12196779 copy
Može li francuski predsednik da konačno izraste u lidera kakav bi hteo da bude

Da li je došao Makronov trenutak

 1. Kakav loš članak, izgleda da se RADAR specijalizovao da objavljuje prazne i površne članaka „europljanina i intelektualaca“ diljem Europe. Ovi članci vrve od ukrasnih izraza poput „artikulisanja anksioznosti“,“ jupiterovska tendencija“…bla bla, bez racionalnog sagledavanja pozicije EU. Stvari treba, što bi rekao Marks, postaviti sa „noge na glavu“: nisu, ni Si, ni Putin, ni Tramp, ni vlastite populističke partije, krivi Europljanima, nego njihov poslušnički odnos prema SAD i nerazumno prihvatanje liberalističke globalističko-utopističke ideologije. Nikakva opasnost Evropi ne preti od Rusije, što pre ovi „europljani i intelektualci“ školovani i/ili plaćeni od strane SAD, to shvate biće bolje za Evropu. Rusi su jasno rekli da ne žele da čuju u svom dvorištu lavež NATO pasa (ovo je metafora aktuelnog pape Franja), i treba ishoditi iz toga, a dodatno se koristiti ruskim jeftinim energentima za dalji razvoj i konkuretnost evropske privrede. Sve ostalo vodi samoubistvu Evrope, koja se sprovodi „metodom postepenog kuvanja žabe“, što reče, nekad davno, Zoran Đinđić.

 2. Steta sto urednik odlucuje da objavi glupave komentare, a one i malo normalne izbrise. Ne znam samo odakle Vam ideja da ste „slobodni“ nedeljnik. No kako sada stvari stoje, samo ste jedan „levi“ nedeljnik koji ne dozvoljava drugacija razmisljanja….

  Elem…

  Mogla je Baka da ga malo poduci i da ga podseti na istoriju „cuvene“ Francuske. Ovako maleni iskomplexirani pajac jedan dan prica jedno. a drugi dan drugo. Tuzno je sto ovakvi politicari uopste obitavaju na politickoj sceni. No ni drugi nisu bolji….

 3. Ovo nije prvi put da Predsednik Macron iznosi predikcije u vezi sa budućnošću Evrope. Bregzit koji nije slučajan, iskustva iz I i II rata i jasne dugoročne ciljeve USA. Geopolitička mapa sveta za 2 decenije nemože se ,,svideti,, Evropljanima i otuda već po koji put Macron iznosi nešto što je potreba svestan svih izazova kada je lečenje Evrope od Američke zavisnosti u pitanju. Njemu je jasno zašto se iskrcavanje saveznika u II ratu nije desilo ranije. Jednostavno, ne želi ne zaštićenu Evropu kada počnu sukobi na Jugoistoku. NATO pokušava da napravi extenziju kroz nove alijanse pokazujući da nije dovoljno jak za uspešno okončanje projekata koji slede. To je više nego dovoljno da Evropljani strahuju od već vidjenih istorijskih scenarija gde čekaju samilost sa Atlantika.

  1. Čudan komentar za meksikanskog bota. Vrlo si elokventan, ponudio su ubedljive argumente za svoju uobrazilju. Ostavi ti ruske botove, nego pokušaj da sastaviš bar ti smislene rečenice da podržiš svoj stav.

   1. Felipe je spanska i portugalska verzija imen Filip.
    Inace vodi poreklo od grcke reci Filipos – prijatelj konja.
    Ima ga pored Spanije i Portugalije i u Meksiku, Brazilu, Kolumbiji,…
    Ne znam da li doticna osoba, kojoj verovatno predsednik najjace drzave sveta sinom duhovnog i intelektualnog prosvetljenja, ima veze sa konjima, ali ipak ne bih zeleo da uvredim konje.