profimedia 0778562945 copy
Kako se odnosi predsednika Srbije i RS reflektuju na region

Dodikov račun Vučiću

Izdanje 6
   1. Pa evo, vratili ste nam istom mjerom kolonama autobusa koji su iz Srbije došli na miting u Banja Luku. Sama Banja Luka je bila potpuno indiferentna prema tom događaju.

  1. Naša braća za ovih 20 godina od Dejtonskog sporazuma do danas nisu našla način da zajedno sa ostalima u BIH nađe zajednički jezik, da ostvare privrednu i svaku drugu saradnju. Umesto toga igra se na nacionalno „mi smo braća, isti narod“ i tako se zakačili na sisu Srbijei od koje očekuju nemoguće, dotle da sada Srbiju uvlače u novi sukob sa svetom. Dakle, jesmo mi svi Srbi, ali Srbija je privredno i politički već na kolenima i zato ostajte u Federaciji, gledajte da tamo ostvarujete uslove za normalan život.

 1. Медији у Републици Српској, БиХ, Црној Гори и Хрватској изјаве српских политичара и других саговорника из Србије увек преводе на ијекавицу а медији из Србије не преводе ијекавицу на екавицу. Зашто то дозвољавамо и себе стављамо у понижавајући положај? Или је то још један прилог тези да Србијом владају Босанци, Црногорци и Хрвати?

  1. Pa mediji u Srpskoj redovno puštaju srpske reklame u originalu, ekavicom, osim ako je posrednik Sarajevo, onda ih prevode na bošnjački, isto kao što Hrvati ne pristaju ni na koji drugi jezični „izričaj“ osim hrvatskog. Što se tiče, ekavice ili ijekavice u Republici Srpskoj, ne postoji norma već je ostavljeno samom novinaru ili uredniku da odluči koju varijantu će koristiti. Ne računajući BN TV, imate nekoliko novinara u BL koji sasvim normalno koriste ekavicu, a mislim da bi suprotno u BG bilo nemoguće.

  1. Ja ipak mislim da Vucic podrzava Dodika,a njega ne interesuje Srbski narod u Srbiji,a jos manje Srbski narod u Republici Srbskoj.

  2. Da nema Oskara odavno bi on nestao!A Oskara podrzava narod iz Rebublike Srpske dolazeci masovno autobusima na izbore!

  3. Gdje ti živis,ako ne podrzava dodika,zasto se niksda ne sastane sa opozicijom i zssto gostuje po emisijama pred izbore u rs

 2. Dodik je postavit od Medjunarodne Zajednice da unisti sto vise Srbsku naciju.Dodik ce prezivjeti i Vucica tako da ko imalo ima mozga u glavi zna da iza Dodika stoji Medjunarodna zajednica.

  1. Jelo, draga,pa ni ti sama u to ne vjeruješ. Dodik od 2013,konstantno ometa Srbiju. ZSO bi davno bila uspostavljena da,Mile nije raspisao referendum o sudstvu u BiH . I Tači i Haradinaj su bili spremni potpisati ZSO.

   1. AV i srpska lista NE ZELE ZSO radi zastite Srba na Kosovu..Vec zato da bi se Milanovi kriminalci vratili na Kosovo i nastavili njihove poslove s gudrom i vutrom…U pitanju je INTERNACIONALNI biznis oko koga su se vrtele ogromne pare…Ne boli AVa to sto Kurti ne da protok dinara u dzakovima na Kosovo vec to sto on zeli da sve ide preko banaka tj legalnim tokovima..A tako je puno teze prati pare podmicivati itd..

 3. U svakoj iole normalnoj državi, Dodik bi bio neko ko prodaje žetone u luna parku na seoskom vašaru.

 4. Dodik je fukara sa dvostrukim podvaljkom i trostrukim državljanstvom.
  A o daždevnjaku iz Čipuljića – ne treba trošiti reči…

 5. Тешко оном кога Србија брани, кога је год бранила тај је у Србији

 6. Nece moci „jare i pare“, jer dok Srbija igra „ne ljuti se covece“, sa Srpskom, tj. BiH, uzima se KiM i matira Srbija….jer, nece se otcepiti ni Srpska, a zasto bi, kome treba Republika Srpska? Pa, toliko davanja Srbima na Kosovu, guranja u Srpsku, kosta gradjane Srbije…ali, majmanje novcano!

 7. Toliko šupljina u tekstu, toliko namerno ili slučajno prećutanih fakata od strane autora koji suštinski određuju smisao kolumne. Primer: autor ad hoc poentira da je izjava da će entitetSKe izbore organizovati entitetska izborna komisija a ne centralna komisija BiH, DIREKTAN UDARAC NA UREĐENJE bIh. Autor ovde prenenregava da je po dejtonskom sporazumu predviđeno da baš upravo entitetske izbore organizuje baš entitetska izborna komisija, a centralna izbora komisija BiH organizuje izbore na državnom/federalnom nivou svuda pa i u entitetu. To su važne razlike. Dodik kakav god da je ovde sve radi saglasno dejtonskom sporazumu. Autor zlonamerno muti vodu.

  1. Potpuno ste u pravu. Pretpostavljam da je autor nepoznat u Srbiji dok u BL važi za do sada najveću američku investiciju ikad.

 8. KV mesar kobasicar Milorad DodiG je premazan svim bojama..Uradice on sve sto mu pase i sto mu puni dzep…On uopste nije nacionalista vec interezdzija…Ako treba setice se on da je Bosnjak ili Hrvat iz interesa..Njegov sin Igor se vec setio da je poreklom Hrvat iz Dervente praunuk Tome DodiGa i Velike Crnogorke iz Podgorice…I to zato da bi dobio Hrvatsku putovnicu i drzavljanstvo…Zlu ne trebalo a i da bi lakse prao pare i muckao protiv sankcija koje su postavljene celoj porodici DodiG..
  Tomo je pre drugog svetskog rata bio zandar sa sluzbom u Podgorici…Tamo je upoznao Veliku i ozenio se njome..Za vreme rata tj 1942 vratio se u Derventu u njegovo ustasko selo..Tamo mu je stric Antelija rekao da je nepozeljan…Jer je bivsi srpski zandar ozenjen pravoslavkom..I da ce svi oni nastradati zbog njega ako on ostane..Tomo se posle rata tj 1945 posrbio u DodiK..Imao je 5 sinova od kojih je jedan Branko otac Mileta…Inace cela porodica Dodig je bila poznata po visokom rastu..Antelija je bio visok preko dva metra..A ni Tomo nije bio puno nizi..