nebojsa vujovic foto vesna lalic nova rs 3
Nebojša Vujović, diplomata: Milošević je u Dejtonu propustio poslednju priliku da sačuva Kosovo

Zgužvao je papire i gađao me njima u glavu

Izdanje 2
  1. Dakle , ono što je Milošević zakuvao , Vučić će zapržiti i Srbija će postati rudarsko jalovište Evrope . Sumorna je budućnost Srbije …

    1. Учитељице, назад у 1. разред, не да неког учиш, већ да учиш.

          1. Daj čoveče ne se..! Imaš kuću pa u njoj obavljaj fiziološke potrebe !

  2. Свако ко је живео у то време у Југославији,а посебно у Србији и имао бар мало политичке писмености,могао је да схвати велики део овога што господин говори.Чињеница је да без обзира на друге факторе,и у овом случају је доказано да су Срби сами себи највећи непријатељи.Инат није увек добар занат.

    1. Tacno je mozda 30tak posto… Prica o amerima koji su 91 hteli da spasu Jugoslaviju, aha kako nije… Nakon sto su podrzali odcepljivanje republika. Od 50tih pa na dalje ameri su hteli pun uticaj i vojnu kontrolu nad Balkanom i SFRJ, sacekali da jedina veza koja drzi te rogove u vreći zajedno a to je Tito, nestane i onda je trebalo samo podrzati separatizam. U toj situaciji znali su da je Srpski faktor najtezi za kontrolu te su resili da ga teritorijalno i uticajno sto vise smanje. Zato su Srbi izgubili najvise teritorija gde su bili autoktono stanovnistvo od svih drugih jugo naroda zajedno. Zato su podrzali najgore od nas, na svim izborima do sada… i to traje i danas. Oni su ti koji drze Vučića i ekipu jer unistava Srbiju sa neverovatnom efikasnošću.

      1. Rs – Леп коментар, мада о оних 30 посто, нема говора. Господин не схвата или не жели да схвати, а можда и у заблуди, да ко год био на челу државе, потписао шта год кажу, тражили би још, … а сведоци смо да и оно што потпишу истог се не придржавају, …Они зацртали још пре 120 година да Србија нестане, да избаце застареле томохавке са уранијумом и ослободе складишта за ново наоружање, да покажу своју нељудскост као упозорење осталим државама. Да су нас желели у НАТО, то су лако могли са оним злотвором српства још 50,60,70-тих а богме и почетком 80-тих. Спрега са Ватиканом је уништити православље.

          1. Duga : Машта или се оствари или остане као машта, а ДУГА, дуга је кратког трајања, појаве се, па нестане.

        1. Gradjanin : Себе не лажем, Вас очигледно погађа истина, но, немате храброст или савест да то призанте као да је истина. Заведени сте.

      2. Istorijske fakte ne mozes da negiras. Uprkos propagandi kojim si se usput nadojio. Ameri jesu spasavali Jugoslaviju. Sve do momenta kada su shvatili da najjaca moc u Jugoslaviji (Milosevic i JNA) optiraju na tvrdo jezgro KGB-a. A oni koji su bili protiv KGB u Rusiji, ekipa oko Jeljcina oni su priznali i naoruzavali Hrvate pre Amera. Tako da svidjalo ti se ne svidjalo fakte moras da uvazavas. Na kraju jos samo da dodam da je ovaj Vujovic potvrdjeni CIA agent nizeg ranga. Sto ne znaci da laze. Ali ne znaci ni da govori istinu.

        1. deki : Проучи историју, како 1. Св.Р, а поготову 2. Св. Р. где су нацисти нашти прибежиште након тог рата, ратови у Вијетнаму, Кореји,…. о 90-тим да не полемишемо. Да ли је то пропаганда ? Не, иоле трезвеном човеку, да не помињем ИК коефицијент, су познате чињенице.
          По питању Јељцина, можемо да се сложимо око његове политике, али да знате да је био проамерички председни, а можда и није, но куповао време да Русија превазиђе проблеме након Горбачова. По Вама да је Вујовић потврђени агент ЦИА ( небитан ранг), довољно говори да се његов интервју доводи под сумњом веродостојнотсти. Читајте мало и између редова.

  3. Ceo tekst mi se čini istinitim. Osim cifre od 50+50 mlrd. Tih 100 mlrd od pre 34 godine je u vrednosti današnjih skoro 500 mlrd. Pa toliko ni EU ne izdvaja kao pomoć svojim članicama .Pre će biti 5+5, što je današnjih oko 50 mlrd, što je i dalje stravično visoka cifra. Ne zaboravite da je skorašnji EU plan za zapadni Balkan 6 mlrd

  4. U stampanom izdanju br.2 pise da se ceo intervju sa Tatjanom Kljun moze procitati na ovom sajtu! Ja ovde ne mogu da ga nadjem; ili jos nije postavljen?
    Hvala na odgovoru

  5. Upravo tako je bilo.
    Ali, gomila ljudi danas, na žalost, nema pojma o tome. Mnogi nisu ni imali priliku da se informišu o tome ( a nemaju je ni danas), dok mnogi ni ne žele da znaju istinu i činjenice.

  6. Mnogo je godina proslo da bi covek mogao biti objektiven, uopste biti u srzi stvari! Sve „kockice bi morale da se skockaju, da se mozaik sagleda sa svih strana“, zapravo treba sve strane da ispricaju svoju pricu, jer ovo je samo „jedno drvo u sumi!“ Ja sam volela Jugoslaviju, jer mi je davala sigurnost, ali i citava bliza i dalja rodbina, prijatelji su „razbacani“ po Jugi…sto sectice politike, uvek sam smatrala Milosevica i Tudjmana najvecim krivcima, ostali su bili samo „privesci“, koje su mogli prikaciti bilo kakobi gde! Da zlo bude vece, nista, bas nista se nije dobilo raspadom, osim sto smo postali veliki vernici, krenula je uzasna nacionalna, cak fascistiska prepucavanja, nigde van „svoje sobe“ nisi vise bio siguran i bolje je bilo u bilo „cijoj kuci“ , nego u sopstvenoj. ..odavno sam van nadih prostora i ne zelim teci da gledam sa visioner na nase prostore, ali zivim u mnogo demokratskijoj zemlji, nego sto su ovi nase , nazovi politicari stvorili od onakve zemlje…moglo se raditi na nalazenju resenja da se sacuva mir i nacin da se „majica pocepa“ zbog rodjenja, a ne sahrane😔

  7. Ali prozivanje Rusije za glasanje za sankcije… a kako se brani stav Amerike da bombarduje Srbiju… stvarno su neuporedive stvari… a pravda se Amerika nekim demokratskim vrednostima… samo da podsetim da je zaboravio da pomene da je “jastreb” Obama dobio nobela za mir a zapoceo ko zna koliko ratova… ali da se prozovu Rusi to se ne propusta prilika…

    1. Pa tvrdi se da su nam Rusi braća a omogućili nam uvodjenje sankcija. Da li iko ikada igde napisao da su nam Amerikanci braća? Ne bih rekao pa samim tim nema ni potrebe naglasavati da nam se interesi nisu poklopili.

    2. Obama je prvo dobio Nobelovu nagrdu za mir pa onda zapoceo ratove … Sramota je da neko uopste dobije Nobelovu nagradu unapred tj u momentu kada jos nista nije postigao. A iskreno dobio ju je samo zato sto je postao prvi Afroamerikanac predsednik SAD. Nikakvu drugu zaslugu za mir u svetu i Americi nije imao.

  8. Kako je lako menjati informacije kako se kome svidi. Rat u Jugoslaviji je počeo u vreme Bušove administracije, katastrofalne sankcije su uvedene u vreme Bušove administracije, podrška raspadu je sa strane SAD postojala već dve godine u trenutku kada je Klinton došao na vlast. Tad su karte već uveliko bile podeljene i samo je nastavio sa istom politikom. Jasna je ovde simpatija prema republikancima, ali demokrate i republikanci, kad je u pitanju spoljna politika, uopšte nisu naročito različiti.

  9. Milosevic je krio deo svoje biografije, njegov boravak u SAD. Zvanicno je bio direktor „Beobanke“ u Njujorku, a nezvanicno se sastajao sa mnogima, pa i sa Rokfelerom. On je izabran, da uradi sve sto je uradio, a i dalje se odvija taj film, potpunog rastakanja, onoga sto je bila Jugoslavija, sa resenoscu da nam debelo naplate brozova zaduzivanja. Uzivajmo, jer i mi smo deo toga i mi aktivno ucestvujemo, a da toga nismo svesni.

    1. Nije bio direktor Beobanke, nego predsednik nečega što se danas zove Upravni odbor Udružene Beogradske banke. Zapravo je bio glavni politički namesnik u Banci, a ko ga je i zašto poslao u SAD to je pitanje jer njegov navodno sjajan bankarski CV je čist falsifikat.

  10. Sta reci: sve smo ovo gledali svojim ocima. Zverstva i pljacku na Kosovu i proterivanja Albanaca bez dokumenata, spradanje Milosevica sa celim svetom kad je u Rambuje poslao Egipcane, Rome, Askalije,.., da navodno pregovaraju, cerekanje Milutiniovica dok na drzavnoj TV saopstava da su pregovori u Rambujeu propali, dalje junacenje Milosevica kad ga poslednji put upozoravaju da cemo biti bombardovani. Pa u fazi bombardovanja opet junacenje na mostovima, sakrivanje informacija sta ce biti gadjano (slucaj televizija i pogibija novinara), i td. Zatim sakrivanje broja stradalih u NATO bombardovnju i trajno manipulisanje sa tim brojevima.
    I, krug se brzo zatvorio. Opet sudbinu Srbije kroji neuk, nesposoban slabic i samozaljubljeni autorata koga nije briga sta ce sa drzavom i gradjanima biti kad on ode sa vlasti. Medjutim, samo smo to hteli. Ovde nepismeni, neobrazovani, ali verni drze skute gazdi i samo mu potvrdjuju njegovu nedeostiznu genijalnost. A Srbija leti u kvantnom skoku. Doduse, i pad je let.

    1. Svaka čast.Pa,nije to bilo pre 1.000 godina,pa da ne znamo šta smo preživeli tih godina ,nego treba da nam tumače razni vučići, dačići,šešelji. i dr. izrodi.

  11. Meni se ne svidja u pitanju sto se potencira u da je 99. sa kosova izbeglo 100.000 srba, a ako su podaci zvanicnih institucija 220.000.

  12. Jednostavno, Milošević je zaigrao partiju pokera sa igračima kojima nije bio dorastao i sve je stavio na talon

  13. Смешни су ми људи који након оволиког крешења свега што је запад обећавао и потписивао па погазио и даље верују да би то било баш тако.