policija foto goran srdanov nova rs 3
Kako raskinuti sa nasleđem

Začarani krug zarobljene države

Izdanje 13
  1. Sve to u srpskom konkretnom slučaju najviše zavisi od zapada , od koga Srbija najviše zavisi u ekonomskom i razvojnom smislu , a očigledno je da zapad na sve neustavnosti i nezakonitosti u Srbiji žmuri na oba oka i to u dogovoru i simbiozi sa režimom , koji mu je isporučio Kosovo i čini mu još mnogo toga u njegovom , zapadnom interesu . Bilo bi dobro da Srbija sama smogne snage i uredi se kao pravna država prihvatljiva za EU i zapad , a ne da ovde taj zapad postavlja marionetske režime , koje će ucenama držati pod kontrolom , kao što je sadsa slučaj .

    1. Srbija sama sebe da uredi ne može jer joj ni zapad a ni istok to nikada neće dozvoliti. Mi nemamo ni kapacitet, a očigledno ni želju to da obavimo. Svi naši bitni političari i vladari u zadnjih 2 veka su bili vezani za nekog spolja. I oni koji dodju posle ovih biće u tom pogledu isti.

    2. Naravno, uvek su drugi krivi. Hil je vukao džakove sa dodatnim glasovima i noću prepravljao izborne spiskove….

  2. preveliki je to posao za ovo malo preostalih stručnih ljudi od integriteta…a i kapacitet zatvora je suviše mali za tako veliki broj kriminalaca
    tako da eto, šta da se radi…mnogi imaju sreće „što su još živi“

  3. Gospodar jeste lud, ali nije glup toliko da formira tim koji će, njega i njegove čankolisce, da strpa u zatvor!

  4. Tako je.Stvaranjem institucija u Srbiji se mora poci od debelog minusa a ne od nule.Mufljuzi su se instalirali na svim nivoima vlasti.Pljacka drzave ostaje nekaznjena.Tuzioci su tu ne da jure lopova nego da mu obezbede sigurni put ka “svetloj“ buducnosti.Bojim se da nista nece moci razbiti ovo vrzino kolo koje vodi Srbiju ne u EU-ju,ne u novu Svajcarsku u trbuhu Evrope kao i ne u BRIKS,vec sigurno putujemo ka Pakistanu i Bangladesu.Pod uslovom da nas i oni budu hteli primiti,jer su bolji od nas.Dobro ste procitali.Na kraju ce Srbiju spasiti us..na motka.Sto rece moj pokojni prijatelj(pozorisni reziser,Minja Obradovic)Ovo u Srbiji je “Mrak i suma gusta.“‘………..P.S.Izvanredan clanak gospodje Pejic Nikic.Iz koga se moze dosta nauciti.Ja licno sam shvatio kako je samo postojanje demokratskih institucija povezano i vazno za zdravu ekonomiju i boljitak celog drustva………aferim.

  5. Ove i ovakve stvari se rešavaju kao u Rumuniji. Brzinski. Piše u tekstu da je sve ovo pravno komplikovano. Kakvo pravo? Fik fik i gotovo.

  6. Mi smo kolonizovani a “ zatvorski čuvari” poretka u Srbiju su marionetuce! Dovodjenje ekonomskih ubica koji rade u interesu multinaci kapitala kao Duda Prada i slične ospkurne face na čelo EPS-a, trafike za pranje para tzv banke..
    Izvlače oni kapital ali nekako nema hrabrosti da se piše o tome, o apsurdima naših sporazuma sa EU energetskom zajednicom a gle čuda Švajcarska to neće da potpiše, saradjuje ali ne potpisuje!
    E za pisanje o takvim strateškim temama trebaju ozbiljni stručnjaci recimo za energetiku a zna se koje su to struke, ostalo prašina i halucinacija

  7. Osnova svega su finansije odn. novac ! Prvo, da li Srbiji treba policija sa 45-46.000 zaposlenih (podaci Evropola i sl.) i služba bezbednosti sa 5-6.000 hiljada zaposlenih ? A drugo, da li ima para za njihovo održivo finansiranje ?

  8. Mislim da ste na slici prikazali 50% direktno glavnih i odgovornih za unistenje ove nacije i drzave, dodajte i sliku kojeg sudije i tuzioca i eto vam 100%. To je aksiom