1678713874 NMN 7274 copy
Noviteti u naprednjačkoj izbornoj kampanji

Zloupotreba crkve, ljudskih života i stradanja

Izdanje 11
  1. Kako je tekst, po sopstvenom priznanju, pokušaj da se otkriju skriveni smislovi SNS kampanje, hajde da pokušamo da odgonetnemo koji je smisao, preciznije šta je cilj ovog teksta.
    Sedmicu pred izbore jedini smisleni cilj medija koji nastoji da pomogne izborni rezultat dve liste u Beogradu i odgovarajućih lista u drugim sredinama, mogao bi da bude motivacija da izađu na te izbore i glasaju za rečene liste trezveni, misleći birači, koji još imaju dvojbu.
    Ostrašćeni su sigurno već doneli odluku.
    Hajdemo redom samo lid: 1) Neka nekako prođe ono „zloupotreba Crkve“; 2) Gde je ta „čista“ kampanja za razliku od ove, fuj, „prljave“ kampanje?; 3) U čemu je „diskriminacija opozicije“, kako kaže tekst, i to „suštinski“? 4) Šta uopšte znači „lažni narativ“, ako zna koji je, zašto tekst ne obelodani „istiniti narativ“! 5) Da li je uopšte, te da li je jedini „plan izdajnike opozicije“, pošto je tekst proniknuo namere SNS kampanje, da Srbi budu proglašeni za genocidni narod?
    Zašto ja ovo pitam?
    Pa zato što mislim da tekst, tonom, rečnikom, načinom zaključivanja… komunicira isključivo za ostrašćenima.
    I još.
    Ne samo da ne privlači trezvene i misleće protivnike ovog režima, nego ih pre može prelomiti na odluku da 2. juna ne odu na glasačko mesto. Dakle, da postigne cilj suprotan željenom.
    Izvinite na mojoj dobronamernost!

  2. Moje licno misljenje je da je Radar trenutno jedini apsolutno nezavisni portal u ovoj drzavi. Ako se i moze nazvati drzavom. Pravilnije bi bilo reci – septickoj jami.
    Na osnovu cega to mislim. Na osnovu objavljivanja komentara. Radar objavljuje sve, apsolutno sve komentare. Imam iskustvo sa portalom Direktno, da mi nisu objavili par komentara iako su objavili cak mnoge komentare sa ruznim recima i psovkama. Ali ako se nekom nije dopao sadrzaj mog komentara onda nije ni objavljen. E sad, da li je taj neko (cenzor) mozda ubaceni sns „covek“, jer sns ima svugde ubacene ljude, ili mu se jednostavno ne dopada kad se pise negativno protiv nekih ljudi, ne znam, ali je to na zalost moje iskustvo.

    1. @Slavko,tako je.Ja imam isto iskustvo.Neke novine(prodrzavne)koje su bile patriotske sada su promenile kurs pa umesto da budu uz Srbiju i srpski narod one velicaju kult-licnosti i to licnosti-nedostojnoga.Druge novine koje glumataju demokratiju i kritiku rezima ustvari promovisu mrznju prema Srbima i Srbiji.Dok takodje (zakolisno)podrzavaju naseg “Oskara“Njeni kolumnisti(sociolozi)ismejavaju sve Srpsko dok tvrde da se ruke “Oskara“ trebaju pozlatiti.Njima nije vazna sudbina Srbije vec im je vazno da je vrhovni muvljuz na istoj liniji sa njima.Dok je „Radar“‘ pravi list.Ne samo da sve objavljuje nego iz njega se moze dosta nauciti.Najvise sam kivan na neke listove koje sam postovao,no dali su mi samo 10 sekundi za objavu komentara.Priznacete za deset sekundi ne mozete ni da opsujete kamoli da nesto argumentovano kazete.Drugo,ne dozvoljavaju nikakav demantij ili odgovor onome ko vas napada.Tako pokusavaju javno da vas unize……srdacan pozdrav…..P.S.Dobar je clanak gospodje Petrusic.Gleda stvari veoma pronicljivo iz zenskog ugla.Odakle se neke stvari suptilnije vide.

      1. Kad se sve sabere i oduzme,nas Oskar placa belosvetske hostaplere cak i neprijatelje Srbije da bi ucvrstio i produzio svoju vladavinu u beskonacnost,zaobilazeci Ustav.Sa cime pljacka svoje gradjane jer ne placa iz svog dzepa nego nase pare rastura po svetu kao Aga.Dok istovremeno na sva usta kukumice sto neke respektivne evropske organizacije pomazu opoziciju u uspostavljanju demokratije u Srbiji,na taj nacin pomazu i sve gradjane Srbije i njihovu bolju buducnost.Cak i taj Rokfeler nije neki Tajkun nego poslodavac ciju imperiju je poceo da gradi jos njegov pradeda na posten nacin.Rokfeler nije kum Trampa niti Bajdena vec posten covek.To sto pomaze demokratiju u Srbiji neka mu je na cast.Sto se tice intelekta(ili ako hocete zdravog razuma)tu nas Oskar nije ni do kolena Savi Manojlovicu.Samo to.

    2. Pa komentare masovno ne objavljuju Danas, Nova, N1, B92, Blic, Vučičevi glavni tabloidi, Direktno.., najsmešniji je ipak NSPM. Tamo ima neko ko intervencije u već odobrene komentare koji su satima pre te intervencije vidljivi čitaocima. Poslao sam nekim prijateljima link pre nekog vremena sa porukom da pogledaju nekoliko zanimljiv komentara. Odgovore mi sa to nema. Otvorim, PRERAĐENA gomila komentara…
      A Radar pušta izgleda sve što ima pristojan rečnik i ton.

    3. Da li je medij nezavisan ili ne, ne zavisi samo od komentara na objavljene clanke, nego i od sadržaja tih članaka. Po mom mišljenju, u Srbiji trenutno , na žalost, ne postoji niti jedan nezavisan medij.

  3. Kada se kotrljate u ambis, prirodno je da koristite ama baš sve resurse da se iz toga izbavite. Kao što davljenik ne bira način da se spase i pri tome ne gleda dali će nekoga ugroziti. Ogromna većina nas, shodno gore navedenog, smo u velikoj, veoma velikoj opasnosti da budemo njegove žrtve, zbog njegovog spasenja.Nemoguće je predvideti budući scenario, sve su opcije moguće, baš sve.

  4. Prvosrbijancicima i ostalim litijasima kanalizacija ni ne treba. Oni jesiu napustili selo za boljim dinarom, ali miris sela ne daju po cenu zivota.

    1. Civilizovaniji način? U modernoj Srbiji to znači metak ili bombu! Duboko ste pali od 1987 nadalje!:(

  5. Ja kad vidim ime Sandra Petrusic onda znam da je to „must read“. Besprekoran tekst, kritika i analiza, kao i uvek

  6. Prema informacijama kojima mislim da mogu da verujem Vucic i Patrijarh Porfirije su deca od dve rodjene sestre.