11104960 copy
Politički aktivizam kosovskih Srba

Život u franšizi preduzetnika Milana Radoičića

Izdanje 12
  1. Ma da, vast u Srbiji brani Patrijarhu da uđe na KiM, umjetnicima takođe. Pa svi znamo da Ameri i EU sve ovo rade dole preko svojih posrednika. EU puca na djecu na badnje veče, EU katoliči srpske crkve, EU otima imovinu, EU pregija i ubija Srbe na KiM a ovamo se kao krivica svaljuje na vlast u Srbiji. Ko vas ne zna možda bi vam i povjerovao.

      1. Ma da, svi su oni losi a vi ‘nebeski’ nevini kao francuska konobarica. Kada bi imali ogledalo da vidite koliko ste zlo doveli na ovim prostorijama drugacija bi pricali sada.

  2. Odavno se zna da Vučić i njegovi satrapi sve što uzmu u ruke da odrade- uprskaju. Pitanje je da li je to slučajno- u šta ni moja baba sa 86 godina života ne veruje, ili je to dogovorena namera, od nekog od „velikih“ naređena? Ili je, kao što se odavno pričalo, od Šiptara sve to plaćeno? Znamo da AV ništa toliko ne voli u svom životu osim keš deviza koje se uplaćuju na stranim račinima kojima on raspolaže! Sudeći po gomili suludih zahteva, naredbi, organizovanja isl. naređenih od AV, ovde je zaista u pitanju veleizdaja sa namerom da se što više Srba u saradnji sa srpskom vladom, policijom i vojskom, kao i podosta srpskih mafijaša, koji sa AV, za ogromne zarade, na Kosovu sarađuju po tom pitanju- kako bi, slično Sloveniji i Hrvatskoj, teritorija postala maksimalno entnički „očišćena“ od Srba? Jedno vreme su neki tabloidi dovodili u pitanje i biološko poreklo AV -u smislu jednom Šiptar- uvek Šiptar. Jer se neke njegove odluke mogu samo tumačiti izrekom da „krv nije voda“ uz dozvoljeno pitanje koja je krv u Vučićevim venama -albansko-srpska jer po njegovim postupcima u korist Šiptara srpsko-srpska sigurno NIJE!

  3. mada ne tece pitko, verovatno je dosta iseceno i ovo nije prvobitan tekst, uprkos tome – sjajno.

    Postoji nemacka novela, cini mi se, po istinitom dogadjaju. Vrlo mlada nevazna pripadnica anti-stazi grupe je okrivljena da ih je izdala kada se stazijevci pojave na tajnom dogadjaju i pohapse ih, ceo zivot joj nadalje odredi neki mali glupi ruzni trecerazredni stazi staljin ekser, popuno skrajnut zivot, ali njoj je u svemu tome najteze zapravo taj povredjeni pogled koji joj upucuje vodja grupe, isto devojka ali lider, koju je idealizovala

    Godine prolaze, decenije prolaze, pola veka prolazi, Istocna Nemacka pada, devojka vodja antistazi grupe je postala silna baba faktor sa reputacijom, cuven mislilac, osvedoceni borac protiv stazija, ugled, nagrade, blabla….Pred babinu smrt zapravo otkriju da je baba vodja antistazija i sama bila stazi i da taj pogled uopste nije bio povredjen.

    Podseca me na one koji se zgrazavaju kada ljudi koji ih nisu slali u rat, ubijali, pokrali, uzeli im vodu – mogu da imaju seks

    Elem, posle svega, ko bi takve mase zeleo da oslobadja sa stazijem ili stazija bez.

  4. Srpska lista, zajedno sa SNS i predsednikom Aleksandrom Vučićem, jedini je garant opstanka Srba na Kosmetu.

    1. Kojih Srba ? Pa koliko ih je bilo pre 12 godina (kada je sns dosao na vlast)..a koliko danas ? I koje generacijsle strukture ? Zasto ponavljate prazne fraze koje vam ponavljaju sa TV ?

  5. U nemačkom jeziku se „Zersetsung“ kao što je napisano u ovom članku piše ispravno kao ZERSETZUNG. Čita se Cerzecung.