profimedia 0873489937 copy
Rusko-kinesko savezništvo ostaje krhkije nego što izgleda

Braća, al’ zamalo

Izdanje 13
 1. Само се ви у Радару надајте руској пропасти, ево са’ће, само што није

  1. A što se vi toliko nervirate oko Rusije. I kakav će uticaj imati na vaš život, da li će Rusija propasti ili ekonomski ojačati?

  2. Кад невладинићи или ови за вечере сањају снове и држе главу у песку.
   Српски свет је стварност и границе се назиру.

  1. Ovo je komentar. Ništa nije činjenično utemeljeno neko diskursno. Ne znam odakle izvodiš da je propaganndističko pisanje „pametno“

  1. Ovakvo isprazno logiciranje je lišeno činjeničnog osnova i umesto toga zasnovano na konstrukcijama kojima se zagovara diskurs. Petparačka propaganda da se održava zaluđenički korpus. „Profesorka“ 🤡😄

  2. Nije „kepec“ oterao Rusiju u zagrljaj Kine već su to uradili evropljani „dobrovoljno“ uz malu pomoć SAD i veliku štetu za sebe

 2. Сад ће само што није. Немамо ми медије или су прорежимски или проамерички тзв прозападни. Читаоче снађи се.

 3. Koliko ostrascen tekst, u rangu ovih rusofila koji kažu da će Rusija sutra uzeti Odesu i oboriti svjetski poredak. 2 strane iste medalje. Istina je izmedju naravno. Ova Hruščova u stilu – Poturica gori od Turčina

  Evropa jeste bitna, ali ni približno kao ranije, savezništvo Kina-Rusija je prirodno i desavace se bez obzira šta EU i SAD žele. Čak i da ima ličnih animoziteta između lidera, to će prevazići. Kina je već tehnološki skoro presisala Zapad, Rusija ima sve bitne resurse u vidu hrane, vode, energenata, ima prostranstva i zemlju.

  Kad se uz to doda i arapski svijet, Indija, Singapur, Malezija, Japan, Koreja, Indonezija, jasno je da se težište svijeta prebacuje u Aziju, to samo slijep ili maliciozni ne vidi. To je spor proces, ali se dešava.

 4. Ako su te dobro platili za ovo u redu, ali ako pises ovakvo stivo za male pare, slab si posao napravila. Prezimena da se sramis, ali ocito ti si imuna.

 5. Uvoz iz Kine je pao zato što rusi brzo razvijaju svoju industriju. Imaju sve resurse zašto sami ne bi prerađivali. Od skoro imaju i svoju litografsku mašinu za izradu čip0ova. Naj veći problem Sija je da prehrani milijarde a upravo su Rusi sada najveći proizvođači zrna.

 6. Od početka Ruske invazije tvrdim da će od toga rata najviše koristi imati Kina. I uvozne i izvozne cene diktira Kina, tako da će “oguliti“ Rusiju. Dugoročno, Rusija neće moći da održi standard građana na sadašnjem nivou.

 7. Kao pra unuka, NIkite Hruscova, nije moguce da nema osnovno poznavanje prilika.

  Ona vrlo dobro mora znati da se trenutno igra preferans.
  I da se ne zna koja ce dvojca da se udruze a ko ce da strada.

  Iznosenje ovakvih informacija je moguce samo iz dva razloga:

  1. Direktno propagandni zadatak da ne bi doslo do dogovora SAD i Kine.
  2. Zna da su se Kina i SAD dogovorile da je gubitnik u preferansu Rusija.

 8. Kao neko ko se bavi dizajnom CPU-a i kontraktor sam za AMD, mogu ti reći da ta „litografska mašina“ o kojoj pričaš da je Rusi imaju na nivou tehnologije iz kasnih 90-ih i početka 2000-ih godina. Dakle kasne „samo“ četvrt veka za ostatkom sveta.

  Inače, nije Rusima prvi put da pokušavaju da prave svoje procesore i fejluju. A znaš zašto? Zato što nemaju know-how, nemaju tehnologiju (imaju je Holandjani i Tajvan i od njih zavisi 90% svetske proizvodnje naprednih IC-a), a ono pameti što su i imali je najvećim delom pobeglo od regrutacije, odnosno da ne bi završili na frontu najbesmislenijeg rata koji je Putin započeo. Jer aj što je ujedinio zapad, doveo Rusiju pod sankcije, napravio od Ukrajine trajnog neprijatelja, nego što je uveo i dve dodatne skandinavske zemlje u NATO, tako da mu je sada najbliža NATO baza jedva 150Km od Sankt Petersburga. Genijalno…

  1. Rusija ima ogromnu zemlju, ali malo ljudi,mnogo neruskog stanovnistva, a najkvalitetniji pobegose. Kina ima previse ljudi i malo teritorije. Te dve zemlje ce uvek imati problematicne veze. Kini treba zapadno trziste, a Putin je potpuno izgubio kompas. Kada se na 25 godina okruzis poltronima i mediokritetima i nemas nijednog savetnika koji sme da ti kaze istinu, pocnes da pravis gluposti. Brutalni napad na Ukrajinu pokazuje Putinovu suludost. Ojacao je i prosirio NATO i izolovao zemlju. Oni koji ga obozavaju stare i umiru, a mladi fanovi su istog kvaliteta kao ovi sa SNS akademije. Zivi bili, pa videli.

 9. Kina se uvek drzi po strani,ali njen jedini saveznik je Rusijja.Svidelo se to nekome ili ne.Tekst nema veze sa realnim desavanjima.Napisite nekada realnu pricu,dosadni su i jedni i drugi sa propagandom i laznim tekstovima,nema sredine,nema ni promil istine u medijima.Mislim ako neko i moze da pise a nema direktivu od urednika.