profimedia 0331544523 copy
„Velika seoba grobalja“ Aleksandra Šapića

Siledžijstvo nije hrabrost

Izdanje 8
  1. Ovo je obraćanje intelektualke tipičnom predstavniku neobrazovanog, primitivnog i necivilizovanog naroda u koji smo se pretvorili. Srbija sigurno nestaje jer njena mladost odlazi tamo gde se poštenje više ceni nego ovde. Ne mogu to promeniti nikakvi Beogradi na vodi, nacionalni stadioni i nekakve brze pruge… Sve je to u funkciji ličnog bogaćenja kriminalaca i izdajnika na vlasti i samo ubrzava nestanak srpskog naroda. A tu su i Rio Tinto kao i potencijalna nuklearka, za koju kao nedovoljno razvijeno društvo nismo spremni. Ako želite da uživo vidite kako Srbija nestaje, idite u Bor gde se lokalnim seljacima otimaju zemlja, voda, vazduh i cela sela, putevima jezde džipovi sa kineskim zastavama, svuda su natpisi na kineskom i parole o socijalističkom razvoju i poštovanju čoveka (koje se u njihovoj praksi svelo na pravo na rad, rad, rad, parče hleba, spavanje na smenu u istom krevetu sa kolegom i jednom mesečno čekanje u redu kod lokalnih prostitutki kao zamena za odvojeni život u neograničenom trajanju u dalekoj koloniji). Takva će biti cela Srbija jer su Srbi ličnu čast i poštenje podredili novcu. E zato ih neće ni biti!

  2. Nekadašnja Sekretarka za kulturu i članica zloglasnog uništiteljskog gradskog komiteta za Beograd, nije nikako dobra referenca niti preporuka da se ideje Šapić – Vesić – Dačić koalicije osporavaju. Uništavanje Beograda započeto sistematski 1944.godine a intezivno usavršeno tokom sedamdesetih nije ostavilo čak ni teoretske mogućnosti da se, posebno srpski narod i gradjani Srbije izvuku iz kandži totalitarnog komunistićkog zla. Sistematsko uništavanje kulture kao i svega ostalog što je pozitivno i sa zapada dolazilo dovelo je do današnjeg postojanja vlastodržaca koji su vrlo vešto sakrili svoje nacional socijalističke – tj. komunističke korene, ali su zlodela skoro pa potpuno nastavljena. Ova inicijativa A. Šapića, izmedju ostalog i zbog ovakvih “osudjujućih” tekstova, samo treba da zamaskira kontinuitet pljačkaškog poduhvata započetog 1944. Najtužnije je što tekstove koji otvaraju suštinska pitanja nemaju gradjani ni dana gde da pročitaju.

  3. Nije nama Šapic problem jer je upravo ponikao u vreme autora teksta. Problem je autor teksta koji hoce da gradi tamo gde je i stao , a mi propali i ostali na prosjačkom štapu. Lično odgovorna za donošenje katastrofalnih zakona u kulturi i uništavanju MSU u tandemu Brajović, Mojović, Anđelković i povampireni B.Dimitrijević. Nikad zaboraviti , nikad oprostiti. ps Nemojte da savetujete Đilasa jer ne nailazi da dobar prijem kod kolega umetnika.

  4. Prodjoh ovih praznicnih dana, pored Kuće cveca, parking prepun stranih autobusa… Pa može i da se malo sabira..

  5. Ne vredi. Prostota i primitivizam je nadvladala vredne, radne i obrazovane ljude.
    Srljamo u nekakvu budućnost. Vidim i kakvu. Otmi, ugrabi, zgazi…