1. Pa ako je opozicija u Novom Sadu imala 56% glasova kako to tvrdi Pajtić, zašto ona opozicija nije formirala vlast u tom gradu.

    1. Pa, zato što to nisu bili lokalni, nego parlamentarni izbori, pobogu. Profesor govori o procentima na decembarskim parlamentarnim izborima u Novom Sadu.

    2. Marinko , nemoj da se pravis lud , a mozda se i ne pravis ! Zasto imas potrebu da citas nesto sto ne mozes ili neces da razumes ?! Glupo je . Lepo profesor Pajtic kaze a to i mi vidimo da bolesnik nece dozvoliti da “ izgubi „niti jednu mesnu zajednicu a kamoli NS !!! Procitaj jos jednom , u stvari nemoj ne vredi !

  2. Ne bih se slozio sa gospodinom Pajticem da je ova prestojeca rezolucija o “Srebrenici“ tako bezazlena jer se radi o individualnoj odgovornosti a ne odgovornosti naroda ili drzave.No,u presudi generalu Mladicu stoji da je to uradila srpska vojska.Dok je presuda generalu Pandurovicu potpuno kontradiktorna gde se tvrdi (zaobilazno) da su ovi mudzahedini poginuli u proboju dok su imali puske u rukama.Zato ova (prestojeca)rezolucija ima za cilj da ispravi greske Tribunala kao i da za vecita vremena da alibi NATO-u za zlocin protiv mira,majke svih zlocina.Osim toga u ovoj rezoluciji ce biti oznacen 11.juli kao dan genocida(jasna asocijacija na Srebrenicu).Sto je najgore to ce se politicki zloupotrebljavati i docicemo do tacke kad ce Srbi u Republici Srpskoj biti gradjani drugog reda to jest podstanari “autohtonog“(Muslimanskog naroda)danas-Bosnjaci.Sto se tice mufljuza,alijans Oskara gospodin Pajtic je potpuno u pravu.On celu situaciju koristi da skrene paznju sa pokradenih izbora i za lose stanje u drustvu(unistene institucije).On nije unistio institucije samo u sakatoj Srbiji nego i na srpskom Kosmetu.Na kraju da dodam-Srbi su olako zaboravili da je ovaj mufljuz priznao lazni genocid u Srebrenici.Potrcao je tamo da stane pored Klintona(ratnog zlocinca broj 1).To sto su ga islamisti kamenovali ne umanjuje njegovo priznanje.Danas glumata patriotu rukama i nogama……aferim.

  3. G. Pajtic je nesumnjivo pametan i njegova zapazanja su ispravna ali bih podsetio da je on bio vlast i nije nista ucinio (a bio je u poziciji) da se ovaj nakaradni sistem promeni posto je i tada sistem radio za tadasnju vlast.

    1. Logicno je da „dobro“ govori ? Namere su mu casne , on je intelektualac dr.pravnih nauka ali pravi dr , nije plagijator kao Slinisa i bezbroj drugih iz sns mafije ! Pravi gospodin .

  4. Mi smo jedan pošten i dobar narod, a Vučić sve radi zbog ostajanja na vlasti. Zna on vrlo dobro šta se tamo dogodilo u Srebrenici, bio je tada u Miloševićevoj družini. Hteli su da sklone Mladića, da mu nameste igru.

  5. I koja je razlika izmedju ovih i onih? Nema je, kada je izdaja nacionalnih interesa u pitanju, sto dovodi i do dodatnog osiromasenja gradjana jer nas stranci gledaju kao potrosnu robu.

  6. #Ne nasedajte – niko ne optužuje Srbe da su genocidni narod#
    G Pajtiću, nije važno šta piše već kako se tumači rezolucija, a mnogi naši susedi je tumače baš tako – Srbi genocidaši. Da li je onda dobro imati takvu rezoluciju kao večni kamen oko vrata? Meni to nije u redu.

    1. Nemojte vise onako komunisticki tumaciti pravne akte, vec na pravno valjan nacin. Profa Varadi, najkompetentniji nas pravnik za ova po pitanja je objasnio pre neki dan da je odlukama MSP krivica individualizovana i da nema pravnog osnova za podnosenje zahteva za pravnu odstetu protiv Srbije. To je potvrdio i profa Zurof iz Izraela, direktor Instituta Simon Vizental. To znaci da ova rezolucija ima iskljucivo politicki karakter i ne odgovara Seselju, njegovim sledbenicima i slicnom polusvetu. Ne nasedajte na njihovu propagandu, osim ako delite isi sistem vrednosti kao i oni.

      1. Znam ja šta je potvrdio Zurof, ali koga od suseda to interesuje? Ovako izgleda tumačenje rezolucije u praksi:
        Safet: „Genocidaši će konačno pred svijetom dobiti pečat svoje genocidnosti.“

  7. Ovo da se Srbi kao narod ne optužuju za „genocid“ u Srebrenici, zato što nigde ne piše je isto ko ovi što kažu da Vučić ništa nije potpisao ..

  8. Ekipa koja potpisuje rezoluciju je slepa, gluva i nema za genocid u direktnom prenosu nad „Srebrenicanima“ u Gazi ukljucujuci zene i decu, na surov, ohol nacin, ukljucujuci i glad kao sredstvo, „Evropske Vrednosti“ kaznjavaju sopstvene gradjane ako zucnu o tome… i neko im veruje da je to „ovako“ ili „nije onako“? Ozbiljno zagleda odluke i termine? Pa mi smo za njih manje od tih ljudi iz Gaze nego na nezgodnom smo im mestu.

  9. Vlast kaze da nije bio genocid vec masovni zlocin i da hoce da nas proglase genocidnim narodom.Po toj logici vlasti,ako nismo genocidni narod onda smo zlocinacki narod!

  10. zasto Vam ne verujemo?Ima toliko zlocina a nijedan protiv Srba nije priznat ni pomenut od 1941 a i pre .Radi se o favorizovanju sa podmuklom pozadinom.

  11. Samo Vučić i oni oko njega spominju da će ovim rezolucijom Srbi bit genocidan narod a u rezoluciji i u svim sudskimpresuduma toga nema niko u BiH osim Dodika to ne tvrdi i ne govori

  12. Nikada nama nece biti bolje i nikada necemo dostojanstveno ziveti u svojoj zemlji. Ko poslednji ode, nek zatvori vrata…

  13. kako to da masakar u macvi 1914, i 1915 , te masakar u istocnoj i juznoj Srbiji 1914/15 , ubistva na Kozari u1941 , ubistva u istocnoj BiH 1943 ,ubistvo stanovnika Pribilovaca /BiH, ubistva u NDH , streljanje djaka u Kragujevcu ,nista nije proglaseno genocidom ?!…pa i potpuno naivnom je jasno ?