aleksandar vucic i vladimir putin 6 copy
Sličnosti i razlike vladavine Aleksandra Vučića i predsednika Rusije

Mali Putin, a miljenik Zapada

Izdanje 15
  1. zašto ovaj članak nije POTPISAN,ko je napisao svoje počitičku analizu i mišljanje..kada se imenom i prezimenom budete potpisivali ,ožda ću celog i da ga pročitam,ali bilo mi je dovoljno par pasusa..mene ne zanma šta putin radi po rusiji,a još manje me zanimau uopštne politčke floskule za „obećanje ludim radovanje“ koje današnja mora da kažem KVAZIOPOZICIJA prosipa po asfaltiu ko bobmone za budale….glasao sam za VUČIĆA jer mi na pamet napead da glasam za manijake koji blokiraju mostove ,kampuju na sred glavnih raskrsnica metropole i ruše zgradu skupštine u koju hoće „legalno“ da udju,na pamet mi nepada da glasam za neke nedorečene političke parole nemušta obećanja „raj na zemlji samo kad…“ itd…videli smo mi sve to od 5 oktobra do vučića…kakv god da je „dikator,autokrata idimi dodjimi“ bolji je od kvazikomunističkih antfa „akcija“ i „aktivista“…nadam se da G.koji je ovo pisao ne radi za neku stranu službu kao što smo videli da MNOGI koji se prodaju kao „zaštitnici srbije“ to u stvari rade,jer možd ima nade za njegov zdrav razum i logiku da sagleda šta

    1. Има људи, које заиста ништа није срамота. Под плаштом патриотизма је свако популистичко, фашистичко лупетање као опран и уштиркан веш.

    2. Kako nije potpisan, Katarina Tadic…pise ti na pocetku clanka. Ali ko jos ocekuje od sns glasaca za ovog dahiju da malo i ukljuci mozak..

  2. Gdj. katarina je prava titova pionirka svaka joj čast….možda joj pošaljju kolače iz EU kolače koje MENI SIGURNO NEĆE POSLATI čak i ako glasam za ovu mentalnu i političku devijaciju,za ovaj potpuno iskrivljeni pogled i fantaziju srpske političke i dnevne stvarnosti…ako se mlada aktivistikinja čudi zašto sam ja kao običan „glupi drugosrbin“ glasao za vučića mislim da bi trebala dobor da ponovo pročita „svoj“ text ako uopšte može da shvati šta je tu napisano,podmetnuto i okačeno kao udica da se prosečni srbin kao što sam ja na nju zakači u nadi da ćemu „neko“ iz EU NEŠTO POKLONITI samo ako glasa za…eto glasaj brte ,druže ,čiko, protiv diktatora i eto odmah raj na zemlji srbiji sve sa šiptarskom normalizacijom i ljubavlju u paketu..ovo je smešno i jadno…a inače me ne zanima šta putin radi po ruisji to nije srbija i nevidim zašto uopšte neko povezuje te dve udaljene priče koja je sad to fantazija i čemu…

    1. Teško je citati bulaznjenja sektinih botova koji sami sebe nazivaju prvim ili drugim Srbijancima. Neki botovi samo misle da količina gluposti prosuta u komentaru može bilo koga da navede da zavoli sektu. Radar vas samo navlači da se lepite ko muve na g.

    2. Матерњи језик и правопис су очигледно једна од стандардних непремостивих препрека за даноноћно србујуће патриЈоте….

    3. Gospodine, Vučiću neće biti prijatno što ste Vi njegov glasač, a ovoliko nepismen i zbunjen čovek.

      Svog idola radi, naučite se elementarnoj pismenosti, sredite misli, jer predmet vašeg podaništva i pokloništva je, ipak, jedan od najuspešnijih studenata Univerziteta u Beogradu.

      Ne želite da mu bude neprijatno da ga takvi kao Vi podržavaju.

      Svako dobro i svaki uspeh Vam želim u daljem pisaniju.

  3. Pa dobro su te platili da pljujes po državi I sistemu a da ne pricam o predsedniku. Strani placenici , da li mirno spavate ?

    1. Pitam se šta ćete vi botovi raditi kada onaj seseljev nosač gajbica pobegne iz zemlje, nakon sto ga narod skloni i sekta se raspadne.

  4. Да није Западних структура присутних у Србији као надзорног органа, ОН би стрељао све оне који му нису по вољи и то по закону који би донео. Имамо среће, јер тај надзорни орган колико толико држи под контролом његову F дијагнозу подељене личности. Пусте га да разбија кваке на Андрићевом венцу и јавно понижава државне службенике, који му то дозволе, као једну методу терапије. Али када га они са Запада позову да дође код њих, обично му симболички покажу где му је место, као на пример Трамп који га је сместио на хоклицу.

    1. On je onaj isti uplašeni seseljev potrcko i gnevni radikal koji nikada ništa teze od kašike nije podigao.

    1. Treba još više i još jače o šešeljevom potrcku i najvecoj političkoj kukavici u novijoj srpskoj istoriji. Dao je i Kosovo i Srbiju za šaku vlasti, zajedno sa vama prodanim botovima i članovima sekte.

    2. Pa to nsrod i zeli, da ga smenimo, promenimo, osudimo i zatvorimo. Onda vise o njemu ne moramo ni posati, ni citati. Eno isto kao danas Milosevic.

  5. mozda bude za vas gore jos kad se uvede zakon o finansiranju iz inostranstva kao sto ima rusija bice svakako najgore

    1. Beži bote u Rusiju ili Severnu Koreju, čisto da vidiš kako sve to funkcioniše. Tvoj vodja sekte je uplašena devojčica koju bilo koji zapadni lider stavi na hoklicu da sluša. Smešni ste botovi.

    2. СНС се илегално финансира из државне касе од свих нас, и још добија и то у поређењу са другим партијама укупно највеће донације из Немачке од Конрад-Аденауер-Фондације (ЦДУ/Меркел) и узима провизију од свих немачких компанија, које овде инвестирају…

      Председник је ћерку послао на студије у Немачку.

      Бесконачно, апокалиптично лицемерје.

  6. Mali Putin, rusovili i slicne price se plasiraju sa Zapada, u nameri da se pokvare dobro odnosi izmedju Srbije i Rusije.

    1. Никаква тајна није да је Путин Вучићев узор, и да му се он диви, то је више пута и сам рекао, данас се због пара из ЕУ уздржава са таквим изјавама у јавности. У Москву редовно шаље Додика и Вулина…

      Односи са ЕУ су неупоредиво јачи у свему конкретном. ЕУ даје годишње око 300мил. евра безповратне помоћи и још више на повољне кредите из фонда за кандидате за приступ – за реформе (где су?) и инфраструктуру (ко шта гради?)
      А Русија по традицији активно подрива Европу на Балкану преко своје „службе“ и државног врха Србије.

  7. Sad vam smeta Putinova borba za pravedniji svet i borba da otera NATO iz svoga dvorišta a nije vam smetalo kako su Ameri godinama uvodili red u svetu sipajući bombe po slabijima kršeći sve rezolucije.A tek me čudi kako vam smeta Vučićeva borba za mir u svetu i Balkanu nudeći kompromise i pružajući ruku svima.

    1. Vučić se samo bori da ostane na vlasti bas kao i onaj botoksirani u Moskvi. Koliko dugo, odlučiće gradjani Srbije a ne amerikanci.

    1. Može da balansira koliko hoćeš bote. Ne gine mu da jednog dana pobegne u Moskvu ili Severnu Koreju gde mislim da pripada.

  8. Ono što je Vučiću uspelo,pošlo za rukom malo kome bi da ima dobre odnose sa Zapadom a da se ne odrekne prijateljstva sa Rusijom.

  9. Izuzetna antilogička analiza u stilu mnogih prethodnih. Malim Putinom Vučića smatra opozicija i niko drugi. Isto tako smatraju ga malim Slobom, Hitlerom, Kim Džong Unom, Sauronom… Sve je to lepo, ali na kraju Srbija i pored svih problema ima dobru saradnju i sa zapadom i sa istokom, posebno kada je ekonomija u pitanju.

  10. Za njega je ceo svet cuo jos odavno, lider nove generacije koji se izdvaja po patriotizmu i brizi za svoj narod.

  11. Боле ,боле ботови те баш нервирају хахаха
    Српски народ цели је по вама невладинићима и за вечере што сте су ботови..
    , боле живот је чудо и много је другачији него што ти т за сошошеве новчиће наклапаш.

    Кукају твоји боле да су грантови и донације смањене и да су упитне…..

    Прича се боле да хитно иде онај Грузиски закон у процедуру….

    Тако да Српски свет је стварност а боле свако доброооо

    1. Srbislava bote, ništa nije više patriotski u Srbiji za mene nego da nerviram vas botove i vaše alave sefove. Ja to radim za džabe, iz ubedjenja i ljubavi prema demokratskoj Srbiji, očišćenoj od neoradikalskog smrada, lažnog patriotizma, i neizmerne korupcije. Da mogu, lično vih vas sve poslao u Sibir na “odmor”, ili možda u Severnu Koreju, čisto da vidite čemu vas žvalavi sef tezi. Srećom Srbija je hiljadama kilometara daleko od Rusije. Na kraju, nauci da pišeš kao sto govoriš. Nemoj da brukas druge botove koji se trude da sastave prosto proširenu rečenicu.

  12. Za zapad Vucic nije mali Putin vec mali Saruman iz Gospodara prstenova koji uspesno kontrolise svoje male Orke i moze i hoce da isporuci veliki litijum. Za to ce dobiti i deo Bosne i celu Crnu Goru ili dozvolu da bude srpski Pinoce, ili sta god treba, ako treba i ako je moguce. „Kako se nadjemo“. Svi ostali su Hobiti koji su ostali u svom selu i zanimaju se svojim hobitskim vidjenjem sveta. Oni mastaju o Putinu, cak Staljinu, o Evropi i Americi koje odavno nema, o Titu ili gledaju rijaliti, sapunice, fudbal i piju ‘ladno pivo. Sto je isto. Ili pisu homogenizovane, lako prepoznatljive komentare. Koga bi svako od nas izabrao za dostavljaca litijuma, ili bilo cega drugog, suvih sljiva na primer, iz takvog okruga, da je na mestu Hill-a, Putina, Kine…? Ako u ovome nema istine bice da je negde u poluvremenu fudbalskih prenosa.

  13. Postoji kljucna razlika izmedju Putina i malog “Putina“ a to je da ruske tajne sluzbe,po prirodi stvari stite Putina i sto je jos vaznije,stite ruske nacionalne interese u Rusiji i van Rusije.Dok naseg malog “Putina“ srpske tajne sluzbe stite do iznemoglosti i stalo im je do srpskih nacionalnih interesa kao do lanjskeg snega…….Kad se ovo ima u vidu,Nas mali “Putin“ vise lici na pokojnog Jasera Arafata nego na Putina(fizicki,psihicki i sa slicnim pristupom politici).Zajednicka osobina im je -opsesivna zelja za slikanjem(iako obojica tvrde da su ruzni)kao i zelja da vode belosvetsku politiku i mir u svetu dok zanemaruju -mir,slobodu i demokratiju kod kuce…….aferim.

  14. Ovim poredjenjem kao da radite na podizanju Vucicevog rejtinga. U Srbiji porediti nekoga sa Ruskim Predsednikom je pozitivna i pozeljna stvar. Takodje kaze se u teksu :“ Radi obećanja stabilnosti u Srbiji i regionu, Vašington i Brisel tolerišu Vučićev rat protiv demokratije,„
    Drugim recima zapad (Vašington i Brisel) podrzavju Vucica naravno zbog svojih interesa, Zasto je to nesto neocekivano da zemlje zapada imaju i rade prvenstveno u korist svojih interesa?
    Hocu reci sve da je ovo sa poredjenjem i tacno, a nije jer Vucic nije niti jednog domaceg „oligarha“ pravosnazno osudio i oduze my nelegalno stecenu imovinu. Bez obzira da li je to oligarh iz doba pre ili posle promene vlasti 2000 te godine. Naprotiv, on se sa njima dogovorio i rade li rade. Deo u kome se govori o KiM. i nemanja snage da bar 4 opstine na severu KiM ne kontrolise za razliku od Putina koji je to zavrsio na svoj nacin takodje govori o vise o igri sa zapadom nego njegovoj slicnosti sa Putinom.
    U principu ne vidim da se ovom analizom postize cilj ili bar utice na ono sto je svrho teksta a to je kako doci do korenite promene vlasti.