profimedia 0822176626
Šta nam pokazuje saga o Kejt Midlton

Manjak stida i višak pomame

Izdanje 3
  1. Vecina gradjana u bilo kojoj zemlji gleda svoja posla, brine kako da preživi, jednostavno muci svoju muku. Optuzivati gradjane da uživaju u „igrama“ je najblaže receno nehumano. Tome najviše doprinose mreže i tabloidi koji se u tekstu ne pominju.

  2. Za raspirivanje tračeva definitivno su krivi tabloidi, o čemu svedočimo svakodnevno i u našoj javnosti: evo sad se piše koliko je puta majka nestale devojčice bila u policiji, čime se sugeriše da je umešana u otmicu sopstvenog deteta, pritom je i trudna, ako sam dobro shvatila. Kakav je to razarajući pritisak na nesrećnu majku. To je užasno!

    1. Tačno,krivi su tabloidi,ali oni finansiraju vladajuće strukture,direktno ili indirektno i skreću pažnju javnosti sa mnogo bitnijih tema.Tako da se tu ništa neće promeniti još dugo dugo.

  3. Sistem vrednosti koji je postavljen u svetu na prvo mesto stavlja novac i to je ono što smo gotovo svi prihvatili.Ta,za većinu vrhunska,organizacija društva,tzv. „zapadna demokratija“ se promoviše kao nešto što pruža maksimum običnom čoveku po pitanju sloboda,prava,kvaliteta života,…,itd.,itd. . To jeste tako samo na prvi pogled,jer na sve to ima uticaja i to kreira samo mala manjina onih najbogatijih.U takvom sistemu niko nije napravio,izmislio,uradio,..,nešto dobro zato što je human i dobar,već zato što očekuje da mu to donese mnogo novca.U takvom sistemu je normalno da se prate i iznose pikanterije iz privatnog,čak i intimnog,života poznatih ličnosti.Pruža se mogućnost da svi javno „brinu tuđu brigu“,bez obzira koliko je to nehumano i bolno za same aktere.Ali,“…Bože moj,narod ima pravo da bude obavešten ,…,živimo u demokratskom društvu,…“ . U osnovi,sistem vladavine se ne menja:“Narodu hleba i igara“ !