HAM 7238
Radar saznaje – prva rata za francuske avione olakšala srpsku kasu za 48,8 milijardi dinara

Rafalna paljba po budžetu

Izdanje 33
    1. Sto se ne zbrinu onda veterani kad ima para u buzdetu. Valjda je motivisano ljudstvo najjace oruzje. Kada njih slusam kako su prevareni neverujem da ce biti odziva u buducnosti.

    2. Kako ima kad su rekli profesorima i nastavnicima da nema para ? U budžetu svake godine fali 3 milijarde ! U zemlji od 6 miliona i 15 posto teške sirotinje ima 48 milijardera i 33000 milionera /deviznih/, a poređenja radi u UK od 70 miliona ima 43 milijardera.

  1. Za razliku od prethodne vlasti koja je uništila Vojsku Srbije ova vlast ulaže i ulagaće u odbrambeni sistem zemlje.

  2. Vučić kontinuirano jača odbrambene kapacitete Srbije. Nabavka ‘Rafalea’ je strateški potez koji garantuje sigurnost naše zemlje.

  3. To je nesto sto se stalno i normalno desava. Neplanirano uleti neka stavka pa se radi rebalans. Sasvim normalna stvar.

  4. Odluka o kupovini ovih vrhunskih aviona pokazuje da Vučić ozbiljno shvata potrebu modernizacije vojske i čuvanja mira u regionu.

  5. Vučić je omogućio da Srbija bude u koraku sa najjačim svetskim vojskama. ‘Rafale’ avioni su vrhunska tehnologija koja podiže našu bezbednost na novi nivo.

  6. Ova vlast je obezdila dovoljno novaca i zato se avioni mogu bezbrižno otpaltiti. Prošla vlast nije kupila ništa ali je ipak napravila dugove koje će naša deca da vraćaju.

  7. Jačanje vojske je od suštinskog značaja, i Vučić je to prepoznao. ‘Rafale’ avioni će značajno povećati odbrambenu sposobnost Srbije.

    1. Петре јебиветре мени није жао новца већ ми је жао комараца.

  8. Srbija ima dovoljno novaca i naši građani ne moraju da brinu. Bivša vlast je ta koja je lagala narod i pravila enrmne dugove.

  9. Nabavka modernih borbenih aviona važan je strateški korak u pravcu jačanja odbrambenih kapaciteta Srbije.

    1. a da plate dnevnice borcima iz 90 tih, jel ono bese za Kosovo ratovasmo ,ko ih j…., a da oboleli od ptsp dobiju status i invalidninu od 10 000,dinara, to je previse za budzet.
      Bruka i sramota.

    1. Ne ide to baš tako brzo. Znate avioni koji se danas isporučuju kao najnoviji modeli su svoju priču započeli još pre 30-40 godina, a neki i ranije. Ovaj avion je kao projekat nastao još pre nekih 45 godina a prvi demonstrator je poleteo pre nekih skoro 40. F35 je svoju priču započeo pre nekih 30 i kusur godina, a prvi je poleteo dvehiljadite. SU-57 je kao projekat startovao 1983., prvi poleteo tek 2010., a do danas je napravljeno svega 30-ak komada, dok je F22 pre 4 decenije, a prvi let pre skoro 30 godina. Sporo to ide. Ne menjaju se te stvari tako brzo koliko neki ljudi misle.

      1. Kako ne ide brzo ? Pa mi za 2 godine treba da imamo 20000 preleta letećim taksijima dnevno ! Iz golfa dvojke i škode, kvantnim skokom u leteći taxi.

  10. Nistae to ne iznenadjuje,nije mi jasno lakav smo to narod pa to tepimo,mozda nam i treba tako,bolje ne zasluzujemo

  11. Gospodo – Oskar i njegova hobotnica ce pasti onog trenutka kada budzet bude tucio – dosegao limit koji MMF propisuje da se banane republike mogu zaduzivati.
    A tek onda, neka nam je bog u pomoc!

  12. Sa dugogodiŝnjim malverzacijama „naprednjaka“ verovatno bi se i Laura Koveši* uhvatila za glavu.
    (* rumunska tužiteljka koja se obraĉunala sa tamošnjim političkim kriminalcima. Sada tužiteljka u EU)

    1. Nesmeta ni velikoj vecini Srpskog naroda , to jedino vama smeta ,ali na svu srecu vasi istomisljenici su u velikoj manjini…. Gospodin Z. Cirjakovic je vama odavno uspostavio dijagnozu….

      1. Većina nije 15 posto glasačkog tela. Po navodima sns-a na izbore je izašlo 49 posto glasača, baška što u više od pola Srbije izbori nisu ni organizovani da bi mogli namenski da sele glasače gde im treba. Od tih 49 posto, sns je dobio 47 posto glasova. Ti tvrdiš da je manje od 25 posto ukupno registrovanih glasača u Srbiji većina ? Ako od toga odbiješ sve ucenjene, vaskrsle, fantomske birače, dobijaš oko 15 posto, taman koliko je članstvo stranke. Vi toliko lažete, da ste počeli i sami da verujete u sopstvene laži. Hiljadu puta ponovljena laž je samo to – hiljadu puta ponovljena laž. Vaša sramota je utoliko veća, koliko je više puta ponovite. Što se tiče ovih pametnih koji neće da izlaze na glasanje, njima bih oduzeo pasoše i uveo zakonsku obavezu glasanja. Može da ima pasoš i sva građanska prava samo ako glasa.

  13. Zadovoljan sam kada vidim koliko nazadnjackih botova cita Radar. Samo tako nastavite, vremenom ce vam nesto uci iz d…ta u glavu
    ..

  14. Ajmo sendvicari dobicete sendvice za botovanje,jbl vas rafali sklopocije francuske,bacanje para na nepotrebnu vojnu skalameriju.