1686219850 NMN 0207 1 copy
Saldo konkursa za podršku savremenoj vizuelnoj umetnosti

Prekasno, premalo i uglavnom pogrešno

Izdanje 25
  1. Osoba od integriteta ne može da pređe preko svojih principa, jer to onda nije osoba od integriteta.

  2. Komisije u svim režimima imaju svoje kriterijume. Sa druge strane svi koji završe neki od umetničkih fakulteta polažu pravo da traze novac. Obe stvari su u okviru normalnog ljudskog duha i ponašanja. Drugo je pitanje da li su komisije sastavljene od pravih ljudi ili šarlatana i da li je deklarisanje umetnikom dovoljno da se dobije novac od bilo koga.

    1. Umetnost se finansira u svim civilizovanim državama. Što više para se uloži, dobijaju se bolji rezultati. To je jednostavno videti, samo pogledajte recimo Skandinavske države koje ogromne pare ulažu u umetnost. E sad, pitanje je da li hoćemo da imamo umetnike po kojima će naša zemlja biti prepoznatljiva, ili nam to nije važno. Samo budalama nije važno i samo budale ne shvataju koliko je visoka umetnost značajna za jednu državu, njene građane, osećaj samopoštovanja… Da ne pričam o tome koliko države zarađuju od umetnosti, jer ona nije trošak, ona je investicija.

    1. Šta kvalifikuje ministra da bude ministar za kulturu? Ah, da, vi ste bot, ne zanima vas da mi odgovorite. Vi ste ispunili svoje i zaradili vašu neetičku crkavicu.