11104968 copy
Sabotiranje sporazuma

Nekontrolisana granica s Kosovom

Izdanje 18
  1. А моје мишљење вам је важно само ако је у складу са вашим мишљењем и мишењем ваших западних господара, окуопатора Србије.

  2. Nema granice sa Kosovom i nikada je neće biti,to je administratuvna linija ,isto kao i sa Vojvodinom

      1. Друже „ту линију“ и не можеш прећи са пасошем, већ само са личном картом. Ајде мало прочитај нешто пре него узмеш тастатуру у руке.

    1. Potpuno si u pravu,nego ajde ti blago nama to sprovedi u praksi,idi na tu administrativnu liniju bez ikakvog licnog dokumenta a kad te zaustave ljudi u uniformi,recituj da je Kosovo ,Srbija pa nam pisi svoje utiske kada izadjes iz bolnice..

  3. Sloboda kretanja nema smisla ako nije dvosmerna.Ako srpski Presednik,Patrijarh,ministri…….moraju poslati pismene zahteve Kurtiju da ih pusti u srpsku juznu pokrajinu?!Da postoje i jos 100 kontrolisanih prelaza Kurti ce moci da zabrani Dinar,srpsku robu,srpske tablice…….Pristina se odavno ponasa kao nezavisna drzava a ustvari to jos nije.Shodno tome mora i ona nesto uciniti da relaksira situaciju.No,ona bira konfrotaciju.Salje duge cevi na sever i vrapci znaju da je to zabranjeno no sve to tolerise nas zajednicki okupator-NATO.Kazem zajednicki jer nam je i pokrajina zajednicka a ne samo vasa.Pravi primer kontrolisane granice je izmedju Srbije i Madjarske.Tu Srbi ne moraju da menjaju tablice i da unapred postavljaju zahtev za prelaz.Presednik,Patrijarh,Ministri….mogu kad hoce bez najave(privatno)da udju u Madjarsku…..Da skratim,nema tu resenja niti pomirenja sve dok Beograd pregovara sa Pristinom.Dok glava pregovara sa svojim repom.Vec moraju pregovarati dve glave-Beograd i Tirana o reciprocnoj razmeni teritorija.Metar za metar.Mi to imamo pravo po svim bozjim i ljudskim zakonima.Ovi sadasnji pregovori su nametnuti i nemaju svrhu jer Brisel nema odgovornosti niti istrumente koji garantuju implementarnost i pomirenje.Pregovori izmedju Srbije i Albanije kao dve nezavisne drzave vode ka stalnom,dugorocnom miru.Samim tim i ka uzajamnom uvazavanju……..P.S pitanje za uvazenog pisca ovog teksta-Bilo bi dobro da pisete za ovu granicu(oficijelnu)izmedju Albanije i Srbije.Ona je totalno zapustena i ne kontrolisana,divlja i suplja kao reseto.Zar vi mislite da kriminal sa te strane ne ulazi na Kosmet?Ne samo na Kosmet vec i u maticu Srbiju i Evropu.Samo to.

    1. Dvosmeran ulazak..pa kada je kosovski predsednik,premijer ili neki ministar,sluzbeno posetio Srbiju od ’99 pa do danas,dok su predsednici i premijeri,ministri,patrijarh..bili na Kosovo mnogo puta..

      1. ?Тоза,њима Београд не треба,пречи су им Њујорк,Берлин,Брисел……..све до Јерузалема.Они би само да шазу своју културну баштину у Београд,док Србима не дају да иду у свој вековни град-Призрен.Само то.

  4. sta samo kosovo patriote a gde je knin lika banija kordun skradin neretva gacko capljina heceg novi podgorica cetinje kumanovo skoplje prilep bitolj kajmakcalan jebo vas kosovo sa 90 % albanaca i likova sto nas branise ko da ih je poslala ustasko/boljevisticka banda iz kremlja jadni nasi preic sto izginuse za ove sto sad brane kosovo napamet

    1. 2felix,postovani-zal za Jugoslavijom je jedno a zal za srcem svih ovozemaljskih i nebeskih Srba je sasvim nesto drugo.Bas zato su Anglosaksonsi(sa NATO-om)i razbili Jugoslaviju da bi nam oteli Kosmet i tamo instalirali bazu “Bonstil““.Kosovo nije samo srpska teritorija nego i srpska Epopeja.

  5. Stalno pričamo kako je ta ulica kosovsko albanskih-srpskih odnosa dvosmerna. Oni treba da relaksiraju trgovinu da bi mogli da dobiju relaksirane prelaze. Ovako Srbija treba da napravi sve da njima bude lakše a s druge strane oni i dalje da zabranjuju uvoz srpske robe.

    1. Ne pratis nastavu..Srbija je i pre kosovske blokade na raznorazne administrativne zackoljice permanentno blokirala kosovsku robu,pa cak i onu tranzitnu..

  6. Kako god posmatrali Kosovo i Metohija je okupirana teritorija odnosno oteta teritorija i nikada nece biti drugacije. Samim tim pricati o nekim privremenim granicama nema smisla. Mozda ce se cekati 500 godina ali sustina uvek ostaje ista.

  7. Sta je za ime boga Bërnjak??? Ceo clanak je zasnovan na premisi autora (playing dumb) da se radi o dve nezavisne drzave pa gubi na verodostojnosti na samom pocetku. Naravno da Republici Srbiji nije u interesu da formira granicne prelaze na sred svoje teritorije. To ni jedna drzava na svetu nije uradila.

  8. „Србија“ није ништа радила…радила је власт Александра Вучића. Србија не може да отвара граничне прелазе унутар своје територије и да гарантује слободно кретање људима који имају ркс документа јер би на тај начин кршила свој Устав. То може и ради само СНС….

  9. Dosta nam je ratova i vasih gluposti i dernjave i poziva na rat , treba da vas je sramota . Idite u ameriku tamo pocinje gradanski pomozite ubicama nase dece.Povedite vasu familiju u rat . Prodajte svoje dupe pod kiriju.