12060655 copy
Nepoznanice evropskih izbora

Bauk neofašizma

Izdanje 11
 1. Moldavija i Ukrajina nikako ne spadaju u bivšu SFRJ, koju sve bivšija imperija (i centrala i vazali) „od milošte“ zove Zapadni Balkan. Dalje nisam čitao.
  A uvodno frljanje sa terminima ekstremno, desnica, neonacisti, fašisti, populizam… nije novost, pa to preživeh.
  Često putujem u Britaniju, imam tamo puno prijatelja koji su mahom bili protiv Bregzita, ne samo u Londonu. Sada poluglasno govore da su tada grešili…
  Koji je smisao slaganju besmislica?
  Dobro, dodvoravanje donatorima. Onda ništa, što kaže Nadežda M.

 2. 1. Platon je rekao
  “ Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima.
  Siromasi će hteti imetak bogatih. A demokratija će im to dati.
  Mladi će hteti da budu uvažavani kao stari, žene će hteti biti kao muški, stranci će hteti prava starosedelaca. A demokratija će im to dati.
  Lopovi i prevaratni će hteti važne državne funkcije. A demokratija će im to dati.
  A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci žele moć, nastaće gora tiranije nego u vreme bilo koje monarhije ili oligarhije „.
  Sad je spisak onih koji žele i dobijaju „prava“ je proširen, tako da se „obični ljudi“ osećaju omalovaženi, što ekstremna desnica obilato koristi.
  2. Rusija i drugi pomažu sve koji mogu da uzdrmaju poredak Zapada – ranije komuniste, sad ekstremnu desnicu.
  3. A oni koji glasaju za tu opciju ne shvataju da je to put u najcrnju diktaturu, gde neće imati nikakvog izbora.

 3. Prilog je pun rupa.

  „Europska birokracija“ nije a pogotovo ne „olako“ zaboravila obećanja iz sporazuma Minsk 2, iz 2014, koji je sklopljen zapravo 2015. …
  Već su doslovce samo tri (3) dana posle proglasa primirja i potpisa tog Ugovora, trupe Igora Plotnickog zajedno sa regularnim trupama Rusije zauzele mesto Debalceve, i time (!) je Ugovor iz Minska već bio pogažen.

  Sem toga nema (!) nikakvog „gaženja obećanja dato zemljama Zapadnog Balkana, još 2003.“ iz prostog razloga što to nikada nije bilo blanko-obećanje već vezano za ispunjenje jednog minimuma poznatih uslova iz kataloga za prijem u EU….
  Nijedna od pomenutih nije ni izbliza ispunila svoje obaveze, pre svega SNS-Srbija. I pored toga, tipično za Balkan, tvrdoglavo opstaje očekivanje (i kao deo propagande) da će EU uprkos tome ipak širom otvoriti vrata. A ako ne, onda su oni licemeri koji nas nebeski narod mrze…. Što je potpuno suludo, jer su Bugarska i Grčka svojim ulaskom u EU tu zajednicu skoro dovele do ruba propasti. Taj šok niko ne priželjkuje još jednom.
  A Srbija STOJI „na evropskom putu“ i ne mrda se sa tačke već deset (10!) godina, to je skoro pola jedne generacije. I ova vlast, koja godišnje (!) baš za razvoj uzima oko 300miliona evra bezpovratno (!) od građana EU (!) i još mnogo više pomoći u povoljnim kteditima… Njoj ne pada na pamet da jača nezavisne institucije države (što je apsolutno u interesu svih građana), već ih direktno i opstruira i u svoj javnosti gazi i Ustav i zakone ove zemlje, dok vrh države kao slon u staklari udara oko sebe.

  I šta tu mi da očekujemo prijem, ko bi normalan hteo da primi ovo radikalno kleptoktatso koruptno nacionalsocijalističko ludilo u jednu uniju vladavine prava, koja se ionako i bez nas bori sa gomilom problema, između ostalog i neprekidnim hibridnim napadima Putinove RuZije još od 2008. ?

 4. U RuZiji danas cveta naciZam, decu uče od vrtića da ih „kolektivni zapad“ mrzi jer su Rusi i pravoslavni, u prvom razredu škole uče da rasklapaju kalašnjikov, bacaju ručne bombe i potkazuju sopstvene roditelje ako kod kuće čuju nešto protiv Vođe/Firera/rata, čak su i slogani preuzeti iz 3.Rajha: Z(!)a родину, Z(!)a пoбeду, Z(!)иг хajл !

  1. Pa napišite ko i šta je Vaš izvor za tvrdnje koje tako olako navodite?!
   Politigka perverzija crno -belog sveta.

 5. Ове што глобалисти називају „екстремном десницом“ су ,уствари,здраво-разумски делови западног друштва који
  виде куда свет иде предвођен Америком и Енглеском…