DRM 9174 scaled 1
Status stare termoelektrane na Dorćolu i drugih objekata industrijske arhitekture

Snaga i svetlost koje nedostaju

Izdanje 18
  1. Sjajan tekst, koliko je podataka izneto na jedan lep, čitljiv i privlačan način i na koliko činjenica iz naše ne tako davne prošlosti nas je podsetila mlada autorka ovog članka. Prosto mali priručnik za sve koji vole ovaj Grad i kojima je stalo do njega. To je ipak naš prostor, tu mi živimo. Bravo za novinarku !

  2. Sve sto se planira i izvodi je gore od vec postojeceg. Vrhunska arhitektura nestaje a nicu grdosije sa kojih posle svakog jaceg vetra otpadaju delovi fasade. Treba da se stidimo sta smo dopustili da nam radi ova bagra jadan Beograd i mi u njemu

  3. Povodom ovog članka razgovara sam s nekim mojim prijateljima koji su mislili da znaju monogo o ovom gradu, ali ovo o čemu piše mlada novinarka smo svi nekako potpuno zaboravili. Koliko se još takvih stvari dešava, o čemu nama iza leđa i ispod Radara odlučuju oni koji koji nemaju ni morala, a ni dobrog ukusa. Čiji su jedini motivi svih njihovih akcija, profit i samo profit. Ama ljudi, šta će reći buduća pokoljenja ? Zato su ovakvi tekstovi dragoceni, svi komplimenti za mladu novinarku, i za redakciju. Bravo !

  4. Sačuvati šta šupe rupe?
    Naravno da ñisu potrebne nove zgrade samo dosta drveca i manje betonskih ploča .

  5. Ja mislim da je jedini način da sačuvamo ovakve objekte taj da dovedemo rukovodstva iz Italije,Španije,Francuske i sl. Oni znaju kako se čuva kulturno nasleđe.
    I treba da poduče ove naše strucnjake o tome.

  6. Interesuje me kako može da se objavi pitanje Beograd putevi i gradsko saobraćajno kao i funkcionerima jer očito oni nemaju taj problem i ne interesuje ix koliko će naroda zbog toga stradati prvo su nam na jedite Jade dali minibus reč je o starom Kijevu koje je nekad bilo turističko naselje ali sad je grad duhova i zaboravljenih naselje u kojima žive pretežno stari i bolesni zatvorili su nas sa svim strana baš kao u zatvoru ukinuli su nam jedino čime smo mogli izaći iz ovce rupe s jedne strane! Kobajagi renoviran pruga gde su šliperi već popucali pre dve nedelje su nam ukinuli jedini prevoz minibus sa navodnim da će “ raditi 2mosta““ali prošlo je već2nedelje a od radova ništa nadležni kada pitamo ne znaju ništa nikakav dopis nisu okačili na stanicama što je sramotno da ljudi čekaju autobus a njega nema zatvorili su puteve da jedva može da se izađe kolima a o hitnoj pomoći i neodložnih ni da ne pitamo mi smo sada zarobljenici Kijeva po ovoj vrućini ne može da se ode ni do prodavnice a do lekara i da ne pričamo rekli su da će radovi traju 8meseci pa zar nam prave mostove preko Dunava ili preko SaveZa8 meseci naprave magistralu ali što je najbitnije oni nisu počeli ni da rade ko skida kajmak ne znamo znamo samo da nam30g obećavaju kanalizaciju jer čim bude malo više kiše mi učimo; kako se pliva posebno od kako već3g rade potok pa nema gde da ode voda a tamo gde su ga zatvorili životinje nemaju gde da piju vodu a i to ne znam koliko je pametno svi su preko drenaža sproveli septičke jame u potok i to nam obećali da će na prave pre30g pa ništa samo se nadam da će se naći neko ko će dići da vidi i preduzme nešto jer ako dočekano zimu bez prolaza da ne mogu da prođu čistači snega i bacanje soli i povrate nam autobus i ne poraste na Kijevu to je za Beograd najveća sramota da neće moći odneti ni smeće molimo odgovorne da nas se sete zaboravljen deo grada Beograda Kijevo pošto se kod nas u Kijevu gradi sve preko30g mi građani Kijeva molimo vas da posetite naše naselje da li je to xumano da živimo tako svako ko dođe snimi i objavi ovo bićemo beskrajno zahvalni na pomoći da istina izađe na videlo građani starog Kijeva.

  7. Vrlo lep tekst koji nam je ispričao deo istorije Beograda . Kulturno ispričano , stranački ne opterećeno a „pljuvački“najmanje što je danas postalo trend . Autorka koja je nadrasla svu ovu turbo folk kao i „intelektualnu“ , iz kruga dvojke nadobudnu elitu . Lepo je saznati da još postoje mladi novinari autori oko lepih , poučnih tekstova .

  8. Vrlo lep tekst koji nam je ispričao deo istorije Beograda . Kulturno ispričano , stranački ne opterećeno a „pljuvački“najmanje što je danas postalo trend . Autorka koja je nadrasla svu ovu turbo folk kao i „intelektualnu“ , iz kruga dvojke nadobudnu elitu . Lepo je saznati da još postoje mladi novinari autori oko lepih , poučnih tekstova .