profimedia 0068750639
Tatjana Kljun o sastanku vrha države i policije sa Veslijem Klarkom uoči bombardovanja SRJ

Šainović je recitovao Gorski vijenac

Izdanje 2
  1. Nije prvi put da su „nasi“ majmunisali Klarka. Koliko se secam bilo je bar par puta u Bosnia, jednput su samo zamenili table imena nekog grada valjda misleci da mogu da sibicare sto je koliko vidim vrlo popularna metodan sve do ovih dana. Sibicari i jajare eto to treba da nam je na grbu a breskvica treba da peva kako je neki sibicar ocajan jer su mu se ofucale kutijice sibica pa se tuzan vraca kuci.

    1. Saosecas sa Klarkom? Mozda bi ti bilo lakse kada bi znao koliko se obogotio kao „oslobodilac“ Kosova.

      1. Nije to saosecanje nego gorka istina koja pokazuje neozbiljnost politickih komesara. Oni su navikli da sa svakim razgovaraju sa visine, bez promisljanja jer su oni na poziciji koja im je Bogom dana. Izabrao ih narod. A narod gluv, glup, slep, dalje od nosa ne vidi i uglavnom bira gore od sebe ( ne mislim na obrazovanje nego na karakter) jer voli slatke price. A slatke price uvek pricaju oni koji do cilja zele na laksi nacin. I takvi nadju da se nadgornjavaju sa americkim generalom koji je premazan svim farbama, a uz to ima i moc u topuzu. Na kraju smo videli da smo mi ispali balvani

  2. Prihvatanje nepotizma i korupcije kao nacina zivota nam se obilo o glavu. U pitanju su decenije negiranja zavrsavanja skole na mufte, kupovine diploma, radnih mesta. Rezultat je veliki ego i nedostatak znanja. Gospoda su nas gazila devedestih svojom maloumnoscu a sada je to evoluiralo u nakazni sistem danasnjice.

  3. Posle aprilskog bombardovanja od Hitlerove Nemacke dobili smo i bombardovanje NATO zlikovaca. Kao i 1941 nikog nismo napali a zlocinci su ostali nekaznjeni.

      1. @Tromi
        Po celoj Evropi su i na Božić i na Uskrs i na druge praznike bacane bombe, samo ovde se stalno od tog bombardovanja (Nemaca u povlačenju iz Grčke) 1944 se pravi ovakva mitologija jedinstvenog, singularnog događaja. Gluposti.

          1. Zašto da bombarduju Zagreb kad se Wehrmacht iz Grčke povlačila preko Srbije i Mađarske ?

        1. Kakvo lupetanje. Možeš da nađeš podatke koliko je Nemaca staradalo u tim bombardovanjima, a koliko civila. Čitavi gradovi su sravnjeni sa zemljom, a da nije pogođen nijedan vojni cilj.

    1. Nikog nismo napali???? Maca pojela memoriju ili???

      Pa pre tog bombardovanja desila se Slovenija pa tri rata u Hrvatskoj pa rat u Bosni pa pokolj Muslimana u Ž. stanici Štrpci pa na kraju, početak genocida na Kosmetu.
      Samo malouman čovek će da poredi vreme nacizma i reakciju celog sveta.

      1. Gde je nasa krivica sto su neke republike mimo ustava i zakona preko noci pozelele da budu drzave i to bez srba?! Drugo, na Kosovu pre bombardovanja nije bio nikakav genocid osim u vasim autosovinistickim glavama.

        1. @Zoran33: sto se ustava tice, stvarno ni toliko ne znate, da smo bas od vas Srba prepisali dodatke ustavu, koji su nam je omogucili otcepljenje? Godinama su najbolji slovenacki pravnici smisljali, kako da se to napise. I nista. I onda smo samo prepisali vase genijalno resenje (u malo blazem obliku), kad ste se ustavom bukvalno otcepili od Federacije. Hrvati odmah sledili. Ako ste mogli vi, mozemo i mi, pa makar bilo u neskladu sa federalnim ustavom.

      2. Sto je moj deda morao da se seli iz Hrvatske iako su nam se preci doseilii polovinom 19. veka? Koga je moj deda napao?

      1. U Sloveniji je slovenacka teritorijalna odbrana napala kasarne sa JNA. Ne vidim kako je tu Srbija imala udela. U HR su se organizovane paravpjne formacije naoruzale nelegalno i napale kasarne JNA. I tu nije jasno kako je Srbija napala HR. Da se takvo sto dogodilo u Americi, Nemackoj, Francuskoj ili Britaniji taj ko je uzeo pusku ipucao na zvanicnu vojsku bio bi sprzen do tacke nepostojanja. I Slovenija i HR su imale srece sto srpsko rukovodstvo nije bilo sposobno i sto generali JNA nisu znsli sta im je posao vec su iskljucivo svoj polozaj bazuirali na koriscenju privilegija koje su imali. Da je to bila prava vojska Slovenci bi bili ispraseni za dva dana. Ali eto nisu. To je dalo krila Tudjmanu pa posle Izetbegovicu i kasnije i Taciju. No, bilo pa proslo. ALi i dalje ostaje cinjenica da je bobardovanje od strane NATO bilo nelegalno i sa danasnej tacke gledista bukvalno teroristicki cin. Ali nema veze, zivot ide dalje a Srbi i dalje nista ne shvataju kao pouku. I danas srljamo glavom kroz zid.

        1. Dragi moj Zastranjeni: Molio bi samo neki dokaz za predratne napade SLO jedinica na kasarne. Pre ce biti da je bilo obratno skoro. JNA je opkolila ucni centar slovenacke TO kod Maribora u maju 1991. Da nije se okupilo naroda kao u prici, ko zna sta bi bilo. I jos nesto, cisto za statistiku: sef pomenute TO se prezivao Milosevic. Glavni policije Celik. Glavni specialnih jedinica Krkovic. Svi srpskog porekla, to valjda ne treba da naglasavam? Kao i svi normalni Srbi, koji su stupili 91e na stranu SLO, jer se videlo sa oblaka sta se u SRB sprema, i koji je obim srpskog udara na postojeci ustavni poredak YU.

    2. Milane, vi ste stvarno mislili, da 10-godisnje srpsko divljanje po YU nece doci na naplatu? Ni Hrvatima nije mnogo falilo, da i oni dobiju po koju „lekciju“. Svakako bi Franju poslali isto u Haag, da je ziveo jos malo duze. Mislim, nije mi jasno, kako uopste mozete da poredite situaciju sa 1941, ali OK.

      1. Slovenac, kako se zove kad zatvoris vojsku u kasarnu i blokiras je? Sta je to gandi politika ili napad?

        1. Milose, vojska je u svakom slucaju zatvorena u kasarne. A blokadu su sami trazili, ne znas? Kako bi ti reagovao, da ti neko preti destabilizacijom zemlje? Prepisali smo ustav od vas, imali smo sva zakonska ovlascenja da to uradimo.

    3. Ja sam rođen i do juna 1999. živeo u Metohiji. Odlično znamo šta je bilo u godinama pre bombardovanja…

      Takvi kao ti, koji teoretišu i uopštavaju opis tadašnjeg vremena, su naoružani ostavljali svoje položaje na Kosovu, ostavljali narod goloruk i bežali nazad u konkretno Kruševac, sa torbama zaplenjenih stvari iz albanskih i srpskih kuća. Treba da zaćutiš, da se stidiš, baciš mobilni zauvek i u manastir, da ćutiš i moliš boga da ti oprosti… Dok mu ne pođeš…

    4. Dosadni ste. Drzali ste SM ko da je bog a on vas gazio vise od ikog godinama. Jos se sprdao sa silom. Ne krivite njega sto to nije izbegao. Jos ste ga podrzavali. To je isto kad ja metar i zilet izazivam na tucu dvometrasa sa 130 kila misica. Stvarno ste neverovatni, grama mozga nemate. I sad opet prizivate zlo jel ste normalni bre.

  4. Hahahaha , eto otvori mi žena oči zašto su nas bombardovali , a sad lepo da se izvineš Đuri što te tukao.

  5. Secam se vesti. Da im je u tom dvorcu, strasno bilo dosadno i da su se cudili, kako u dvorcu nema klavira, da bi se malo zabavili. Navodno trazili su klavir, ali ne znam, da li su ga dobili? Zar iko misli, da im je bilo stalo do Srbije i njenih gradjana. Oni su samo bili deo plana, koji je ko zna kada napisan. Setimo se, koliko je Milosevic krio, da je bio bankar u SAD. Ocigledno je, da nije bio samo bankar, jer se zna, da se sastajao sa Rokfelerom.

    1. Tačno tako, i ne samo da je bio bankar, nego je u to vreme prolazio razne kurseve na temu manipulacije masama, kontrole medija itd. Vezano za ove njegove vannastavne aktivnosti u SAD pisano je još devedesetih godina.

      Sličnu vrstu priprema prolazio je i sadašnji vlastodržac, samo u UK, verovatno u pauzama dok je „prodavao šrafove“ u Londonu.

      1. svi vi mrzitelji Amerike ne shvatate da ste vi,vaša Rusija komunizam socijalizam i neradništvo bad guys

        u vašim zaludjenim otrovanim glavama komunističkom i postkomunističkom propagandom pomešali ste lončiće a ne shvatate da je glupost i zlo vaša strana
        Amerika nikad neće podržati takve i nije čudo što ste dobili bombe po glavama.vaša glupost i zadrtost i podržavanje sm je dovelo do bombinga i neprijateljstva amerike nekadašnjeg saveznika srbije.

    2. Još samo kažite da je sve to maslo masona ili iluminata! Umesto da se zapitamo dokle će površnost, glupost, ulizištvo, zloba da budu na vlasti u ovoj zemlji? Zapitajte se gde smo danas, 25. godina od bombardovanja. Civilizovani svet je otišao daleko napred, a mi? Hoćemo da IZAĐEMO iz Saveta Evrope, političari pogrdnim jezikom oslovljavaju evropske diplomate, dok se mi gušimo u otpacima, zagađenom vazduhu, ne umemo ni jedan trg više da popločamo, udaviše nas korupcija i nekompetencija. Sramota, jadna naša deca koja ne uspeju da odu odavde.

    3. Pa jeste, Sloba bio bankar u USA pa je zato Mira Marković i sinčić Marko morali da pobegnu u Moskvu, gde je, gle čuda, već bio Slobin brat, koji je bio desetak godina ambasador Srbije u Rusiji, te posle svega naravno ostao tamo. U Moskvi. A spomenik Slobi su podigli prošle godine u Moskvi, a ne u Vašingtonu. Inače, ovu priču koju je očigledno kreirala Služba, slušam već 25 godina…

  6. I danas takve arogantne budale i nesposobnjakovici vode ovu jadnu zemlju. Zato nam ovako lose i ide.

    1. Nisu oni ni budale, ni nesposobni, to smo mi, oni zavrsavaju posao svojim gazdama i enormno se bogate.

  7. Zamislite da su u upravi SAD bili neki normalni ljudi a ne takvi zločinci kao Klark, Olbrajt, itd. Verovatno bi nešto ostalo od Jugoslavije. Ali avaj, sad možemo žaliti što nas je Đura tukao, i zahvaljivati mu se kao pravi mali kmetčići.

    1. A jedan od ucesnika pomenutog razgovora je OSUDJENI ratni zlocinac! Dobio je 27 godina, najduzu kaznu od svih osudjenih. Verovatno su izmislili da je rukovodio jedinicama koje su pobile nevine zene i desu na Kosovu. Dokle cete druge kriviti za ono sto smo mi zgresili?

      1. Vi i dalje verujete haskom tribunalu? Jeste videli po etnickokom kriterijumu zbir kazni? Za Srbe par milenijuma dok svi ostali nisi zajedno dobilo 100 godina… to nije pravda i nije argument ni za sra

      2. Чега сте ви професорка? Мало више образовања би вам добро дошло

    2. Nesposobnost vidjenja samog sebe u ogledalu je veoma fatalna kod vas, izgleda. Plus veoma cesta. A posebno cesto je veoma selektivno pamcenje i nehronolosko sagledavanje uzrocno-posledicnih veza. Ti isti ljudi koje pominjete su vam/nam nudili silne milijarde$ da bi se YU sacuvala. A svaki predlog sacuvanja je bas SRB odbacivala, ako ne cak i ignorisala.

      1. Vidimo mi sebe ali ne vidite vi sebe. Ne sporim da su Srbi krivi za dosta toga, ali u ovom uzasu koji je bio zadesio SFRJ nisu bili jedini krivci. ALi su jedini kaznjeni. Ostali zlocinci, izmedju ostalih i tvoji sunarodnici su se izvukli.

        1. Vidi se najvise po tome gde ste dogurali, koliko vidite samog sebe. Dogurali ste u nevidjeno losu situaciju, vasi gradjani masovno beze po celom svetu, razina egzodusa. Pita se covek gde je vama dno, kad cete ga primetiti ili shvatiti realnost? A ne bi me cudilo ni da dno u Srbiji ima i podrum neki, jer masovna gluma konstantne zrtve i prebacivanje krivice na sve osim sebe, je veoma, veoma opasna, citajte psihologiju takvog ignorisanja realnosti- Pa i analizu te teze, sve sa posledicama iste. Moze dovesti samo do totalnog raspada svega na kraju. Kako coveka, tako i celokupnog takvog drustva. Niko ni ne tvrdi, da je krivac iskljucivo samo 1, gde ste to procitali u bilo kojoj mojoj izjavi? A sto se nekaznjenih tice, nisam siguran da je bilokoji od mojih sunarodnika pocinio nesto sto se moze uporediti sa zlodelima 3. razrednih „junaka patriota“ iz SRB. Koji su se isto skoro svi izvukli. Jer na sudovima je vise manje zavrsio samo komandujuci kadar. I poneki bas, bas ludaci.

  8. Svega toga je sigurno bilo, ali zamislite kada su rekli da će bombardovati Irak, Afganostan. Libiju ili Rusi da će napasti Ukrainu ako ne urade to i to… to se zove ultimatum i verovatno nije bio prvi

  9. Kakvi su diletanti vodili ovu državu, gospode bože…
    A zanimljivo da su svi koji su lagali Klarka i pravili budalu od njega, na kraju završili u Hagu (OK, sem Stojiljkovića, koji se sam pobrinuo da ga ne pošalju tamo…)

  10. Једини тадашњи политичар, који је покушавао да уразуми неразумне био је Вук Драшковић. За узврат једва је сачувао живу главу. Али треба утврдити и спремност Запада да придобије Србију. Знамо да је 20. јануара 2000. године у просторијама СПО одржан оснивачки састанак ДОС. Следећег месеца организован је састанак у Солуну, на који није позван СПО!!! Даље, имамо покушаје атентата, сатанизација, и на крају давање власти Зорану Ђинђићу и његовој екипи, а једини политичар, који је био за евро-атланске интеграције Србије, стрепео је за живот. Чудно би блило да МИ-6 није у то умешан.

    1. Au, zar postoje i botovi Vuka Draskovica? Pa zar nije Vuk usao sa Slobom u dil, u vladu, upravo pred bombardovanje, ne bi li „objasnio“ na „tecnom“ engleskom da objasni da je Kosovo Srbija i da ne smeju danas bombrduju? Postoje vise video snimaka iz tog doba

  11. Neposredni Sam ucesnik ovoga sastanka i o njemu čuvam negde svojerucno ispisane beleške o pojedinačnim izjavama učesnika Sastanka..
    Nas je kao federativnu jedinicu bivše SFRJ zatekao na AP Kosovu i Metohiji angažovanje jedinica „Milicije“….Uvođenjem i uspostavljanjem novog i modernog modela funkcionisanja Države Srbije to su organi zaduzeni za javni red i mir peimenovani u „policiju“.
    Vrlo vešto je iskorišćen termin „postaja“….
    Trebaće Mi nešto vremena da proverim kako se gosp.Klark tom prilikom izjasnio….
    Koristim priliku da
    Srdačno pozdravim redakciju Časopisa sa željom da objektivno i istinito i uspešno ubuduce izvestavaju i obavestavaju javnost…

  12. Па после свега, имамниго Милошевићевих следбеника који га и дан-данас дижу у небеса као хероја (земља му кости истурила, колико нам је зла нанео). Нажалост, овај народ ништа од тога није научио, пошто и данас робује пропагандној машинерији и слугањарској идеологији.

    1. Ne razumijem tačno, kojoj propagadnoj mašineriji?
      Je l onoj što je pričala o ‘masakru’ u Račku, o oružju za masovno uništenje u Iraku, o onoj istoj mašineriji koja je ubila 2.2 miliona Vijetnamaca u svojoj državi. Moj brale, ispran ti je mozak opasno.

  13. Nato general pita srpske vlasti zašto nisu smanjili broj punktova u svojoj državi. Kada Vučić pita zašto se ne poštuje dogovereni sporazum od prije 12 godina, odgovor je, pa znate Kosovo je nezavisna država. Kome ljudi, vi ispirate mozak?

  14. Posledice: nakon prestanka bombardovanja moji roditelji, braća i ja, na traktoru, u koloni straha i beznađa napuštamo rodnu Metohiju.

    Teško je saznanje koliko je političkih debila uticalo na takav epilog, a danas doznajemo da su naše pretpostavke bile tačne.

    Na kraju, iz udobnosti svog doma u Nemačkoj, izražavam veliko poštovanje redakciji „Radar“-a, uz zahvalnost na povratku pismenosti i smislenih tekstova u srpske medije. Godinama po portalima nema ništa osim psovki, užasnog izražavanja, bez gramatike ali sa neznanjem. Sve najbolje u radu!

  15. Ne svidja mi se ovaj narativ, kao mi nesto zavlacili zapad… pa ko naivan veruje da smo stvarno smanjili broj punktova na Kosovu da bi izbegli bombardovanje… umesto da se zamislimo i zapitamo da li nam je zapad prijatelj ili samo imperija koja otima kosovo i kojoj sluzimo za jefftinu radnu snagu.

  16. Odlican tekst, taman da narod vidi sa kim je imao posla i sa kime ima trenutno posla, jer se nista u medjuvremenu nije promenilo

  17. I,……. evo, prođoše 25 godina od svih tih nesrećnih događanja, i bombardovanja na kraju, i mi još uvek ne izvukosmo neke konkretne pouke iz svega toga. Nikako da se manemo tih loših manira (jajarskih, šibicasrkih, prevarantskih,……. i sličnih) koji očito, i dokazano, ne prolaze u visokoj diplomatiji, već uporno nastavljamo istim putem i pored toga što smo svesni da nam se takav diletantski pristup mnooogo puta, evo već decenijama, obija o glavu. Da li je moguće da još uvek praktikujemo neobjašnjivu količinu tvrdoglavosti, svekoliki inat, nekooperativnost, neprofesionalnost,……. nerazumevanje,……. itd umesto pragmatičnog, logičkog pristupa u rešavanju problema?
    Zašto, na kraju krajeva, večito, što je evidentno, radimo u korist svoje štete?

  18. Zanimljiva tema….Kako opravdatiti bombardovanje.Kako svetski policajac br 1 zavodi red.Sipa bombe i razvali celu zemlju pomazuci teroriste.Nismo ni prva ni poslednja zemlja koju su bombardovali.Sravne sa zemljom pola planete i pobiju vise civila nego bilo koja vojska na svetu,bez bilo kakve odgovornosti i osude velikih moralista i korumpiranih politicara.Posle unistavanja nepodobnih Drzava sledi okupqcija istih i grabljenje svih zdravih resursa i postavljanje podobnih Vlada bez mesanja u izbore itd…..

    1. Da nema policije, mnogo vise njih bi probalo divljati kao Srbija 90ih, naprimer. Srecom pa ima US, da malo smiri takve iracionalce. Ne kazem da nisu 100 puta pogresili, ne kazem da nisu zbog politickog pragmatizma cesto i ispustili nekoga ko je zasluzio oko usiju da dobije. Ali su i 200 puta sprecili mnogo vece zrtve i lose geopoliticke promene. Da nisu usli u Koreju i Vietnam, pola Azije bi uzeli komunisti, naprimer.

  19. Koliko je sansi bilo da se izbegne bombardovanje, a gospoda rizikuju zivote svih nas i jos zbog njihove gluposi i bezobrazluka pogine 3000 ljudi. Posle Sainovic ima obraz da izadje na Happy TV i da laze i izmislja, prodaje neku pricu kako nismo krivi… Narod nije kriv, ali Oni, tj tadasnja i deo sadasnje vlasti su krivi. Da je neke srece davno bi bilo po zatvorima!

  20. Komunisti su komunisti. Grobari Srbije i ubice duha naroda do nestanka nacije. Dok ne završe u zatvoru i zakonski se zabrani SPS nema oporavka

  21. Nas par superinteligentnih i poznavalaca američke tehnologije, znalo je sve ovo 1999.
    vas 99% glupaka mislilo je, ‘obaraćemo nato avione moćnim ruskim i jna pvo’

    i dan danas vas 85% misli da smo pobedili nato.

  22. Milošević je tada dopustio tromesečno bombardovanje koje se danas slavi kao “ pobeda”.
    Sve dok svi političari u Srbiji, osim GDF, budu na tragu “ milovanja” Miloševićeve krivice nema budućnosti za tu zemlju.