Svetozar Cvetkovic Foto Zoran Loncarevic Nova rs 5
Ispovest glumca Svetozara Cvetkovića, dobitnika nagrade „Pavle Vuisić“

Slobodu niko ne bi trebalo da sputava

Izdanje 24
    1. SVI treba da se BAVIMO politikom.
      Ko se NE bavi politikom je glup i neodgovoran i prema sebi, i prema drugima i prema svojoj zemlji.

    2. Reč idiot preuzeta od starih Atinjana znači “ onaj koga ne zanima politika”.
      Decenijama se kod nas namerno sludjuje narod jer ne namernuto da je strančarenje isto što i politika, a politikanti zanimanje!
      Politika zaštite vode, zemljišta i vazduha je apsolutno nešto čime svi treba da se bavimo. Odnosi se i na druge sektore!

    1. Reč idiot preuzeta od starih Atinjana znači “ onaj koga ne zanima politika”.
      Decenijama se kod nas namerno sludjuje narod jer ne namernuto da je strančarenje isto što i politika, a politikanti zanimanje!
      Politika zaštite vode, zemljišta i vazduha je apsolutno nešto čime svi treba da se bavimo. Odnosi se i na druge sektore!

  1. Kada glumci govore o glumi i umetnosti, oni su vrhunski intelektualci. Kada krenu da vode politiku, onda su politički aktivisti i to mahom neuspešni.

  2. Zaista je tako. Koristoljublje je kod nas mnogo zastupljeno, i kada nema koristoljublja onda se odmah okrece prica

  3. Postoje glumci i javne licnosti koji su cenjeni u narodu, a postoje oni nebitni koji sada pokusavaju kroz proteste da se dodvore .

  4. Svaka čast glumcu Cvetkovicu na pametnom razmišljanju. Odavno nisam čitala ovako kvalitetan intervju.

    1. Pa oni su se sami izjadenačili ti koji sebe vide kao” vlast”! Oni nisu “ vlast” samo državna administracija koja treba da radi za opšte dobro! Dali su ko zna kakvim tajnim ugovorima tapiju na sve nas sa sve resusrima da bi dizali besprizorne kredite koji završavaju po njihovim šupljim džepovima!
      Zli Džin ubrzano uništava Istočnu Srbiju jer mu je državna administracija to dozvolila, sudije osudiše ljude koji su se borili da nam Zli Džin ne ruši planine da šire rasnu i versku nettpeljibost! Rio Tinto nas maltretira svojim besprizornim saopštenjima o njihovom “ ugledu”!
      To može samo u kolonijama, sve ostalo je sitnošićardžijsko strančarenje branitelju lobista kojekakvih multinaci!

  5. Kakav intervju!!!! Nikada do sada nisam znao o ovom glumcu ovo što sam sada čitao. Nađite što više ovakvih ličnosti, sigurno ih ima.

  6. Lepo čovek kaže da se dozovemo pameti, a ne grlom u jagode. Povedeš narod, pa ne znaš gde ceš sa njim. Ja sam bila deo tog naroda.

  7. Čudno, priča o svemu a suština se zaobilazi, gluma,o tome najmanje pričano,sta je uloga glume u savremenom drustvu sveta?
    Sta je uloga glume u Srbiji?
    Kako verovati bilo kom glumcu kada da interviju jer sve sto kaze ne znaci da govori o sebi?
    Zasto to nije jedna od uloga u kreiranju medijskog,narodnog misljenja kako da misle realnost koja zapravo nije to?
    Kolika je uloga sluzbe u stvaranju pozorisne,filmske scene,rezisera,glumaca…ko radi za koga…jer pre svega je nepostovanje naroda od kojih lebac jedu a isti ne znaju ni ko su ni za koga rade,osim sto imaju dva zanimanja,jedno je recimo glumac a drugo?

    1. Uloga glume, hm, pa da nam otvori oči , proširi vidike, izvuče nas iz našeg učaurenog života, pusti nas da poletimo u neke nove, drugačije svetove, da bolje razumemo drugačije od nas i možda postanemo tolerantniji, bogatiji za sebe i svoje bližnje. Kao i svaka druga umetnost. Probajte, ne boli, a ne treba ni puno novca. Kakav glumac!

  8. Okruglo pa na ćoše, to su odgovori na dobra pitanja. To što mu kuma progoni dobre ljude zarad sitnog ćara, to ni da pomenu. Naprotiv, hvali je. Iskreno ništa nisam očekivao od njegove priče

  9. Meni ja baš zanimljivo da pročitam od poznatog glumca da govori o konkretnim događajima i ljudima. Glumci najviše govore samo o sebi, a ovaj čovek je govorio o Paji Vujisicu najlepsu priču. Tako se pravi intervju koji ce se pamtiti. A ne ovi što osecaju hemiju kad su na sceni ili pred kamerama.