DALL·E 2024 07 22 14.00.37 An illustration for a newspaper a filmstrip that unwinds and twists to form the letters SNS. The filmstrip should appear dynamic with parts of it
Srpska kinematografija iz ptičje perspektive

Merenje dužine u momačkom klubu

Izdanje 20
  1. Odličan tekst, besprekorno zapažanje, samo mi smeta ta naznaka humora. Zato što više ništa nije smešno. Znam da je smeh lekovit u mnogim situacijama, ali mislim da bi konačno trebalo svi da postanemo smrtno ozbiljni. Zato što više ne treba da postoji nijedan izduvni ventil. Treba kao pretis lonac sve da pukne.

    1. Kakava ekipa sedi u toj komisiji, svaka cast autorima na ambiciji da uopste prijavljuju projekte na te konkurse. I komentar iznad je bas na pravom mestu. Dosta je bilo ventila kroz humor. Meni vise nista nije smesno.

  2. Срдан Голубовић, Слободан Скерлић, Иван Икић, Владимир Тагић, Маја Пелевић, Маја Узелац, Данило Бећковић, Дарко Николић, Димитрије Војнов… као и Здравко Шотра… па чак и Радош Бајић

    Може ли се навести један филм који су цењени аутори снимили а да није негледљиво ђубре, у главном аутошовинистичког карактера?

  3. Iako je u mnogim drustvima kultura sluzila aktuelnoj politickoj eliti, to nije dobar put da kultura iskaze svoju drustevnu ulogu. Svi treba da snimaju filnove….Pa cak je i Broz dozvilio ( ili mu nisu javili) da se snimi(a) ,,Plasticni Isus“, ali je taj film ostao u historijskom razvoju nase kinematografije kao jedno od dela koje su obelezje jednog vremena.

  4. Ko daje pare taj i odlucuje. Mogu intelektualci da se ljute koliko hoce. Privatno finansiranje filmova je jedini izlaz iz ove situacije.

    1. Pa nije baš tako, pare daje država, odnosno mi građani koji plaćamo raznorazne poreze. Pa bi i u komisiji trebalo da sede oni koji se bave društvenim interesom. Naravno da ovo zvuči potpuno iracionalno u datim okolnostima, ali to što nam nameću da je zakon sile normalna stvar, ne znači da mi sa tim treba da se složimo.