12334921
EURO 2024: Pogled sa VAR sofe, dan dvadeseti

Ko je „ubio“ lepotu fudbala

 1. Spanija ce osvojiti i spasiti fudbal. Zato sto nam je bez straha predstavila Nika Vilijamsa i Yamala, ciji bekovi imaju vise klase u nogama negoli vecina vezista na EP

 2. Izuzetno dobar tekst koji otkriva suštinu degradacije savremenog fudbala. Taktičke zamisli trenera i gomile pomoćnika sa grafikonima i laptopovima
  samo su jedan segment ubijanja maštovitosti u fudbalu.Mnogo opasnije ubice fudbalske igre su FIFA i UEFA koje na dnevnom nivou menjaju pravila, izmišljaju nova takmičenja isključivo iz komercijalnih razloga ne misleći na posledice.Kako mogu maštoviti igrači da pokažu svoje umeće kada se sve više tolerišu džudo zahvati, a povlačenja za dresove ostaju nekažnjena?
  Tek će naredno svetsko prvenstvo sa povećanim brojem ekipa ogaditi fudbal i onima koji su sa njim odrastali.
  Ne bih se iznenadio da se uskoro uvede pravilo da ekstra bodovi idu ekipi koja više ima loptu u posedu!

 3. Treba uvesti pravilo, kao u košarci, da je zabranjeno vraćanje lopte preko centra. Koliko puta smo videli da ekipa izvodi korner i već treću-četvrtu loptu vrate svom golmanu.

 4. Evo ovo je model stratega i trenera Crvene zvezde Ljupka Petrovića, kako se mora igrati pibednički fudbal protiv dominantnih i vrhunskih nemačkih fudbalera koji su do tada bili nepobedivi! Zvezda je postavila savršen recept za pobedu nad do tada nepobedivim timom nemačke! Pobednički fudbal je sinteza strategije selektora, i taktička postavka igre, a najviše motivacija i znanje fudbalera, kao i savršena fizička kondicija i disciplina na izvršavanju postavlenih zadataka! Kada fali bar jedan od ovih navedenih faktora, onda nema ni sjajnog rezultata! U slučaju naše reprezentacije na EURO 2024 treba shvatiti još jednu činjenicu, koja je odlućila da nismo ostvarili željeni rezultat je da nismo bili timski uigrani i da kondiciono nismo dorasli ostalim ekipama! Mislim da Piksi nije jedini krivac za postignuti rezultat! Objektivno gledano, falila je „dlaka“ -jedan gol- da poraz bude pretvoren u trijumf! Nismo se obrukali! Mada naše „radilice“ tj. pakeri golova, nisu imali svoj dan? Jako mali broj šuteva na gol i nije mogao proizvesti presudan gol za sledeću rundu nastavka prvenstva EURU 2024! Lično mislim da smo dobro prošli! Želje su jedno a mogućnosti realne su drugo!
  Bajern – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

  Minhen, 10. april 1991. Strelci: Volfart u 24. za Bajern, a Pančev u 45. i Savićević u 70. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion: Olimpijski. Gledalaca: 64.000. Sudija: Hubert Ferstinger (Austrija).

  BAJERN: Auman, Rojter, Fligler, Koler, Augentaler, Efenberg, Bender (od 77. Štrunc), Švabl, Volfart, Ton (od 77. Cige), Laudrup.

  CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović (od 86. Stošić), Pančev, Savićević, Binić (od 89. Tošić).

 5. Kako bi bilo da to ne kaže najveći fudbalski stručnjak prosečnih igračkih kvaliteta, bez ikakvog trenerskog iskustva.

 6. Za ovakav fudbal glavni krivac je trener Pep Gvardiola. Ubio je individualnost, ove sekaperse mogu da se dodaju loptom do besvesti i ništa. Taman dođu do gola i kada treba da šutnu loptu u gol oni je vrate golmanu i tako u krug. Ja bih ukinuo ofsajd i vraćanje lopte golmanu tako da ove sekaperse od fudbalera bi bile više posvećene samoj igri a ne da se oslanjaju na sudije.

 7. U toj ljepoti nekadašnji čarobnjaci poput Šekularca danas izgledaju poput rekreativaca. Sjećam se napisa u Sportskim Novostima iz sredine 80-tih, kad je Zlatko Vujović pretrčao 7 (sedam) kilometara u utakmici. Čudo. Pogledajte koju utakmicu iz 80-tih, ili čak 70-tih pa će vam biti jasnije.