aleksandar vulin foto omk mup republike srbije copy
Zloupotreba bezbednosne pretnje

Tradicionalno srpsko gostoprimstvo

Izdanje 17
  1. Zakasnio si samo nekoliko sati da se nađeš pod radarom, ma čuj, pod punim Lajtom.

  2. Sve te aktiviste ove ili one strane treba vraćati sa granice. Srbija ne bi trebalo da postane utočište političkih agitatora odakle god da su. Inače autor je zaboravio da kaže da se ulazak može odbiti i po slobodnoj proceni službenika na prelazu i to ne samo u Srbiji već u svim državama sveta.

    1. U pravu ste za to o slobodnoj proceni sluzbenika na granicnom prelazu a sto se tice zabrane ulaska svim aktivistima bilo koje strane, ne treba preterivati 🙂 Evo vama jedna anegdota: Kada su Miloseviceve vlasti zabranile boravak Viliamu Vokeru u jesen 1998 on je lakonski izjavio da mu nece biti potrebna nikakava dozvola Beograda kada sledeci put bude dolazio, u prolece 1999 je bilo jasno sta je zeleo da kaze 🙂

    2. Niko ne mora biti vraćen/izbačen samo na osnovu dojave da nekom diktatoru nije poslušan.

      Nepoželjne polit. aktivnosti se suzbijaju jednostavnim potpisom standardne izjave da se neće politički angažovati. U izjavi stoji, šta je posledica njenog kršenja. Dotičnom se uruči jedna kopija potpisanog, tako bar u pravnoj državi.

  3. Ako AV nastavi sa odgovarajućim naredbama svojim poltronima, polako ali sigurno se vraćamo u prvu posleratnu okupaciju Srbije i Beograda od komunističko-partizanskih jedinica oktobra 1944.g. Danas su dokazani okupatori Srbije SNS- i njihovi mafijaši. 1944, 1945 i kasnije je bilo dovoljno da neko pokaže prstom da je pokazani bio četnik ili saradnik okupatora -i frc, ode glava! Danas još uvek ostaju glave na ramenima onih na koje je neko imao pik, samo se proteruju ili im se ne dozvoljava ulazak na srpsku teritoriju. Ali, kod ovakvog prihički očigledno opaljenog Führer-a, što još nije, to sa „skidanjem glave“, ko može da garantuje da već koliko sutra neće biti moguće?