1. Plašim se da je džaba.
      Ovi će da nam zapečate sudbinu,iako nisam praznoveran,ali ovo je preteralo sve mere. Donet je juce mislim zakon ČAK i za ovo,pa ako imaš mišljenje ne smeš da ga izneseš.

      1. Onda smo budale, ali ipak mislim da nismo. Naravno da možeš da izneseš svoje mišljenje, ne mogu da verujem da ste to tako shvatili. Ako mogu da vas zamolim da ne širite paniku i pesimizam.

      2. Tako je,ali ne smemo da dozvolimo da ne smemo da iznese o misljenje ..To ubija. . sta bre ne smemo,gledamo 30 god iste face od debelog Dacica do Piletina raznih ..sta je bre ovo,Despotica??? Verovatno su ucenjeni,ali svi na proteste , pa nek se vade kako znaju i bracaju pare ,uopste ne sumnjamo da su pokupili mito dzukele.

  1. Sve su ovo nagadjanja, i nečija lična mišljenja, kao i stavovi koji se mogu tumačiti na drugi način.

    1. Kad Ti deca ostanu bez vode, a praunuci dobiju obavezu da vraćaju kredite koje je podigao onaj kog je podržavao njihov predak, seti se “mišljenja”!

    2. Posle 4 dana direktnog prenosa Anine metamorfoze , ja nemam dilemu. Od bebe osice koja je pre 2 godine stavila tacku na projekt, pretvorila se u osu „monstruma“ koji stavlja zarez na projekt, dok ministar zdravlja Loncar ne odobri projekat i formira liste cekanja na medicinsku pomoc od pozitivnih efekata projekta na zdravlje nacije.

    3. To je botovska filozofija, sve je relativno, kriminalci nisu kriminalci, nego oni koji ih otkrivaju.
      Kaže Vučić, nismo mi koji se zalažu za rudarenje u Jadru, nego je to opozicija, samo oni to žele, kada dođu na vlast i onda svi botovi, na čelu sa Brnabom, opozicija je da Rio Tinto rudari u Srbiji.
      Postoje razne gluposti, ali ovoj nema ravne.

  2. Pa Ana je na Skupštini i dokazala da je predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma u najmanju ruku sraman.

    1. ‚A kako je to dokazala?
      Tako što je besnila, dernjala se, vredjala opoziciju, omalovažavala političke protivnike.

    2. Dokazala je da je „mala“ koja obavlja posao za multinacionalnu kompaniju, kada je na kraju sednice zguzvala i bacila papir koji je potpisala u funkciji premijera 2022. godine kada je stavila tacku na projekat… uradila je to kao prava mala, malecka vaska, a velika stetocina.

    3. Samo nam nije rekla, da li je bilo sramno, kada je javno objavila, u januaru 2022. da kopanja neće biti, da je Rio Tinto završio posao u Srbiji.
      Ona nikada ništa nije dokazala, zna samo da pada u delirijum i dere se.

  3. Pa upravo je 2006. godine promenjen zakon i uneta odredba da onaj ko vrši ispitivanje treba i da vrši eksploataciju litijuma i šta vam tu nije jasno.

    1. Nije tacno.. u zakonu pise da onaj koji istrazuje moze da dobije dozvolu za eksploataciju ako ne time ne zagadjuje zivotnu sredinu i ne ugrozava zdravlje stanovnistva. Rio Tinto kao provereni zagadjivac zivotne sredine i trovac ljudskih zivota koji poslove dobija podmicivanjem po zakonu ne moze da dobije posao u Srbiji. Ili moze zato sto se Ana predomislila? Po naredbi sefa. Ko je Ani sef u ovoj prici?RT ili AV?

    2. @MitarO
      To nije istina, nego da je donet zakon, da je u prednosti onaj ko istražuje, ako se bude eksploatisala ruda litijuma, prvi put je izdata dozvola o eksploataciji u vreme vlade SNS.
      Da je izdata 2006. ne bi je izdavali ponovo.

  4. Stvarno nije jasno kako se stalno pozivate na volju naroda. Pa na osnovu čega tvrdite da je više onih koji su protiv iskopavanja litijuma od onih koji su za.

    1. Pa pogledaj brojeve ljudi na protestima širom Srbije, pogledaj istraživanja javnog mnjenja na koja se uvek vlast poziva, ali ih sada ne osporava. Djordje Vukadinović vam je sve nacrtao i objasnio.

      1. Kome verovati Vukadinovicu koji je bio na listi opozicije i cija istrazivanja su uvek na strani opozicije! Demostat vam je pokazao pravo stanje raspolozenja naroda!

        1. Zašto onda vlast nikada nije osporila Vukadinovićeve rezultate i zašto bi Demostat bio relevantnija kuća? Uostalom, Demostat nije postavio ključno pitanje “Da li ste za eksploataciju litijuma u Jadru?”. Zašto ga nije postavio, pa verovatno bi rezultati bili poražavajući po vlast.

    1. Pre 5-6 godina znači 2019- 2020.
      Da li si tada mogao to slušati, kada je tada bila korona i Đilas bojkotovao izbore i najsnažnije kritikovao SNS?
      Malo si se preračunao?

    1. Prodali su oni koji tamo ne žive i kojima je to bila prilika da se reše imovine koja im ne treba. Mnogi su prodali pod pretnjom potencijalne eksproprijacije. Mutno je.

    2. @Slađa
      Kaže ministarka Handanović, da je otac muža Marine P. prodao 10 ari za velike pare 5000€, a ona nosi nakit koji vredi više od 5.000€ i torbu od 8.000€, a ima platu 1200€.
      Koji ste vi licemeri, a najgore, kako gospođa ministarka ima te podatke? Ko ih joj je dao?

    3. Ako su prodali nisu odgovorni za ono što će tu biti. To je stvar lokalne zajednice ili države.
      Ako prodaš kuću u centru Beograda, nisi kriv ako novi vlasnik sruši kuću i počne da gaji paradajz usred grada.

    1. Gde ste bili 2022.
      Tada su bili najbrojniji protesti i Ana Brnabić objavila da je stavljena tačka, na projekat Jadar.
      Slabo ste informisani.

    2. Ti si verovatno ćutala, a sad kad su ti objasnili šta ti je botovski zadatak, odmah si se angažovala.

    1. Pošto je bot ustvari programčić, ne vredi diskutovati. Ali poruka svima: kopanja biti neće. Ana ne razume kako da razume, pa je uletela u nešto što je iznad njenih umnih, verbalnih a i fizičkih mogućnosti. I može polako da počne da pakuje stvari za preseljenje iz one vile.

    1. Ima li neko da preporuci neki dobar antibot program?
      Nigde vise nemam mira.
      Ja ne znam sta nije jasno – nece kopati!

  5. Srbija ima priliku da obezbedi ekonomsku sigurnost. Opozicija zeli da koci Srbiju,to nesmemo dozvoliti.

  6. Posle cetri dana rasprave, poslanici opozicije su se uverili pa i sami licno nisu glasali za zakon koji su podneli.

    1. To su izvori SNS-a dojavili. Smešni ste vi botovi. Ali i uporni. Nakon skupštinskog zasedanja svima je jasno šta je u igri i da kopanje ne sme da prođe.

  7. Danas svaka šuša pise i yna o litijumu, ko i ovaj ekonomista. Al bi on rado uzeo pare, kopali su rude pre, sad i posle nas i ništa se neće promeniti.

    1. Razvoj Srbije je odavno blokiran .Jos samo svi rudnici da se otvore i misija je ispunjena.Podrzavate sopstvenu propast i
      tudze pune dzepove .Nemam reci za takve ljude i takve mizerne komentare.Nije ni cudo sto zivite kako zivite .Svaka cast ljudima koji se ne prodaju za saku novca a vidim ima ih dosta.

    2. Ne lupetaj! Ustvari, verovatno je u pitanju AI programirana da ubacuje ove glupe rečenice, bez ikakvog značenja.

      1. Prosetaj se malo pored borskog i majdanpeckog rudnika da vidis sjajnu buducnost Srbije.Povedi tvog velikog sefa i ostalu njegovu svitu da ti objasne i pokazu kako je tamo lepo ziveti.Vazduh nikad cistiji a Bor nikad lepsi. Mozda se svi zajedno tamo i preselite.Ali ne zaboravite zastitne maske treba ce vam zdrava pluca.

  8. Neće kopati. Bolesnici prokleti, teško ovom narodu i državi dok su bolesnici na vlasti. Šta rade bre više psihijatri, gde su da im daju terapiju i da nas više oslobode od ovih bednika, fuj. Neće kopati, nema nazad, nazad je Srbija.

  9. Kakvi su to ljudi, koji toliko lazu? Siniša Mali spominje milijarde za nas, a sam RT će u bruto iznosu prihodovati samo oko 630 miliona € godišnje?

  10. Pitam se da li neko normalan moze verovati u njihove lazi, kao da smo mi živeli na Marsu pa ne znamo sta je bilo pre njih a sta je za njihove vladavine. Toliko mrze ovu zemlju da hoće po svaku cenu da unište. Eno i Adu huju prekopase uzduž i popreko

  11. Ni vidim poentu u odredjivanju ko je veći neprijatelj srpskom narodu, i jedni i drugi su nam naneli ogromnu štetu, zapravo su deo jednog procesa, samo različite faze…, isti gazda, isti projekat, samo pozorište za narod, da mislimo da nešto biramo…
    Srpski narod, ukoliko misli da opstane, mora da se adekvatno revanšira političkoj oligarhiji, za sve ono što su nam uradili u prethodnih 35 godina…, treba tako da im se revanširamo, da više nikome ne padne na pamet da uradi ovo što su oni uradili nama. To je način da se i iskupimo pred potomcima, za to što smo im dozvolili da nas do ovde dovedu.

  12. Sve ovo dokazuje da su Vlada i njeni ministri,korak po korak implementirali Rio-Tinto u srpsko drustvo,kao da je to srpska,drzavna firma?!Nije ni cudo jer je drzava jedan covek.Nije ni cudo sto je iz skupstine nestalo 38 hiljada potpisa gradjana za obustavu ovog suludog projekta.Srbija je premala drzava da bi usla u ovako veliki rizik svog nestanka.Ne treba biti prorok pa shvatiti da se ovo nece dobro zavrsiti ni po Vladu ni po Ri0-Tinto koaliciju ni po vrhovnog komandanta SNS-ke!

  13. Dakle,mi kao narod nismo normalni!
    Da li vi znate da je ovo PRVI na svetu,dakle globalno ekstraktvovanje otrova „na suvo“,tj.iz zemlje.
    Nemaĉka je u Saksoniji našla Litijum na suvom,ALI ga ne iskopava na taj način. Znam da od nekuda vadi ali IZ VODE, sto je NEUPOREDIVO mqnje stetno i bezbedno po floru,faunu, pa i narod.

  14. Konačno će se desiti … daj Bože da se Srbi slože. U ovome smo svi ko jedan : Neš kopati! Živela Srbija!

  15. Gospodja Brnabic ima izvanredno pokvaren karakter.Ona u Skupstini prekida poslanike i kad iznose dokaze o korupciji politicara na vlasti.Glumata intelektualku i kaze da ta tema(taj slucaj)nema nikakve veze sa dnevnim redom.Jos ide i “dublje“ pa kaze da se tako krsi zakon o privatnosti pomenutih spodoba.Kao da Presednik drzave ili resorni Ministar imaju(kao zvanicne,javne licnosti) posebno pravo da se njihovo ime ne spominje u Skupstini ni kad je povezano sa temom rasprave.Ona je dovedena u Skupstinu da opstruise svaku ozbiljniju temu i da brani kriminal i korupciju…….P.S.Da gospodja ne pomisli da je kritikujem zato sto je lezbejka,pa sam zato i ja za nju-idiot.Odgovorno tvrdim da nemam nista protiv njene seksualne orjentacije i da sam po tom pitanju tolerantan(gradjanin sam Evrope i to one stare,minijaturne odakle izviru svi zakoni).Gospodja Brnabic je krpelj koja pije narodu krv,za racun njenog sefa.On joj to vraca sa Vilom na Dedinju i jos pomocu sijaset vidljivih i ne vidljivih stvari.Uci ce u istoriju kao Oskarov dzepni privezak.

  16. Bravo za tekst. Treba pokazati na sve nacine koliko je ova vlast protiv sopstvenog naroda. Narod im je na zadnjem mestu. Tetrebi u Americi imaju veća prava nego Srbi u svojoj zemlji.
    Boricemo se!
    Samo su rasplamsali gnev u narodu koji tinja više od decenije!!!
    Sad su najbahatiji! Srama i morala nemaju odavno!

  17. Ljudi, ovo je nasa tačka opstanka.
    Odbranili smo se mnogo puta od zlotvora belosvetskih ali i zlotvora iz redova našeg naroda.
    Moramo dati sve od sebe.
    Ovo im ne sme proći.
    Izgubicemo državu i ognjište.

  18. Rio Tinto nikada nije
    kopao litijum nigde u svetu

    Litijum ekstrakovan iz rude
    nikada ne može imati čistoću
    potrebnu za proizvodnju baterija

    Ne postoji nigde na svetu
    rudnik ove vrste u naseljenom
    i poljoprivredno razvijenom kraju

    Predvidjena proizvodnja litijuma
    na godišnjem nivou je 58 000 tona
    zašta je potrebno 1 milion litara
    pijaće vode iz aluvija Jadra i Drine

    Predvidjena je i proizvodnja
    sulfata borata u iznosu od 150 000 tona

    Depnija sa užasnim otrovnim
    otpadom , na godišnjem nivou
    1 milion tona
    Jalovišta sa tečnim toksičnim otpadom

    Sam rudnik bi zapošljavao
    212 radnika !!!???
    Sve ove podatke je iznela
    sama kompanija Rio Tinto

    Sumpornu kiselinu da i ne pominjem
    Pozdrav za prodane duše , botove
    i poruka , ako ovo prodje i vi i mi
    i vaša i naša deca će nestati
    Ali će se barem znati
    ko je vera a ko nevera
    i ko se prodao za šaku soli

  19. Ovi sto su za kopanje litijuma nikad nece promeniti moje misljenje.Za nspredak idobrobit ljudi postoje idrugi putevi ada se ljudi ne vrate u srednji vek.Poslusajte ove pametne naucnike koji mnogo vise znaju od ovih nepismenih na celu sa najvecim laznim strucnjakom koji iza sebe ostavlja pustos.Dela govore zar ne.

  20. Pa na sve ove razloge i ove iznešena obrazloženja samo budala NEMOŽE da zaključi ko je prodao moj rodni kraj moj lepi JADAR e neće moći žao mi jeBrnabić Vučić Siniša Mali nije vam to dedovina da možete tek tako da je prodajete bilo kpme

  21. Dragi sugrađani botovi. Vidim da ste jaaaaakooooo nepismeni . Iz toga sledi zaključak da ste veoma neobrazovani . A to znači da niste pročitali tri prave knjige u životu. A to znači da baš nemate pojma o temi koju komentarišete. Preuzeli ste veliku odgovornost i greh na sebe jer doprinosite razaranju svoje države.
    Biće dugih noći za razmišljanje

  22. Pođimo od pretpostavke da je opozicija dovela Rio Tinto. Zašto ga sadašnja vlast nije izbacila u u poslednjih 12 godina? I zašto vi koji podržavate vlast podržavate odluke bivše vlasti?

  23. j.im kevu Svi na proteste ..Verujem da su ucenjeni, ko zna sta lezi u pozadini se ali ako su zaista patriote morali bi da pregovaraju. drugo,sta je milajrda prema inostranoj zemlji ..to je sramota i da se pominje, neka zemi od Arapa kojima smo prodali bg,uostalom sta nas se tice lik mora da shvati konačno,kao i sve smrdljive koje gledamo u skupštini 30 god .

  24. Прво: Зна власт јако добро шта је рађено ДО њих а шта од њих по овом питању. Зато и пажљиво бирају шта и одакле ће да ваде из архива и ко и где ће то да презентира.
    Друго: Потценили смо Ану. У односу на време када је извучена на светло политике, јако је узнапредовала што значи да неко улаже у њу. Исто као што А.В. из 2000. и раније НИЈЕ исти онај А.В. од пре. То се не сазрева, то се учи и тренира.
    Треће: Страх ме да ће ипак копати. У том циљу су спремни да употребе све репересивне алате и институције, али ће за то имати и подршку извана. Ипак ЕУ више воли Шварцвалд од Јадра и Подриња…..