja.Republiku Srpsku je stvorila njena vojska na celu sa generalom Mladicem.Nije slucajno ona ukinuta sto je protivno Dejtonskom sporazumu.Njen Komandant osudjen za lazni mit genocida ,bez dokazane genocidne namere.No,to opet ne znaci(ako se R.Srpska osamostali)da se nece njena vojska formirati(ponovo)preko noci.Osim toga siguran sam da ce i Krajina oko Kladuse sa Avdicima takodje preci na stranu Republike Srpske.Zivi bili pa videli.

  4. Realno ste u pravu sto se razdruzivanja tice. BiH je bila jedina YU republika, koja legalno do secesije nije mogla stici ni za 1000 godina. Ali posto su se Srbi uzurbano spremali na rat tipa kao u HR, a pomagala im Srbija „koja nije bila u ratu“, situacija ne terenu je prelomila. Reakcija Srba nametanjem resenja proglasenjem R Srpske i njenog prisajadinjenja sa Srbijom samo je izbila bacvi dno. A sto se tice danasnjeg ustroja BiH, potpisan je, zacementiran. I dok opet ne posegne nekim nelegalnim resenjem, na stetu bilo koje strane, kao sto su to uradili Bosnjaci i Hrvati 1992-e, tako ce i ostati. Tako da je retorika kockoglavog Dodika samo bacanje prasine u oci ostalim slicnim kockoglavcima, koji veruju u te bajke, i veruju u svog nepokolebljivog serifa. Dok je normalna raja vec ionako napustila zemlju, koju je najbolje (navodno) opisao Ivo Andric: gde logika prestaje, Bosna pocinje.

  5. Nije mi nikako jadno kako narod Srpske neshvata da ih Dodik uvlači u rat,zlo i bijedu? Dokle će dozvoljavati da njima manipulišu bitange koje gledaju interese svojih poslušnika i istomišljenike,a ne običnog čovjeka

    1. @Ema,zar se vi nadate da ce vam Muslimani(Bosnjaci)zajedno sa Komsicem dati parce hleba?Mnogo ste naivni kao da zivite u Kaliforniji a ne u Prokletoj Avliji.