1634215124 20111215 nin zoran loncarevic beograd Di003330390 scaled 1
Izbori za SANU

Kandidati za nove akademike

 1. Ako izuzmemo mrak društvenih i istorijskih nauka, ostali predlozi su valjana mera stručnosti.

  1. A šta cemo sa odeljenjem književnosti i jezika. Može Milena Markovic, a ne može Mihajlo Pantic. Ili Dragan Velikic. Najlakše im da izglasaju jezičke stručnjake. Ima ih više od književnika. Sramota!

  2. Šta je valjana mera stručnosti kod SNS predsednika opštine Vračar koga je ova vlast postavila postavila pre 8 godina. On 8 godina struke video nije. Blam odeljenja medicinskih nauka.

    1. To je jedan gmaz, Kardiolog, sramota A Milena je sestra istoricar a Markovic a ideology Sps, Tako da Bravo Akademici!

  3. Ne može da se izuzme taj mrak, mora da se rastera. Kazniti ih za štetočinstvo po srpsku kulturu i urušavanje značajne institucije.

    1. Хоћете да кажете да је претходни председник САНУ – Владимир Костић, један од лидера ПроГласа, био близак власти?

     Човек који ће остати упамћен по изјави из 2017. године: Косово је изгубљено одавно, сада је највећи проблем како се часно извући из тога!

  4. Društvene i istorijske nauke su identitetske i zato su veoma važne. Ali sadašnja odelenja su ih učinila irelevantnim,minornim, predlažu potpune anonimuse. Nešto pod hitno treba preduzeti po tom pitanju.

  1. Po pravilu, nisu izglasani oni koji to zaslužuju, a kriterijum je ja tebi ti meni.

    1. Grujićić ne može da uđe od Rašević, Marković, Ognjenović, Smederevac i sličnih.

 2. 13 žena,od kojh su bar njih polovina upitne i kvantitatvno i kvalitativno. Milena Marković, to je pre tinejdžerska američka poezija. Kakav bizarni izbor!!!

  1. Koja crna Milena Marković? Pre nekoliko godina beše bruka i blamaža sa njenim izborom za „Ninovu“ nagradu! Ono veze nema sa poezijom, bruka i sramota! Jedna pesma nosi naslov „Kurac na biciklu“! Bruka!!!

  1. SANU priznaje samo „svoje“ institute. Taj mučenik radi na Balkanološkom institutu SANU. Predloge sa samostalnih instituta ne uzimaju u obzir. Sektašenje.

  1. Nije problem što niste informisani o radu profesorke Smederevac, problem je što ste nevaspitani. „Kakva Smederevac“… A kakvi ste to Vi?

 3. Društveno-humanstčke nauke – nijedno ozbiljno ime u nauci. Sve koje vrede su odbili, da bi ugurali svoje…

 4. Kakva stručnost. Treba napraviti ozbiljan prodor u nauci. U tom smislu, ovde ne vidim skoro nijedno značajno ime….

 5. ODN, kakva sramota koga predlažu. Čak i Antonić, koji je publicista, a ne naučnik. Ostali ne postoje na mapi naučne zajednice. Dokle više Čavoški, m?

 6. Mrak mrkli.
  Kakva Milena Marković, jesu li oni čitali kako ona piše, pa to nije ni za osnovnu školu. Ni Vidu niko nije čitao. To je, najdalje, štivo za srednju.

 7. …njih 13 žene, što je uspeh u odnosu na dosadašnji odnos predloženih…sve predlozene, retko koja primljena.

  1. Žena sam, ali od ovih sa liste možda bih samo jednu primila. Kakve su im realne zasluge za umetnost i nauku?

 8. Smesno, ovo odeljenje drustvenih nauka kao da prave amaterski klub..a zene tu pro forme.

 9. Koje žene? E ako su ove reprezentativne… Stvarno svašta, na šta se srozala Akademija.

 10. Snežana Smederevac ne postoji u psihologiji… To je čist amerićki poluproizvod – lab.

 11. Zašto na spisku nisu dva ugledna imena naše kulture i naučnog mšljenja – Žarko Trebješanin i Divna Vuksanović? Da li gospoda iz SANU prate savremene društvene nauke?

 12. Milan Brdar im se zamerio,inače je intelektualno jači od pola njih u Odelenju druš.nauka.

  1. Милан Брдар је за многе „академике“ научник првог ранга и недостижна звезда. То што га тамо не примају не значи да није заслужио да буде члан академије. Потребно је ову институцију мало протрести да отпадну ТРУЛЕ ЈАБУКЕ, а да на гранама остану ЗРЕЛЕ ЈАБУДЕ. У том циљу променити закон о финансирању САНУ од стране државе.

   1. Stručna javnost da proziva SANU i nazovi akademike u svakoj prlici. Treba da ih je sramota što su dozvolili trulo voće u tom lepom voćnjaku.

   2. Treba „samo“ da otpadnu Kosta Čavoški, Tibor Varadi, Aleksandar Kostić i Alpar Lošonc. Neprincipijelna koalicija protiv kvaliteta, morala i orginalnog naučnog rada.

  2. Lično Čavoški sprečava da Brdar uđe u Sanu, kao što to čini za mnoge intelektualno superiorne kolege. Ostavka!

  3. Brdar je nadmen, al zalužuje da uđe. Svakako pre Milosavljevića i žena koje su nepostojeće u naučnom životu.

 13. prof. Snežana Smederevac, birkorata. Pojma nema sa predavačkim radom i nijedan samostalni rad. Kao bivši student,ulažem protest. Zar u SANU da uđu bez knijga, autonomnih radova, pedagoškog talenta. Da ne znam profesorku,još i da se primim. Ali ovo je velika sramota.

   1. Ne znam za koga je Smederevac udata, ali javno se vidi da nema nijedan autorski rad ni knjigu. Da li je moguće da muževi nekih levih smetala odlučuju o izborima u SANU?

   2. Snežana Smederevac bez radova. Svuda dopisana. Ne znam ko joj je suprug, ali znam da nema radove ni za vanr. prof.

 14. Zašto ugledni Bogoljub Šijaković nije prošao? Milosavljević nije da mu čisti cipele!

 15. Da li je struka biti žena? Mirjana Rašević i Snežana Smederevac po stoti put kandidovane za nauku, a bez knjiga. Pa ima li ovo igde na svetu?

 16. Mihajlo Pantić je pre zaslužio od Vide Ognjenović. Milena Marković, setra istoričara i unuka Dobrice Ć. Eto zato.

 17. Istorija i društvene nauke, skandalozni predlozi. Da li ta gospoda išta čitaju i prate?

 18. Čavoški,a Divjaka se ne seti?Za razliku od ovih tvojih pulena,čovek ima školu mišljenja, pravu. Ali ne, iskusni filosof ti je konkurencija. Sram te bilo!

 19. Mislim da treba od akademika tražiti da vrate narodu pare. Ovo je suludo, kakve izbore prave.

 20. Čavoški i Kostiću, već su stizale primedbe iz javnosti za Snežanu Sneki Smederevac i Mirjanu Rašević. Obe bez dela. Pa.objasnite javnosti čime su osobe bez autorskih monografija zaslužle da uđu u SANU?Jeste li debilni ili toliko korumpirani?

 21. Miliav Savić toliko je uradio za ovu kulturu. A vi Milenu Marković, koja veze s pisanjem nema. Krterijume pojela maca.

 22. Odeljenje društvenih nauka,mračni srednji vek. Izbor vam je čista nula. Sramotite čitavu SANU.

 23. U Odeljenju društvenih nauka jedini časni ljudi su Basta i Ocić, ali su im oduzeli pravo glasa. Ali građani i stručna javnost su na njhovoj strani. Odnosno na strani istine i argumenata. ***

 24. Snežana Smederevac bez ijednog samostalog rada u nauci. Kako ih nije sramota da predlažu osobe koje ne misle samostalno. Estrada, TED, etc.

 25. Krestici kao Krkobabici,dinastija . Jel ima Vasilije mozda i unuka da ga „utakne“ u Akademiju, hahahaha . Uz Antonica bi mogao i Djoka Vukadinovic,oni su nova srpska politicka misao,,,,da malo osvjeze,hehehe

 26. Rukovodstvo da proveri sve reference, na listi ima žena koje ne ispunjavaju uslov ni za profesore univerziteta,odeljenja svašta predlažu.

 27. Ogrešili se o Mihajla Pantića i Divnu Vuksanović. I da se sete i Šušnjića, bio bi red.

 28. Mirjana Rašević, ginekolog, Snežana Smederevac, svaštara. A Šešićku niste hteli da primite. Umirem od smeha.

 29. Aleksandar Kostić, nož u leđa kolegama Iviću i Trebješaninu. Digitalno, senilno, Kostić.

 30. A onaj divni pesnik Maksimović otpade zbog estrade i Milene Marković. Žena ne zna da piše, šta je ovo, ljudi?

 31. meni od ovih, čast medicinarima,niko ne bi prošao, biraju ličnosti bez ozbiljnih postignuća, rukovodstvo,podnesite kolektivnu ostavku

  1. Dok je Vida Ognjanovic bila ambasador u Norveskoj nigde nijednu knjigu nasih(srpskih) pisaca niste mogli da nadjete u knjižarama!I sad je predlazu za SANU?

 32. Jedino objašnjenje je da uzimaju novac. Već deceniju predlažu bukvalno najgore, i svu rodbinu i prijatelje.Razjuriti.

 33. Gospodine predsedniče SANU,ovakva praksa predlaganja koja potiče od moralno devastiranih odeljenja treba da se prekine. Menjajte statut, opominjite javno, ovo je bezobrazno koga predlažu društvenjaci i istoričari.

 34. Anonimne „naučnice“ Raševć i Smederevac pokazuju dokle je Sanu stigla. Može tu da uđe svako ko da pare ili ima svojtu.

 35. Vlastela sa feuda kandiduju samo svoje, ni ptica da preleti sa Univerziteta, instituta. Ozbljna diskriminacija kandidata sa strane, izigravanje izborne procedure. O forsiranju Vojvođana po ključu da ne govorim!

 36. Akademici se izbezobrazili, ne poštuju elementarna pravila izbora. Dajte sve reference na javno, ako smete.

 37. Da li osmočlana komisija za praćenje izbora ima pravo da diskvalifikuje kandidatkinje bez samostalnih radova i knjiga. Proverite na internetu, ni Rašević ni Smederevac nemaju nijednu autorsku knjigu. Toliko o predlozima da žene „uđu“.

 38. Odložiti izbore,dok se ne provere kvalifikacije SVIH kandidata? Krestić napolje, Ković naped!

 39. Odelenje druš.nauka stalno iste predlaže, namerno. Znaju da neće proći. Najgore odelenje koje vodi hipokrat Čavoški.

 40. Digla se buka oko umetnice Marine Abramović a niko ne vidi šta se dešava na Odeljenju društvenih nauka.Ismeva se nauka. Kandidati najgori mogući.

 41. Smederevac,nijedan samostalni rad:

  Thielmann, I., Akrami, N., Babarović, T., Belloch, A., Bergh, R., Chirumbolo, A., . . . Lee, K. (2019). The HEXACO–100 Across 16 Languages: A Large-Scale Test of Measurement Invariance. Journal of Personality Assessment, 1-13. doi:10.1080/00223891.2019.1614011
  Međedović, J., Čolović, P., Dinić, B. M., & Smederevac, S. (2019). The HEXACO Personality Inventory: Validation and Psychometric Properties in the Serbian Language. Journal of Personality Assessment, 101, 25-31. doi:10.1080/00223891.2017.1370426
  De Raad, B., Smederevac, S., Čolović, P.& Mitrović, D. (2018). Personality traits in the Serbian language: Structure and procedural effects. Journal of Research in Personality, 73, 93-110. DOI:10.1016/j.jrp.2017.11.008
  Ranđelović, K., Smederevac, S., Čolović, P., & Corr, P. J. (2018). Fear and Anxiety in Social Setting. Journal of Individual Differences, 39, 61-75. doi:10.1027/1614-0001/a000251
  Dinić, B. M., & Smederevac, S. (2018). When you say aggressiveness, what do you mean by that? Similarities and differences between aggressiveness/agreeableness scales from personality inventories.Personality and Individual Differences,134, 314-320. doi:10.1016/j.paid.2018.06.028
  Smederevac,S. i Mitrović, D. (2018). Ličnost – metodi i modeli. Treće izmenjeno i dopunjeno izdanje. Beograd: Centar za primenjenu psihologiju.
  Mihić, L., Čolović, P., Ignjatović, I., Smederevac, S., & Novović, Z. (2015). Anxiety between personality and cognition: The gray zone. Personality and Individual Differences, 78, 19-23.
  Mitrović, D., Smederevac, S., Čolović, P., Kodžopeljić, J., & Dinić, B. (2014). Personality prototypes based on dimensions of the revised reinforcement sensitivity theory among prisoners and non-prisoners.Personality and Individual Differences, 69, 50-55.
  Smederevac, S., Mitrović, D., Čolović, P., & Nikolašević, Ž. (2014). Validation of the measure of revised reinforcement sensitivity theory constructs. Journal of Individual Differences, 35, 12 – 21.
  Smederevac, S., Mitrović, D. i Čolović, P. (2010). Velikih pet plus dva: primena i interpretacija. Beograd: Centar za primenjenu psihologiju.

 42. Kako da ne primimo malog Pericu kad je dolazio kod tate u kancelariju jos u kratkim pantalonama? Kako?

 43. Koja crna Milena Marković! Beše bruka pre par godina sa Ninovom nagradom, pored tolikih divnih pesnika. Jedna njena pesma ima naslov „Kurac na biciklu“! Bruka, a još prosvetni radnik-profesor!!!

 44. Upropaštavaju SANU najlošijim kadriranjem. Jedan Kostić gura Reševićku,drugi Smederevac. Pošteni godinama ne mogu da dođu na red.

 45. rekli su mi da prestanem da pušim
  kazali su mi na četiri strane
  naredili iz prošlosti i budućnosti
  povikali iz grobova od nebesa
  rekli su mi da prestanem da pušim
  ali ja to volim imajte milosti
  kada sam patila nisam kupovala ja sam pušila
  kada sam štetila nisam bila na masaži ja sam pušila
  kada mi je bilo bolesno dete ja sam pušila
  kada mi je bila bolesna majka ja sam pušila
  kada su me gazili i gnjavili i pljuvali ja sam pušila
  kada su me hvalili i grlili i ljubili ja sam pušila
  ko me gleda vidi pušim

  Bogatstvo reči, pušenje kao sudbina,M. Marković

 46. Javnost da reaguje na prevare,nije ovo zbog žena, nego da ubace svoje prijateljice bez radova!

 47. Проф.др.Мирослав Ђорђевић ,светски познати дечији хирург није прошао, али је изабран снс председник општине Врачар! Чудан критеријум…

  1. Нисте требали ово да пишете, јер ако се заинате у следећем кругу избора предложиће др Нешу Слину за академика. А шта ћемо онда?

   Убацивање овакввог башибозлука у САНУ је понижавање институције која једина у Србији у свом имену садржи реч српска није случајна.

 48. napravili cirkus od nekadašnje prestižne institucije, razgoniti g. motkom
  nema tu ni n od nauke

 49. Poništiti sve izbore i krenuti sa konkursima iz početka. Isti uslovi za sve i sve transparentno.

 50. nakupilo se tu mediokriteta, i ovi kandidati tu spadaju, smučili se narodu, koliko su gramzivi i bedni. žene kandiduju ali potpuno bezvredne

 51. Duboko bolesni „izbor“. Definitivno su izgubili sav ugled. Gori su im kandidati od predavača po radničkim univerzitetima.

  1. Očito nema, a nema ga ni većina „besmrtnika“,koji su tu iz finansijskih razloga, i koji iz istih ne puštaju druge da sa njima dele novac,osim ako nisu rodbina i prijatelji. Trulež i moralni smrad. Posebno zaudaraju odeljenje za istoriju i društvene nauke.

 52. Primitivci na Odelenju društvenh nauka. Sa izuzetkom gospodina Baste koji je mnogo toga uradio za političku filozofiju.

  1. Nekada su na tom odeljenju bila imena kao što su Ljuba Tadić, Mihajlo Marković i drugi. Sada su tu neki sitni politikanti, jajare.

 53. Pitam se ko je naložio Bećkovića, Simovića i Kovačevića da predlože Milenu Marković. Ne verujem da su čitali njenu poeziju. Naprosto ispod svakog ne estetskog nego civilizacijskog nivoa.

  1. Brdar je ime u nauci, ovaj drugi totalno nepoznat. Koje su njegove zasluge za društvene nauke? Šta je to posebno uradio u nauci?

 54. Dok god se Statut ne promeni i Odeljenja nemaju toliku moć, te dok god reference svh kandidovanih ne budu javno dostupne, akademija će propadati. Ionako je na margini društva po značaju. Služi za udomljavanje iz koristi. A što se Čavoškog, Bećkovića,Varadija, Krestiča i najstarijih tiče, posle njih potop.

 55. Krestić P, Rašević M, Smederevac S, sram vas bilo i vas i vaše pokrovitelje!!!!

 56. Ljuba Makimovć je u Sanu ušao bez naučne monografije, pa mogu i Rašević i Smederevac. Važno je da uđu kao ličnosti bez svojstava.

  1. Maksimovića znam od kada je na volšeban način postao dekan FF-a. I tada je bio karijerista i kukavica, bežao je od konflkata i kolega. Uglavnom, ličnost bez integriteta. Kako je dospeo do SANU, baš se pitam. Kao i onaj pozer Kostić, takođe dekan FF. Ličnosti bez kvaliteta. Mrlje.

 57. Prevršili su meru.Hoće li neko da preuzme odgovornost za ovu blamažu i ponudi ostavku?

 58. Višedecenijska igranka i nameštaljka na Odeljenju društvenih nauka. Potpuno uništeno odeljenje. Posebno od kada je Čavoški sekretar, a Kostić zamenik.

  1. Čavoški falsifkovao potpis jednog akademika i samoizabrao se za sekretara ODN. Mučno, grozno šta se radi.

 59. Mirjana Rašević avanzovala je kad joj je sestra postala ministar. Po političkoj liniji postala direktor. DS, DSS, SNS, svejedno. Isti su. Guraju nekompetentne na značajna mesta i funkcije.

 60. Predsednik Zoran Knežević i predsedništvo da uvedu vanredne mere na odeljenjima istorije i društvenih nauka i pomere izbore na tim odeljenjma do daljeg, dok se stvari ne izvedu na čistac.

 61. Ja ne znam kako je Markovićeva dobila NIN-a za knjigu loše poezije, a NIN je nagrada za ROMAN GODINE. E tako se ulazi u Akademiju, nije bitno šta radiš, nego čija si.

 62. Борис Милосављевић, осредњи лик из Византолошког института САНУ(?!), без оригиналног дела. Проф. Илија Марић одбијен два пута… Има ли боље слике данашње Србије? Кланови, незнање, недостатак стида…

  1. Bitno je da je „njihov“ institut, da sve ostane u kući. Nisu primili jednog Žunjića, ali Boris bez bilo čega originalnog, tačnije bez zasluga…

  2. Tu retko ko uopšte ima delo, a kamoli originalno. A ako i ma takvih, to im je minus, pošto ugrožavaju epigone ili one bez dela. Tako se provlače ispodprosečni, kao što je Boris Milosavljević. Ni po čemu nije dorastao ovoj kandidaturi.

  3. Boris M. pre svega ne zna srpski jezik, a o materiji nadugačko i naširoko ništa. Karikatura. Šta smo kao naučna zajednica doživeli! Velika sramota!

 63. Stavljanje Milene Marković u isti koš sa profesorkom Raičević je najsramotnija stvar koju sam videla ove godine. Takođe velika sramota autorke teksta koja je pogrešno navela ime, nije Gordana već Gorana Raičević. Koliko se vidi zalaganje da jedna netalentovana Milena uđe u SANU a imena ljudi koji su zaista to zalužili bivaju skrajnuta. Nadam se da će SANU ipak znati da ceni vrednost i da napravi pravi izbor, Milena Marković to svakako nije.

  1. SANU ne zna i ne želi da ceni vrednosti. To se vidi po salonu odbijenh u DH polju – svi odbijeni do jednog jači su kandidati od onih koji su predloženi. Ali ovi slabi imaju klanove i lobije iza sebe. To samo pokazuje koliko je SANU duboko obolela, i da tu nema mesta za talente, nego se izbori unapred nameštaju, putem proverenih strategija „lobiranja“ i „tajnog“ glasanja. Sve se, zapravo,unapred zna. I ko je favorit i ko neće proći nezavisno od kvaliteta.

 64. Vreme je za reforme, gospoda će se opirati sigurno,jer im to nije u interesu, ali oni treba da su u službi naroda i da se i narod pita, ove manpulacije i nameštanja izbora ne mogu se više tolerisati.

 65. Po koji put ODN predlaže Raševićku?A od prošlog puta u paketu sa Smederevac, pa dok ne dosade i namaknu glasove na Skupštini. Dosadnije su od nekadašnjih prodavaca Kirbija. Od takvih pošteni naučni radnici ne mogu da privire u SANU. Gopođe na funkcijama i bez dela imaju prednost.

 66. Na spornim odelenjima stopirati izbore dok se ne utvrde činjenice.

 67. Iz drame M. Marković

  Knez sedi za stolom.
  KNEZ: Lepa!
  Lepa ulazi.
  KNEZ: Da mi je da znam šta to jedeš pa si tako debela, majke ti ga nabijem.
  Bolje sam jeo na mardelju, bre, nego kod tebe, Lepa. A ti debela da te Bog
  sačuva i rumena, mamu ti jebem u pičku…
  LEPA: Ja…
  KNEZ: Imaš problema za zdravljem… Kurac moj. Zini… (Ona zine) Ti, bre,
  nemaš nijedan kvaran zub, ti si monstrum…

 68. sami sebi urušavaju ugled, nikome više ta institucija ništa ne znači, a kako su počeli otvoreno da sabotiraju izbore, ukinuće im dodatke uskoro

 69. Vrlo neobično da i mediji favorizuju Milenu Marković. Da je neko iole pročitao njena „dela“, shatio bi da ovde gluposti na kilo prolaze.

 70. Toliko pametnih žena u Srbiji koje su ozbiljne umetnice i naučnice, a akademici predlažu čist treš. Njihov izbori govore o njima. Propalice, svi redom…

 71. Bećkoviću, Simoviću, Kovačeviću, izblamiraste se s predlogom M. Marković. Vi ste u pitanju, ne ona.

  1. Tako je, ali su kandidovani sa strane. A u SANU vlada incestuozna groznica. Samo svoje h…u. (ne zamerite, imitiram Milenu Marković, al’ kulturno).

 72. svi imamo polne organe, ali ih ne utrpavamo u svaku rečenicu. SANU je postala društveni nužnik.

 73. Kad je Vida režirala, svi smo spavali na predstavama. Neverovatno dosadna žena, pri tom umišlja da je autoritet i svakoga opljune, ne preskoči.

 74. Molim profesora Brdara i preostale časne akademike da se obrate javnosti. Ovo je prevršilo meru.

 75. Mesta na odelenjima su nasledna a izborna procedura kao u Rotariju sa kojim sarađuju. Moraju da te preporuče dvoje iznutra. I da si uspešan i bogat. Kakva nauka, umetnost bakrači. To mi plaćamo. Stop,dosta je!!!!

 76. Časnik Ocić je sve vreme u pravu . Zato su smenom pokušali da ga ućutkaju. Treba mu dati više medijskog prostora.

 77. Ovi „izbori“ pokazuju koliko je SANU metastazirao. Krestići, opštinari, psovačice, društvene nauke. Može li gore?

 78. Lošonc, jedan čovek, jedan projekat. On se ne pita, čuti zbog svog projekta. I kako mu kažu. Varadi misli da je još u Hagu, Čavoški lupeta po podkastma. Aleks.Kostić, neradnik. Od njega se psihologija nije ovajdila. Kakve oni mogu da izaberu? Pa slčne sebi. Zbogom pameti.

 79. Milena Marković (vulgarizmi), Mirjana Rašević (abortusi), Marina Abramović (psihoza). Nečastive u SANU.

 80. Snežana Smederevac, em mali broj članaka, em dopisana. Ali važno je da je Kostićev favorit.

 81. Valjda ce na skupštini ovog puta prepoznati žito od kukolja. I izabrati lazara davidovica, časnog čoveka i stručnog hirurga, a ne SNS predsednika opštine Vračar koji je zaboravio šta je struka.

  1. Uglavnom biraju levake,ja kad vam kažem. Što si manje stručan, veća ti je šansa. Sve je obrnuto od normale.

 82. Prosto je: nacoši i Soroševci se uzajamno podržavaju i prave dogovore koga će da prime. Kakvi konkursi, reference, o čemu vi ovde pričate. To se sve zna po godinu dana unapred. Zatvoriti ovu instituciju, pošto očigledno ne radi legalno.

 83. Mislim da ljudi ovde ne treba da besne (mada razumem) nego da preduzmu korake da se Sanu reformiše, da je sve što rade (i prijem članova, i biografje, i procedure i finansije) transparentno i u skladu sa regulativom. Takođe, da se podigne letvica koja se tiče morala, da integritet ličnosti bude čuvan kao oči u glavi.

 84. Posluŝajte emisiju od 7.juna, radio beograd 2, „Ko treba da bude akademik“, a pogledajte kako izgledaju proslave doktorata i diplomskih, ŝta sluŝaju i čitaju ako čitaju danaŝnji profesori. Akademija je vrh ledenog brega naŝe katastrofe.

  1. Napljuvaše Akademike u emisiji. Kažu čak da poštenom čoveku tu nije mesto, među secikesama. I da primaju svakakve, bez morala i diploma koje ne zaslužuju. Da su nepoznati javnosti, neodgovorni, knjiški moljci. I da Marinu treba primiti. 🙂

 85. Za svaki predlog ili odbijanje, da polože račune javno i objave reference svih, za sve izborne krugove. Da narod vidi koga biraju i koga plaćamo. Ovako mogu cele porodice da presele u SANU a mi da ih izdržavamo.

 86. Marta Bjeletić je uradila tačno ŠTA u nauci o jeziku?! Pa ovo je presmešno koga Loma gura…

 87. Ovlašćeni su da biraju najbolje, a oni krenuli po rodbini,prijateljima,poznanicima. Postali su leglo korupcije i upropastili nekada značajnu instituciju. Da ponište ovogodišnje izbore, kazne odeljenja koja se nisu držala morala i profesionalne etike i krenu iz početka. Bruka!

 88. Krestić, Čavoški, Kostić, Varadi na istoj strani, strani nepoštenja. A ostali ćute i odobravaju.

 89. Ne verujem im na reč, bibliografije na sunce! I da kao javnost reagujemo na lažne referate.

 90. Da li gospoda misle da su izvan zakona i pravila ponašanja u struci. Treba ih naterati da se vrate etici, ako već ne postupaju po moralu dobrovoljno.

 91. Zar zaista nema u srpskim humanističkim i društvenim naukama zaslužnih i svetski priznatih naučnika? Pametni i zaslužni se sklonili ! Gde su imena poput Žarka Trebješanina, Bojana Jovanovića!

 92. Не разумем чему напомена да је неко председник општине или нечији син, какве то има везе са предложеном личношћу.

  1. Sve primiti po konkursu, jednaki kriterijumi za sve. A ne koga hoce, kako im se cefne. Takoreci najgore.

 93. Ima vremena do novembra da se od predloženih izaberu najbolji. Recimo, na odeljenju umetnosti niko ne zaslužuje osim eventualno Žilnika. I kad bi se tako i glasalo, ne bi se na odeljenju izglasavali ni vida ni onaj arhitekta, oboje bez velikog ni značajnog dela.

 94. Odeljenje drustvenih nauka, moze li gore? SRAM vas bilo!!! Na listi su vam bili vrsni naucnici, a vi predlazete skartove. Budibogsnama.

 95. Да ли је овакав наслов тужан или смешан?

  Какве везе има родна структура и звање академика? Ваљда су пресудни неки други критеријуми, а не пол кандидата?

  Да ли знате колико чланова има Француска академија наука? Да ли знате када и како се бирају чланови те академије?